Gaza 20240203

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Maandag 05.02.2024  
Israëlische strijdkrachten doden een Palestijns kind nabij Jeruzalem

Israëlische soldaten hebben maandag een Palestijns kind doodgeschoten bij een militaire wegversperring, nabij de stad Al-Eizariya, ten oosten van bezet Jeruzalem.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingsmacht een kind neerschoot nadat hij naar verluidt had geprobeerd een soldaat neer te steken, hoewel er geen berichten waren over verwondingen onder soldaten.
Bronnen identificeerden het vermoorde kind als Wadih Shadi Owaisat, 14, een inwoner van de stad Jabal Al-Mokkabar.
Op een video gemaakt door een ooggetuige is te zien hoe het gewonde kind roerloos op de grond ligt. Een Israëlische soldaat naderde het kind en schoot hem van dichtbij neer.

Dag 122: Tientallen Palestijnen gedood terwijl Israël de bombardementen op Gaza intensiveert

Eerder op maandag heeft het Israëlische leger zijn bombardementen en beschietingen in verschillende delen van de Gazastrook geïntensiveerd, waarbij tientallen Palestijnen, waaronder vrouwen en kinderen, omkwamen, en nog veel meer gewond raakten.
Palestijnse reddingsteams vonden de lichamen van dertig Palestijnen nadat het leger raketten had afgevuurd vanuit zijn gevechtsvliegtuigen op huizen die waren gemarkeerd als “veilig” of in “veilige gebieden” en een moskee in centraal Gaza.
Al-Jazeera English citeerde verslaggever Tareq Abu Azzoum en stelde dat de gezondheidswerkers, de patiënten en de ontheemde families die onderdak bieden in het Shifa-ziekenhuis in Gaza doodsbang zijn, vooral nadat scherpschutters van het Israëlische leger minstens zeven Palestijnen in het gebied hebben gedood.

Dag 121 van de Israëlische invasie in Gaza: 127 doden

Op zondag, dag 121 van de Israëlische invasie van Gaza, zei het Ministerie van Volksgezondheid van Gaza dat Israël 127 Palestijnen heeft gedood en 178 anderen heeft verwond, waarbij in de afgelopen 24 uur 14 bloedbaden zijn gepleegd.
Israëlische luchtaanvallen bombardeerden twee bewoonde huizen in Rafah en doodden minstens 26 Palestijnen.
Israël heeft het geschatte dodental van 7 oktober verlaagd van 1.400 naar 1.147. Sinds 7 oktober zijn 562 Israëlische soldaten gedood en minstens 3.221 gewond. Sinds 7 oktober zijn in de Gazastrook minstens 27.365 Palestijnen gedood en minstens 66.630 gewond.
Meer dan 380 Palestijnen zijn gedood op de bezette West Bank en Oost-Jeruzalem.
Van de ene op de andere dag bombardeerden Israëlische troepen een kleuterschool waar honderden ontheemde Palestijnen woonden in de wijk Al-Salam, ten oosten van Rafah, de zuidelijke stad die grenst aan Egypte.

Gaza: Dag 120 van de Israëlische invasie – 107 Palestijnen gedood

Op zaterdag, de 120e dag van de Israëlische invasie van de Gazastrook, heeft de Israëlische bezettingsmacht in de afgelopen 24 uur twaalf bloedbaden gepleegd tegen gezinnen in de Gazastrook, waarbij 107 burgers omkwamen en 165 gewond raakten.
Medische bronnen verklaarden dat een aantal slachtoffers nog steeds onder het puin en op de wegen ligt, omdat de bezetting verhindert dat ambulancepersoneel en civiele bescherming hen kunnen bereiken.
Volgens Al Jazeera botsten Israëlische grondtroepen met verzetsstrijders in het centrum van Gaza-stad, terwijl Israëlische luchtmachten Palestijnse burgers bombardeerden in Khan Yunis en Rafah, in het zuidelijke deel van de Gazastrook. Palestijnse verzetsgroepen maakten bekend dat zij nieuwe aanvallen tegen de Israëlische bezettingsmacht hadden gelanceerd.
Acht Palestijnen werden gedood en acht anderen raakten gewond bij een bombardement door bezettingsvliegtuigen dat zich richtte op de wijk Al-Rimal in Gaza-stad.

Dag 119: “Voortdurende Israëlische bombardementen doden tientallen mensen, verwonden honderden mensen in Gaza”

Vrijdag ging het Israëlische leger de hele dag en nacht door met het bombarderen en beschieten van Palestijnen in verschillende delen van de Gazastrook, waarbij tientallen doden vielen en honderden gewond raakten, waaronder veel vrouwen en kinderen.
Eén Palestijn werd gedood en drie raakten gewond in de Tarazi-straat in de stad Deir Al-Balah, in Centraal Gaza.
Het leger bombardeerde en vernietigde ook de Abdullah Azzam Moskee in de wijk Sabra, ten zuiden van Gaza-Stad.
Bovendien bombardeerde het leger een magazijn voor medische benodigdheden voor het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid, ten westen van Gaza-Stad, waarbij veel Palestijnen omkwamen en gewond raakten, en ging het door met het bombarderen van woonblokken in het gebied.

Israëlische soldaten ontvoeren een Palestijn in Tubas

Maandagochtend hebben Israëlische soldaten een Palestijn ontvoerd in Tubas, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire jeeps en een gepantserde bulldozer de stad waren binnengevallen, voordat de soldaten huizen bestormden en plunderden, vooral de huizen van voormalige politieke gevangenen.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een voormalige politieke gevangene, Sameh Ezzat Daraghma, hadden ontvoerd en 20.000 shekels in beslag hadden genomen.
Veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie voordat de soldaten scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen op hen afvuurden.

Het Israëlische leger verwondt en ontvoert veel Palestijnen op de West Bank

Zondag laat en vroeg op maandag vielen Israëlische soldaten verschillende Palestijnse gemeenschappen op de bezette West Bank binnen, waaronder de bezette hoofdstad Jeruzalem, waarbij veel Palestijnen gewond raakten en ontvoerd werden, waaronder voormalige politieke gevangenen en ook een vader en zijn zoon.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank ontvoerden de soldaten Nassim Al-Qawasma uit zijn huis in de stad en vielen ze de stad Beit Ummar binnen, ten noorden van Hebron, wat tot protesten leidde.
Tijdens de invasie van Beit Ummar bestormden en plunderden de soldaten de huizen van twee broers, beiden voormalige politieke gevangenen, Ahmad en Aktam Yousef Ekhlayyel, waarbij ze grote schade aanrichtten, en hielden hen en hun families enkele uren vast.

Israëlisch leger schiet een Palestijn neer nabij Tulkarm

Zaterdagavond vielen Israëlische soldaten de stad Kafr Jammal binnen, ten zuiden van Tulkarm in het noordwesten van de bezette West Bank, en schoten een jonge man in de borst.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire voertuigen de stad binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten afvuurden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een jonge man met een scherpe kogel in de borst hadden geschoten, waarbij ze lichte wonden veroorzaakten voordat Palestijnse medici hem met spoed naar een ziekenhuis in Tulkarm brachten.
Veel Palestijnen kregen te maken met snijwonden en de gevolgen van het inademen van traangas voordat de medici hen de nodige medische hulp verleenden.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 05.02.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights