Healthcare under Fire

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zondag 28.01.2024  
Israëlische leger vermoordt een Palestijnse man in de buurt van Jenin

Israëlische troepen hebben donderdag een Palestijnse jongeman geëxecuteerd in het dorp Be’er Al-Basha, ten zuidwesten van Jenin, op de noordelijke bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat undercover Israëlische soldaten het dorp Be’er Al-Basha binnenvielen, met de steun van militaire versterkingen.
Het leger belegerde het huis van de voormalige politieke gevangene Wisam Walid Khashan, 24, en opende het vuur op de jongeman en schoot hem van dichtbij neer.
Later vonden lokale Palestijnen het lichaam van de jongeman vlakbij zijn huis.  
Tijdens de militaire inval schoten Israëlische troepen de broer van de jongeman, Mohammed, met scherp en ontvoerden zijn broer Ahmad, die ook een voormalige gevangene is.

Dag 112: “Tientallen Palestijnen gedood, honderden gewond in Gaza, eerder vrijdag”

Eerder vrijdag ging het Israëlische leger door met het bombarderen en beschieten van verschillende delen van de Gazastrook, voornamelijk in Khan Yunis en in centraal Gaza, waarbij tientallen Palestijnen om het leven kwamen en honderden gewond raakten, te midden van de sterk verslechterende humanitaire omstandigheden in de kustenclave.
In de centrale Gazastrook vuurde het leger raketten en granaten af op huizen en gebouwen in het Zawaida-gebied, waarbij drie Palestijnen omkwamen, onder wie een kind.
Het leger doodde ook minstens elf Palestijnen uit één familie en verwondde vele anderen nadat ze een raket hadden afgevuurd op een huis ten westen van het vluchtelingenkamp Nusseirat in centraal Gaza.

Dag 112 Update: “Israëlische raketten doden tientallen Palestijnen, verwonden honderden in Gaza”

Op vrijdag, dag 112 van de Israëlische aanval en etnische zuivering van de Palestijnen in Gaza, doodden Israëlische raketten en granaten tientallen Palestijnen, voornamelijk vrouwen en kinderen, en raakten honderden gewond in verschillende delen van de verwoeste en verwoeste kustenclave.
Medische bronnen zeiden dat Israëlische raketten een huis van de familie Abu Nassir in Deir Al-Balah in centraal Gaza troffen, waarbij zes Palestijnen omkwamen en verscheidene anderen gewond raakten, waaronder vrouwen en kinderen.
Het leger bombardeerde ook een ander huis in het Al-Haker-gebied in Deir Al-Balah, waarbij verschillende Palestijnen omkwamen en gewond raakten, waaronder kinderen en vrouwen.
Bovendien vuurde het leger veel artilleriegranaten af op tenten die werden gebruikt door ontheemde Palestijnen ten westen van Rafah, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, waarbij ten minste één Palestijn om het leven kwam en verscheidene anderen gewond raakten.

Dag 114: “Tientallen burgerslachtoffers terwijl Israëlische raketten Gaza blijven aanvallen”

Tientallen Palestijnen werden gedood en honderden raakten gewond op zondag, dag 114 van de aanhoudende Israëlische genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, waarbij tientallen Palestijnen om het leven kwamen en gewond raakten.
Medische bronnen hebben gemeld dat verschillende Palestijnen werden gedood en velen gewond raakten toen een Israëlische raket een huis in Khan Yunis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, trof.
Ze voegden eraan toe dat minstens één Palestijn ook werd gedood en dat vier anderen gewond raakten bij een Israëlisch bombardement op het Joret Al-Aqqad-gebied in Khan Yunis.

Israëlische troepen doden een Palestijn nabij Jenin

Israëlische troepen hebben vrijdagavond een Palestijnse jongeman gedood in het dorp Deir Abu Da’if, ten oosten van Jenin, op de noordelijke bezette West Bank.
Israëlische troepen vielen het dorp Deir Abu Da’if, ten oosten van Jenin, binnen en sloten de ingangen ervan, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten braken de huizen van veel burgers binnen, terwijl scherpschutters op de daken van huizen het vuur openden op Palestijnen.
Volgens de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) heeft het ambulancepersoneel een ernstig gewonde Palestijnse jongeman naar het ziekenhuis vervoerd nadat hij door het leger met scherpe munitie was neergeschoten.

Soldaten schieten twee Palestijnen neer en ontvoeren er twee in de buurt van Jenin

Op zondagmorgen vielen Israëlische soldaten de stad Qabatia binnen, ten zuiden van Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank, schoten twee Palestijnen neer en ontvoerden er twee.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen de stad binnenvielen terwijl militaire drones overvlogen voordat de soldaten veel huizen bestormden en met geweld doorzochten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten Maher Sa’id Zakarna en voormalig politiek gevangene Yahia Khaled Abu Zeid uit hun huizen in de stad hadden ontvoerd.
Veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie voordat de soldaten scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden, waarbij twee Palestijnen gewond raakten die granaatscherven opliepen door scherpe munitie.

Israëlische soldaten ontvoeren vier Palestijnen in Qalqilya en Jenin

Israëlische troepen hebben zondag vier Palestijnen, onder wie een vrouw en een gewond kind, en een voormalige gevangene ontvoerd in de steden Jenin en Qalqylia, in het noordelijke en noordwestelijke deel van de West Bank.
In het noordwestelijke deel van de bezette West Bank vielen Israëlische troepen zondag bij zonsopgang de stad Qalqilya binnen.
Mediabronnen zeiden dat soldaten de huizen van de vrouw, Zahra Khadraj en de voormalige gevangene, Wissam Bakir, bestormden en doorzochten voordat ze hen ontvoerden.

Zondag ontvoerde het Israëlische leger zeven Palestijnen in Bethlehem en Hebron

Zondag bestormden Israëlische troepen vele gebieden in de zuidelijke gouvernementen van de West Bank, Bethlehem en Hebron, en ontvoerden zeven Palestijnse jonge mannen nadat ze hun huizen waren binnengevallen.
Het bezettingsleger viel zondagochtend de stad Bethlehem op de zuidelijke West Bank binnen, naast de steden Jannata, Al-Khader en Ad-Doha, het dorp Artas en het vluchtelingenkamp Dheisheh.
In de stad Jannata, ten zuidoosten van Bethlehem, vielen Israëlische troepen het huis van Osama Awadallah binnen en doorzochten het voordat ze hem ontvoerden.Ondertussen bestormden soldaten de huizen van Muhammad Soman, 46, in de stad Bethlehem, en Muhammad Abu Zaid in de stad Ad-Doha, ten westen van de stad, voordat ze hen ontvoerden.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 29.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights