Day 118 War on Gaza

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt


Vrijdag 02.02.2024  
Dag 116  “Voortdurende bombardementen doden, gewonden en honderden Palestijnen in Gaza”

Terwijl het Israëlische leger doorging met het bombarderen en beschieten van verschillende delen van de verwoeste en belegerde Gazastrook, werden dinsdag tientallen Palestijnen gedood en raakten honderden gewond, voornamelijk vrouwen en kinderen.
Minstens zestien Palestijnen, onder wie vrouwen en kinderen, werden gedood en tientallen raakten gewond toen Israëlische raketten een huis in het Al-Hadaba-gebied in Deir Al-Balah in centraal Gaza raakten.
Het leger vuurde ook raketten af op gebieden ten oosten van het vluchtelingenkamp Al-Boreij in centraal Gaza, waarbij verschillende Palestijnen omkwamen en gewond raakten.
De Israëlische luchtmacht vuurde ook veel raketten af op huizen en gebouwen in het vluchtelingenkamp Nusseirat in centraal Gaza.

Dag 117: “Israëlische raketten doden tientallen en verwonden honderden in Gaza”

Op woensdagochtend, dag 117 van Israëls oorlog tegen de Palestijnen in de verwoeste en verwoeste Gazastrook, doodden Israëlische raketten en granaten tientallen en raakten honderden gewond in verschillende delen van de kust enclave.
Mediabronnen zeiden dat minstens zes Palestijnen werden gedood en tientallen gewond raakten toen het leger veel raketten en granaten afvuurde op huizen en gebouwen in Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook.
Israëlische militaire helikopters en gewapende drones vuurden tientallen scherpe kogels af op Palestijnen, die hun huizen en gebieden in de centrale en westelijke delen van de stad Khan Younis ontvluchtten.
Ook doodde het leger een Palestijn, een bewaker bij de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) in Khan Younis, nadat ze scherp op hem had geschoten terwijl hij bij de achterdeur van het gebouw stond.

Dag 118: “Aanhoudende aanvallen doden tientallen Palestijnen in de hele Gazastrook”

Op dag 118 van de Israëlische genocide op het Palestijnse volk in verschillende delen van de verwoeste Gazastrook doodden Israëlische raketten en granaten tientallen Palestijnen en raakten nog veel meer gewond, waaronder vrouwen en kinderen.
De Israëliërs gingen door met het afvuren van tanks en artilleriegranaten, naast raketten op verschillende delen van de kust enclave, vooral in de centrale en zuidelijke delen van de Gazastrook.
De aanvallen waren gericht op huizen, woonblokken, plaatsingscentra en verschillende medische voorzieningen, om de Palestijnen te dwingen te vluchten naar de grens met Egypte, in Rafah.
Het leger vuurde raketten af op verschillende gebieden in Rafah, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, waarbij veel huizen en gebouwen werden getroffen en tientallen slachtoffers vielen.

Israëlisch leger schiet een Palestijn neer nabij Tulkarm

Israëlische troepen schoten dinsdagavond een Palestijnse jongeman neer in de stad Qaffin, ten noordoosten van Tulkarm in het noordwestelijke deel van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat het leger de stad Qaffin binnenviel vanaf de zuidelijke ingang, een infanterie-eenheid opstelde en vele huizen bestormde en doorzocht, wat tot protesten leidde.

Soldaten vallen een gevangene aan, verwonden hem onmiddellijk na zijn vrijlating

Israëlische soldaten hebben dinsdag een jonge Palestijnse man aangevallen en verwond, kort na zijn vrijlating uit een detentiecentrum.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten Ahmad Hasan Salah, een dertiger, aangevallen kort na zijn vrijlating uit een detentiecentrum.
Ze voegden eraan toe dat de jongeman, afkomstig uit de stad Al-Khader ten zuiden van Bethlehem, verschillende snijwonden en blauwe plekken opliep voordat de medici hem naar een overheidsziekenhuis in Beit Jala brachten.

Israëlische leger ontvoert twee broers en hun moeder, in Nablus

Woensdagochtend vielen Israëlische soldaten de stad Nablus binnen, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, voordat ze twee broers en hun moeder ontvoerden.
Mediabronnen zeiden dat verschillende Israëlische militaire voertuigen de stad binnenvielen voordat de soldaten een huis van de plaatselijke Eid-familie bestormden en plunderden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten Montaser en zijn broer, Jihad Yousef Eid, en hun moeder, Najwa, hadden ontvoerd voordat ze hen naar een onbekende bestemming brachten.

Leger ontvoert vijf Palestijnen, waaronder één vrouw, in Bethlehem

Woensdagochtend hebben Israëlische soldaten vijf Palestijnen, waaronder één vrouw, ontvoerd uit hun huizen in Bethlehem, op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende gepantserde militaire voertuigen het vluchtelingenkamp Deheishe ten zuiden van Bethlehem binnenvielen voordat de soldaten huizen bestormden en plunderden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een vrouw hadden ontvoerd, Reham Fathi Odah. Hoewel ze haar huis binnenvielen om haar man te ontvoeren, was hij er niet, dus besloten ze haar te ontvoeren om haar man te dwingen zichzelf aan te geven bij het leger.
De soldaten ontvoerden ook de 37-jarige Mahmoud Ahmad Fararja uit het vluchtelingenkamp nadat hij in zijn huis had ingebroken en het met geweld had doorzocht.
In de stad Beit Fajjar, ten zuiden van Bethlehem, ontvoerden de soldaten de 24-jarige Essam Obeid Taqatqa uit zijn huis.

Israëlische soldaten ontvoeren elf Palestijnen nabij Qalqilya

Vrijdagochtend hebben Israëlische soldaten elf Palestijnen ontvoerd tijdens invasies en gewelddadige huiszoekingen in de buurt van Qalqilya, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten het dorp Baqat Al-Hatab, ten noordwesten van Qalqilya, binnenvielen, veel huizen bestormden en plunderden, en veel daken bezetten om te gebruiken als vuurposten en uitkijktorens.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een kind hadden ontvoerd, geïdentificeerd als Tareq Samara, daarnaast Mashhour Samara, Amro Samara, Tareq Samara, Odah Abu Tabeekh, Shaher Salim Barghouthi, Akram Zalaf, Ward Zalaf, Amro Nasr en Abdul-Samad Nasr.

Vader en broer van vrijgelaten Palestijnse gevangene, geslagen en ontvoerd in Jeruzalem

Donderdag hebben Israëlische troepen een vader en zoon aangevallen en ontvoerd in de stad Silwan, een voertuig geramd in Jenin en een voertuig in beslag genomen in Salfit, waarbij ten minste vijf Palestijnse burgers gewond raakten.
Donderdagochtend vóór zonsopgang bestormde het Israëlische leger de stad Azzun, ten oosten van Qalqilya in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, en zette infanterie-eenheden in die door de straten zwierven.
Soldaten vielen het dorp Kufur Qaddoum binnen, ten oosten van de stad, en drongen het huis van Marwan Ali binnen, terwijl militaire voertuigen door de straten toerden.

Israëlische leger ontvoert zeven Palestijnen, neemt voertuigen in beslag, nabij Jenin en Nablus

Israëlische troepen hebben donderdag zeven Palestijnen ontvoerd en drie voertuigen in beslag genomen nabij de steden Jenin en Nablus in het noorden van de West Bank.
Op de noordelijke West Bank hebben Israëlische troepen Firas Nimr Hamdan, Ahmed Musa Asfour, Muhammad Hussein Nimr Lahlouh en Ahmed Fathi Arda ontvoerd, nadat ze hun huizen in de stad Arraba, ten zuidwesten van Jenin, waren binnengevallen en geplunderd.
Donderdag vóór zonsopgang bestormden de bezettingstroepen het dorp Salem, ten oosten van Nablus op de noordelijke West Bank, braken in en plunderden verschillende huizen en ontvoerden twee Palestijnen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 02.02.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights