Huwara Fire truck

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Woensdag 14.02.2024  
Israëlisch leger doodt een Palestijn en verwondt een kind ernstig in Qalqilya

In het noordwestelijke deel van de bezette West Bank hebben Israëlische troepen een Palestijnse jongeman doodgeschoten in de stad Qalqilya en een jonge man ontvoerd, naast het ernstig verwonden van een kind in de stad Azzun, ten oosten van de stad.
Dinsdagochtend bij zonsopgang schoten Israëlische troepen een Palestijnse jongeman dood in de stad Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Een grote legermacht viel de stad Qalqilya binnen en bestormde vele wijken van de stad.
Mediabronnen zeiden dat bezettingssoldaten het vuur openden op een voertuig en de 20-jarige Muhammad Sharif Salmi neerschoten met vier kogels in de borst, schouders en hoofd, waardoor hij op slag dood was. 

Israëlische strijdkrachten doden een Palestijns kind in bezet Jeruzalem

Zondagavond heeft de Israëlische bezettingspolitie een Palestijns kind doodgeschoten nadat hij naar verluidt had geprobeerd een steekaanval uit te voeren in de oude stad van het bezette Jeruzalem.
Israëlische bezettingstroepen, gestationeerd bij een militaire wegversperring aan de Al-Wad-straat in de oude stad van Jeruzalem, benaderden het kind om een huiszoeking uit te voeren, toen het kind naar verluidt een mes pakte en probeerde hen neer te steken.
Mediabronnen identificeerden het vermoorde kind als Mohammad Tariq Abu Sneina, 15, een burger van de stad Al-Eizariya, ten oosten van bezet Jeruzalem.
Nadat met scherp op de beschuldigde aanvaller was geschoten, waarbij hij gewond raakte, bleef hij bloedend op de grond liggen terwijl soldaten verhinderden dat Palestijnse ambulances hem naderden.

Israëlische strijdkrachten executeren een Palestijn nabij Bethlehem

Israëlische troepen hebben zondagavond een Palestijn doodgeschoten die naar verluidt probeerde een steekaanval uit te voeren op de Husan Junction nabij de illegale kolonie Beitar Illit, ten westen van Bethlehem in de zuidelijke bezette West Bank.
Mediabronnen identificeerden de geëxecuteerde jongeman als Rami Rashed Al-Batha, 35, een burger van Battir, ten noordwesten van Bethlehem.
Volgens de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) werd de jongeman met scherpe munitie in de borst en buik neergeschoten en stierf hij ter plaatse.
Het leger nam aanvankelijk het lichaam van de gedode man in beslag voordat het werd vrijgegeven aan de PRCS, die zijn lichaam naar het Beit Jala Governmental Hospital vervoerde.

Dag 130: “Israëlisch leger doodt tientallen, inclusief kinderen in Gaza”

Op dinsdag, dag 130 van de Israëlische aanval op de Palestijnen in verschillende delen van de verwoeste, belegerde, geïmproviseerde en vernietigde Gazastrook, doodden Israëlische raketten en granaten tientallen Palestijnen en raakten nog veel meer gewond, in verschillende delen van de kustenclave.
In Khan Yunis doodden de Israëlische raketten en het scherpe vuur twee Palestijnen, waaronder een kind, en raakten tientallen gewond.
Medische bronnen zeiden dat de soldaten het Palestijnse kind dodelijk hadden neergeschoten bij de hoofdingang van het Nasser-ziekenhuis in Khan Yunis.
De bronnen voegden eraan toe dat een ander kind, dat in het Nasser Medisch Centrum in Khan Yunis was opgenomen, stierf nadat de elektriciteitsgeneratoren van het ziekenhuis stopten nadat de brandstof op was als gevolg van voortdurende Israëlische aanvallen en de belegering.

Begrafenis in Battir dorp voor Rami: Gedood door 20 Israëlische kogels

In de vroege uren van maandag droegen de inwoners van de stad Battir, ten westen van Bethlehem, het lichaam van Rami Rashid Al-Batha (35 jaar oud) naar zijn laatste rustplaats op de begraafplaats van de stad.
De begrafenisstoet vertrok in voertuigen, vanaf de voorkant van het Beit Jala Governmental Hospital, richting het Arab Society Hospital in Beit Jala, arriveerde bij het huis van de overleden vader in het Al-Sharafa-gebied en nam voor de laatste keer afscheid en bad voor hem, in de Fatima Al-Zahraa Moskee in het Al-Ain-gebied in het centrum van de stad, waarna de processie weer vertrok. Het lichaam van de overledene werd begraven op de gemeentelijke begraafplaats.
Rami Al-Batha werd gisteravond vermoord in de buurt van zijn huis in het Al-Sharafa-gebied bij de ingang van de stad, waar de Israëlische bezettingsmacht zijn lichaam een tijdje vasthield voordat het werd overgedragen aan de bemanningen van de Rode Halve Maan, die hem vervoerden. naar het overheidsziekenhuis Beit Jala.

Israëlische kolonisten schieten twee Palestijnen neer, branden een voertuig en een huis in de buurt van Nablus

Illegale Israëlische kolonisten hebben maandagavond twee Palestijnen neergeschoten, waaronder een kind, en een voertuig en het huis van een burger in brand gestoken in de stad Asira al-Qibliya, ten zuidwesten van Nablus op de noordelijke bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat Israëlische kolonisten uit de illegale ‘Yitzhar’-kolonie de stad binnenvielen en het vuur openden met scherp op lokale Palestijnen, waarbij ze een jonge man en een kind neerschoten.
De kolonisten schoten een 20-jarige Palestijnse man in zijn buik en een 16-jarig kind in zijn hand, met scherpe munitie; ze werden allebei naar het ziekenhuis vervoerd.

Israëlische kolonisten vallen familie aan in de buurt van Bethlehem

Maandag vielen illegale paramilitaire kolonisten een Palestijns gezin aan in hun woonbusje op het platteland van het dorp Tuqu’, ten oosten van Bethlehem, op de bezette West Bank.
Het hoofd van de dorpsraad van Kisan, Mousa Obeyyat, zei dat de kolonisten afkomstig waren uit de illegale Maali Amos-kolonie, gebouwd op gestolen Palestijns land in het dorp, en de camper van Ibrahim Oweida Sawarka, 38, aanvielen.
Hij voegde eraan toe dat de kolonisten Sawarka’s familie aanvielen, zijn vrouw verwondden en de banden van zijn tractor lek sneden, naast het slopen van tenten.

Israëlische kolonisten vallen Palestijnen en hun eigendommen aan in de buurt van Nablus en Bethlehem

Israëlische kolonisten hebben maandag verschillende huizen van Palestijnse eigenaren aangevallen, een vrouw aangevallen en een voertuig in brand gestoken nabij Nablus en Bethlehem, op de noordelijke en zuidelijke West Bank.
Maandagavond vielen illegale Israëlische kolonisten de huizen van Palestijnse burgers aan in het dorp Madama, ten zuiden van Nablus op de noordelijke bezette West Bank.
Volgens Wajih Kat zei het hoofd van de dorpsraad van Madama dat illegale Israëlische kolonisten stenen naar de huizen van Palestijnse burgers in het dorp gooiden.
Kort daarna arriveerden bezettingssoldaten ter plaatse en openden het vuur met scherpe granaten, hersenschudding granaten en traangas flessen op burgers en hun huizen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 14.02.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights