3 Palestinians assassinated in hospital

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Dinsdag 30.01.2024  
Undercover Israëlische soldaten vermoorden drie Palestijnen in het Jenin-ziekenhuis

Undercover Israëlische troepen hebben dinsdag vóór zonsopgang drie Palestijnse jonge mannen vermoord, van wie er één patiënt was, nadat ze waren geïnfiltreerd in een ziekenhuis in de stad Jenin, in het noorden van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat ten minste tien Israëlische undercover soldaten, verkleed als medisch personeel, het Ibn Sina-ziekenhuis infiltreerden en drie Palestijnse jonge mannen executeerden met pistolen met geluidsdemper.
Gewapende Palestijnse verzetsstrijders ontdekten de aanwezigheid van undercover troepen en wisselden met hen vuur voor het ziekenhuis.

Israëlisch leger doodt een Palestijns kind nabij Bethlehem

Maandag vielen Israëlische soldaten de stad Tuqu, ten zuidoosten van Bethlehem op de bezette West Bank, binnen en doodden een Palestijns kind.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen het Khirbet Ad-Deir-gebied in het dorp binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten vele scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
Het hoofd van de gemeenteraad van Tuqu, Taiseer Abu Mfarreh, zei dat de soldaten een kind, Rani Yasser Khalaf Sha’er, 16, hadden gedood nadat ze hem met een kogel hadden neergeschoten.

Soldaten doden een Palestijn, verwonden drie ernstig, nabij Hebron

Eerder maandag doodden Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man en schoten drie anderen neer, één ernstig, in de stad Doura, ten zuidwesten van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Verschillende Israëlische militaire voertuigen vielen de stad binnen voordat de soldaten huizen bestormden en met geweld doorzochten, wat tot protesten leidde.
De soldaten vuurden veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten af.
In een verklaring bevestigde het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid dat de soldaten een jonge man, Mo’taz Mahmoud Tbeish, hadden gedood nadat ze hem met een kogel door zijn hoofd hadden geschoten.

Israëlische soldaten doden een Palestijn nabij Jenin

Maandagochtend hebben Israëlische soldaten een Palestijn gedood in de stad Al-Yamoun, ten westen van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen de stad binnenvielen voordat de soldaten vele huizen bestormden en plunderden en de families aanvielen.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten scherpschutters hadden ingezet op de daken van veel van de binnengevallen huizen, wat tot protesten leidde.
Medische bronnen hebben bevestigd dat de soldaten de 21-jarige Tha’er Na’im Hammo hebben gedood nadat ze hem met scherp in de buik hadden neergeschoten, wat uitgebreide inwendige bloedingen en orgaanschade veroorzaakte.

Israëlische leger doodt vijf Palestijnen, verwondt en ontvoert velen op de West Bank

Maandag voerde het Israëlische leger massale invasies en gewelddadige huiszoekingen uit in verschillende delen van de bezette West Bank, vernielde eigendommen en infrastructuur, doodde vijf Palestijnen, waaronder een kind, verwondde verscheidene anderen en ontvoerde minstens veertig.
Een jonge man, Obeida Shahem, werd gedood nadat een soldaat hem neerschoot tijdens protesten nadat verschillende militaire jeeps de stad Silwad waren binnengevallen, ten oosten van de centrale stad Ramallah op de West Bank.
Het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid zei dat de Israëlische soldaten een tweede Palestijn hebben gedood in de stad Doura, ten zuiden van Hebron.

Dag 116: Israëlische raketten treffen verschillende delen van Gaza en veroorzaken tientallen slachtoffers

Dinsdag ging het Israëlische leger door met het bombarderen en beschieten van verschillende delen van de Gazastrook, waaronder medische centra en schuilplaatsen, waarbij tientallen slachtoffers vielen, waaronder dodelijke slachtoffers.
Het Israëlische leger vuurde spervuur van raketten en granaten af op verschillende delen van de Gazastrook, vooral op woonblokken in centraal Gaza en Khan Yunis, in het zuidelijke deel van de kuststreek.
Israëlische raketten en artilleriegranaten troffen huizen en gebouwen, vooral in het westelijke deel van Beit Lahia, in het noorden van Gaza, het vluchtelingenkamp Nusseirat in centraal Gaza en verschillende westelijke delen van Khan Yunis, naast een gebied ten oosten van Rafah, in het zuidelijke deel van de Gazastrook.

Dag 115: 215 Palestijnen gedood, 300 gewond vandaag

Samenvatting van de persconferentie van het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid maandag 29 januari 2024 – dag 115 van de oorlog tegen Gaza.
De Israëlische bezetting heeft in de Gazastrook veertien bloedbaden gepleegd tegen gezinnen, waarbij in de afgelopen 24 uur 215 Palestijnen zijn omgekomen en 300 gewond zijn geraakt.
Een aantal slachtoffers ligt nog steeds onder het puin en ligt op de wegen, en het Israëlische bezettingsleger heeft verhinderd dat ambulances en civiele beschermingsploegen hen kunnen bereiken.
De tol van de Israëlische agressie is sinds 7 oktober 2023 gestegen tot 26.637 doden en 65.387 gewonden
De Israëlische bezetting verscherpt nog steeds de belegering van het Nasser Medical Complex en het Al Amal Ziekenhuis, waardoor de mogelijkheden van het gezondheidszorgsysteem om de gewonden te redden verlamd raken als gevolg van de belegering en de uitputting van veel anesthesie medicijnen. Intensieve zorg, bot stabilisatoren en bloedeenheden. 

Dag 114: Voornamelijk kinderen, Israëlische raketten doden tientallen in Gaza

Zondag zette het Israëlische leger zijn massale en willekeurige bombardementen op verschillende delen van de verwoeste en verwoeste Gazastrook voort, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen, voornamelijk kinderen en vrouwen, en honderden gewond raakten.
Medische bronnen zeiden dat het Israëlische leger een raket heeft afgevuurd op een huis voor Palestijnen van de familie Shehada in het vluchtelingenkamp Shati’, ten westen van Gaza-stad, waarbij tien Palestijnen, voornamelijk kinderen, en vrouwen om het leven kwamen, en vele anderen gewond raakten voordat ze naar het Shifa Medisch Centrum werden overgebracht.
In het vluchtelingenkamp Nusseirat in centraal Gaza vuurde het leger raketten af op een huis met meerdere verdiepingen voor de familie Al-Matwi in het westelijke deel van het vluchtelingenkamp, waarbij minstens 23 Palestijnen omkwamen, waaronder vrouwen en kinderen, en tientallen gewond raakten.

Het Israëlische leger valt Tulkarm binnen en vernietigt de infrastructuur

Dinsdag viel het Israëlische leger de stad Nur Shams en Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank binnen, voordat het straten en infrastructuur, inclusief elektriciteits- en waterleidingen, platwalste en vernielde.
Volgens mediabronnen zijn veel militaire voertuigen, waaronder gepantserde bulldozers, de vluchtelingenkampen Tulkarm en Nur Sham binnengevallen en hebben zij een avondklok ingesteld, waardoor de gehele bevolking onder huisarrest werd gedwongen.
Ze voegden eraan toe dat de militaire bulldozers straten, waterleidingen, elektriciteitsnetwerken en zelfs een waterreservoir verwoestten.
De bulldozers verwoestten veel hoofdstraten, waaronder een nabij de Salam Moskee en de wijken van de scholen en Rabay’a, naast de verwoesting die werd veroorzaakt aan de hoofdverdiepingen van huizen en winkels in de wijken Al-Marba’a en Balawna.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 30.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights