Palestinians killed in Gaza

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Donderdag 08.02.2024  
Israëlisch leger doodt een Palestijn nabij Nablus

Donderdagochtend hebben Israëlische soldaten bij de militaire wegversperring Deir Sharaf, ten westen van Nablus in het noordelijke deel van de bezette West Bank, een Palestijn gedood en een andere gewond.
Ooggetuigen zeiden dat de soldaten op de auto van een jongeman schoten nabij de militaire wegversperring, waarbij ze ernstige verwondingen toebrachten voordat hij doodbloedde.
Mediabronnen identificeerden de gedode jongeman als Mansour Billah Jalal Mahmoud Al-Jabbar, 27, een burger van het dorp Jalqamus, ten zuidoosten van Jenin in het noorden van de West Bank.

Verpleger onder tientallen Palestijnen gedood in Gaza, update van woensdag

Woensdagavond doodde het Israëlische leger een Palestijnse hospik en verwondde er twee, naast het doden en verwonden van tientallen Palestijnen in de Gazastrook.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat het leger scherpe kogels heeft afgevuurd op Palestijnse medici die probeerden gewonde en gedode Palestijnen te evacueren in een gebied tussen het Al-Ahli Baptist Hospital en het Shifa Medical Center in Gaza-stad, waarbij één hospik werd gedood en twee gewond raakte.
De PRCS voegde eraan toe dat het zijn medici meer dan een uur kostte om de gesneuvelden en de gewonden te bereiken nadat het leger het gebied had omsingeld, ondanks coördinatie met het Internationale Rode Kruis.
De PRCS identificeerde de gedode hospik als Mohammad Sobhi Al-Omari, en de gewonde als Saleh Mahmoud Moammar.

Israëlisch leger bombardeert een huis en doodt twee Palestijnen in het vluchtelingenkamp Nur Shams

Israëlische troepen hebben woensdag twee Palestijnen gedood en vier anderen gewond na het bombarderen van een huis van Palestijnen, in de Nur Shams-vluchtelingenkamp, ten oosten van Tulkarm in het noordwestelijke deel van de West Bank.
Woensdag vóór zonsopgang vielen Israëlische bezettingstroepen, vergezeld van zwaar materieel, de stad Tulkarm in het noordwestelijke deel van de West Bank binnen vanaf de westelijke ingang.
Veel gepantserde voertuigen, waaronder een bulldozer en een front-end loader, reden richting het vluchtelingenkamp Nur Shams ten oosten van de stad, waar ze de huizen van verschillende burgers binnenvielen.
Het leger plaatste scherpschutters op de daken van de huizen van burgers, terwijl een militaire bulldozer de infrastructuur in veel gebieden van het vluchtelingenkamp Nur Shams verwoestte.

Israëlische soldaten vermoorden een Palestijnse tiener nabij Nablus

Israëlische troepen hebben dinsdag een Palestijnse jongeman doodgeschoten bij de militaire wegversperring Beit Furik, ten zuidoosten van Nablus in de noordelijke bezette West Bank.
Dinsdagmiddag schoten Israëlische soldaten een Palestijnse tiener neer nadat hij naar verluidt had geprobeerd een aanval op soldaten uit te voeren.
De Algemene Autoriteit voor Burgerzaken heeft het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid geïnformeerd dat een Israëlische soldaat de jongeman, Muhammad Saud Abdullah Al-Teety, 18, heeft vermoord bij de militaire wegversperring Beit Furik, ten zuidoosten van Nablus.
Mediabronnen zeiden dat het leger na het neerschieten van de tiener verhinderde dat de ambulance de gewonde jongeman bereikte, terwijl hij bloedend op de grond lag.


WAFA: “Israël heeft sinds 7 oktober 4.895 studenten vermoord”

Het Palestijnse Nieuws- en Infobureau (WAFA): Het Ministerie van Onderwijs zei dat 4.895 studenten zijn gedood en 8.514 gewond zijn geraakt sinds het begin van de Israëlische agressie op 7 oktober vorig jaar op de Gazastrook en de West Bank.
Het ministerie legde in een vandaag uitgegeven verklaring uit dat het aantal studenten dat sinds het begin van de agressie in de Gazastrook is omgekomen, meer dan 4.851 bedroeg, terwijl 8.227 anderen gewond raakten.
Op de West Bank werden 44 studenten gedood en raakten 283 anderen gewond, naast 89 arrestaties, voegde het rapport eraan toe.
De verklaring gaf aan dat 239 leraren en bestuurders werden gedood en 836 gewond raakten in de Gazastrook, zes raakten gewond en meer dan 71 werden vastgehouden op de West Bank.

135 gevallen van Israëlische misdaden tegen journalisten in Palestina in januari

In januari werden minstens 135 misdaden, aanvallen en schendingen door de Israëlische bezetting tegen de journalistiek in Palestina geregistreerd, waarvan de belangrijkste de moord op 14 journalisten was, waaronder acht die werden gedood door directe raket- en kogelaanvallen op hun huizen en vier anderen, die tijdens hun werk werden vermoord, blijkt uit het maandelijkse rapport van het Vrijheidscomité van het Palestijnse Journalisten Syndicaat.
Het rapport benadrukte dat de Israëlische aanvallen op journalisten, inclusief het opzettelijk aanvallen van hun huizen en het vermoorden van hun families, onverminderd doorgingen. Volgens het rapport waren twaalf bewoonde huizen het doelwit, wat leidde tot de dood van tientallen familieleden van journalisten.  

Dag 125: Israëlische raketten doden tientallen Palestijnen in Gaza

Op dag 125 van de aanhoudende Israëlische genocide op de Palestijnen in de Gazastrook doodden Israëlische raketten tientallen Palestijnen, waaronder vrouwen en kinderen, en raakten tientallen gewond in verschillende delen van de verwoeste en verwoeste Gazastrook.
De Israëlische luchtmacht vuurde raketten af op veel huizen in verschillende delen van Gaza-stad, vooral in de wijken Rimal, Sabra en Zeitoun, waarbij veel Palestijnen omkwamen en gewond raakten, waaronder vrouwen en kinderen.
Het Israëlische leger vuurde ook veel artilleriegranaten af op huizen en gebouwen in de wijk Sabra en de Rimal.

PPS: “Aantal administratieve gedetineerden bereikte eind januari 3.484”

De Palestinian Prisoner’s Society (PPS) zei vandaag dat het aantal administratieve gevangenen in gevangenissen van de Israëlische bezetting eind januari 3.484 bedroeg, waaronder minstens 40 kinderen en 11 vrouwen.
In een verklaring benadrukte het OM de aanzienlijke toename van het aantal administratieve arrestanten, en legde uit dat dit aantal zelfs in de jaren van de eerste intifada die in 1987 uitbrak niet werd geregistreerd.
Uit de verklaring blijkt dat de bezettingsautoriteiten sinds het begin van de alomvattende agressie tegen het Palestijnse volk in de Gazastrook en de West Bank op 7 oktober vorig jaar ruim 3.400 bevelen tot administratieve detentie hebben uitgevaardigd, inclusief nieuwe en hernieuwde bevelen.

Israël blijft een zwangere Palestijnse vrouw vasthouden

De Palestinian Prisoner’s Society (PPS) maakte zaterdag bekend dat Israëlische troepen doorgaan met het vasthouden van een zwangere Palestijnse vrouw, geïdentificeerd als mevrouw Bateel Khaled Abu Rajab, 30, uit de stad Yatta, ten zuiden van Hebron op de zuidelijke West Bank..
Op donderdag 1 februari vielen soldaten de stad binnen en ontvoerden de zwangere vrouw van Bakr Nabil Abu Rajab nadat ze in hun huis hadden ingebroken, naast zijn broer, Musa Abu Rajab, een ambulancechauffeur bij de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS).
In een poging haar man te dwingen zichzelf aan te geven bij het leger, gijzelden soldaten zijn vrouw.
Volgens Ma’an News heeft Bakr, een ambulancechauffeur bij de (PRCS), zichzelf op een later tijdstip overgegeven aan de bezettingsautoriteiten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 08.02.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights