Ambulance and Hind Rajab 6y

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zondag 11.02.2024  
Vermist kind van 6, 12 dagen nadat leger familieleden vermoordde, dood aangetroffen

Zaterdag vonden de Palestijnen het lichaam van het Palestijnse kind, Hind Rajab, 6 jaar oud, in de auto waarop het Israëlische leger het vuur opende, waarbij haar oom, zijn vrouw en hun drie kinderen onmiddellijk om het leven kwamen, twaalf dagen geleden in de Tal Al- Hawa-gebied, ten zuidwesten van Gaza-Stad, dat omringd bleef door de soldaten die ook de twee uitgezonden medici doodden.
Twaalf dagen geleden belde Hind de noodlijn en smeekte om hulp, omdat ze was gestrand in een auto en omringd door Israëlische tanks en soldaten die haar familie hadden vermoord en later de uitgezonden medici hadden gedood.
Het kind zat in een auto die onder hevig vuur van het Israëlische leger kwam te liggen, voordat de Israëlische tanks hem en het hele gebied omsingelden, waardoor niemand, inclusief medici, hem kon bereiken.

Palestijnse man bezwijkt aan eerdere schotwond nabij Ramallah

Donderdag bij zonsopgang werd bekend dat een Palestijnse jongeman was bezweken aan een schotwond die hem door het Israëlische leger was toegebracht in de stad Kafr Ein, ten noordwesten van Ramallah op de centrale West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de jongeman, Mohammad Khalil Barghouthi, 30, donderdag stierf, nadat hij een schotwond met scherp in de buik had opgelopen die op maandag 22 januari 2024 in de stad Kafr Ein een matige wond veroorzaakte.
Veel militaire voertuigen vielen die dag bij zonsopgang de stad binnen, wat aanleiding gaf tot protesten onder de lokale jongeren, terwijl soldaten scherpe kogels, traangasgranaten en hersenschudding granaten afvuurden en Barghouthi in de buik schoten.

Palestijnse gevangene sterft in Israëlische gevangenis

Donderdag heeft het Palestinian Detainee’s Committee de dood bevestigd van een gedetineerde, die door Israël op grond van administratieve detentiebevelen werd vastgehouden, zonder aanklacht of proces.
De commissie zei dat de jongeman, Mohammad Ahmad Rateb Sabbar, 21, in mei vorig jaar gevangen werd genomen, voordat hij werd aangeslagen met een bevel tot administratieve detentie van vier maanden, zonder aanklacht of proces, en dat het bevel met vier extra maanden werd verlengd.
Het Palestijnse News & Info Agency (WAFA) zei dat Sabbar stierf als gevolg van medische nalatigheid in het Israëlische “Hadassah”-ziekenhuis in Jeruzalem, nadat hij daarheen was overgebracht vanuit de “Ofer”-gevangenis, omdat hij leed aan complicaties van een ziekte aan de darmen als gevolg van aangeboren misvormingen waaraan hij leed in de gevangenis.
WAFA voegde eraan toe dat de gedetineerde een bepaald type voorgeschreven medicijn nodig had, maar de Israëlische gevangenisautoriteit verbood hem de medicijnen.

Israëlische strijdkrachten doden een Palestijns kind nabij Nablus 

Israëlische troepen doodden vrijdagmiddag een Palestijns kind, verwondden twee jonge mannen en ontvoerden er twee tijdens een militaire inval in de stad Beita, ten zuiden van Nablus op de noordelijke bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat het Palestijnse kind, de 17-jarige Moath Ashraf Faleh Bani Shamsa, bezweek aan een schotwond in de borst met scherp, waarna reanimatiepogingen niet succesvol waren.
Een grote militaire macht bestormde de stad vrijdag vóór zonsopgang en bleef daar tot het moment van schrijven van dit rapport, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.

Israëlische soldaten doden een Palestijn nabij Jeruzalem

Zaterdag hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood in het dorp Biddu, ten noordwesten van de bezette hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank.
Medische bronnen hebben bevestigd dat de soldaten Mohammad Ahmad Al-Khdour, 19, uit Biddu, hebben vermoord nadat ze hem met een kogel in zijn hoofd hadden geschoten terwijl hij in een auto zat.
Ze voegden eraan toe dat de Palestijn met spoed naar het Palestine Medical Complex in Ramallah werd gebracht en werd geopereerd, maar bezweek aan zijn ernstige verwondingen.
Ooggetuigen zeiden dat Al-Khdour met een vriend in een auto zat in de buurt van het Kherab Al-Lahem-gebied, vlakbij de Annexatiemuur, toen de soldaten met scherp op hun auto vuurden, waarbij ze beiden gewond raakten voordat ze met spoed naar het ziekenhuis werden gebracht.

Dag 128: “Israëlische raketten en granaten doden tientallen Palestijnen in Gaza”

Eerder zondag zette het Israëlische leger zijn aanval op de Palestijnen in verschillende delen van de verwoeste en verwoeste Gazastrook voor de 128e dag voort, waarbij tientallen Palestijnen werden gedood en gewond, waaronder vrouwen en kinderen.
De Al-Qassam Brigades, de gewapende vleugel van Hamas, zeiden dat de raketten van Israël twee Israëlische gevangenen hebben gedood en acht gewond, en voegde eraan toe dat de omstandigheden van de gevangenen die zij heeft ernstiger worden als gevolg van de aanhoudende en willekeurige Israëlische bombardementen en de belegering waardoor de mogelijkheid wordt verhinderd dat zij een behandeling krijgen.
Bovendien zei het Government Media Office in Gaza dat veel Palestijnse gezinnen nauwelijks in staat zijn om elke 48 uur een halve maaltijd te eten, als gevolg van het aanhoudende Israëlische offensief, bombardementen en belegeringen, en dat ze zelfs geen granen kunnen vinden.

Dag 127: “Tientallen Palestijnen gedood in verschillende delen van Gaza” 

Zaterdag ging het Israëlische leger door met het bombarderen van huizen, gebouwen en medische voorzieningen in verschillende delen van de Gazastrook, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en gewond raakten, en zette het de aanvallen en belegeringen van het Nasser Medisch Centrum in Khan Yunis voort.
Minstens één Palestijn werd gedood en velen raakten gewond toen het leger een raket afvuurde op een huis ten oosten van Rafah, in het zuidelijke deel van de Gazastrook.
De Israëlische luchtmacht vuurde ook een raket af op een Palestijnse politieauto in de wijk Al-Barazil, in Rafah, waarbij één Palestijn om het leven kwam en verscheidene anderen gewond raakten.

Dag 126: “Israëlische raketten doden tientallen en verwonden honderden in Gaza”

Vrijdag ging het Israëlische leger door met het bombarderen en beschieten van verschillende delen van de Gazastrook, inclusief medische voorzieningen, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en honderden gewond raakten, en ging het door met de belegering en schendingen van ziekenhuizen en medici.
In Khan Yunis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, vuurden Israëlische militaire drones en soldaten vele malen scherp af op scholen waar gezinnen schuilden, waarbij twee Palestijnen omkwamen en één gewond raakte.
Het leger viel ook de scholen Sheikh Jabr en Qandeela in Khan Yunis binnen en dwong alle gezinnen te evacueren.
Bovendien hervatte het leger zijn aanvallen op het Nasser Medisch Centrum in Khan Yunis en vuurde er vele scherpe granaten op af, niet lang nadat het granaten en raketten had afgevuurd op huizen en gebouwen in de omgeving.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 11.02.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights