Nuseirat

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 16.02.2024  
Dag 131 van de Gaza-invasie: 103 doden; 145 Gewonden

De afgelopen 24 uur heeft de Israëlische bezettingsmacht elf bloedbaden gepleegd tegen gezinnen in de Gazastrook, waarbij 103 burgers om het leven kwamen en 145 gewond raakten. Dit brengt het aantal gedode Palestijnen op 28.576 en het aantal gewonden op 68.291, sinds het begin van de agressie tegen de Gazastrook op 7 oktober vorig jaar.
Duizenden slachtoffers liggen nog steeds onder het puin en op de wegen, omdat de Israëlische bezetting verhindert dat ambulancepersoneel en civiele bescherming hen kunnen bereiken.
Onder de doden op woensdag 14 februari waren journalist Mutaz Al-Ghafari, zijn vrouw en kind gedood bij een Israëlische luchtaanval op het Al-Sheikh Radwan-gebied in Gaza-stad, aldus de Times of Gaza. Bovendien werd schrijver en journalist Ayman Al-Rafati gedood bij het bombardement van de Israëlische bezetting op het Al-Jalaa-gebied in Gaza-stad. Dit brengt het aantal vermoorde journalisten sinds 7 oktober op 125. De National Union of Journalists in England en andere journalisten organisaties hebben opgeroepen tot een einde aan Israëls doelbewuste aanvallen op journalisten.

Dag 131 Update: Israëlische raketten doden tientallen in de Gazastrook

Op woensdag, dag 131 van Israëls voortdurende genocide op de Palestijnen in de verwoeste Gazastrook, doodden Israëls raketten en granaten minstens 103 Palestijnen en raakten meer dan 291 gewond, waaronder veel vrouwen en kinderen.
Het leger vuurde een raket af op een auto op de binnenplaats van het Al-Ahli Baptist Hospital, in het oostelijke deel van Gaza-Stad, waarbij veel Palestijnen omkwamen en gewond raakten.
Door de raketten raakten ook veel Palestijnen gewond die zich in de buurt van de auto bevonden, waaronder verschillende kinderen en vrouwen.

Al-Jazeera News Agency zei dat zijn correspondent, Ismail Abu Omar, die dinsdag gewond raakte nadat een drone van het Israëlische leger een raket had afgevuurd op een gebied ten noorden van Rafah, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, een ernstige verslechtering van de gezondheid had.

Dag 132: Israëlisch leger doodt tientallen mensen, bombardeert ziekenhuis in Gaza

Eerder donderdag vuurde het Israëlische leger raketten en granaten af op verschillende delen van de dichtbevolkte Gazastrook, naast het aanvallen van het Nasser-ziekenhuis in Khan Yunis, in het zuidelijke deel van de kustenclave, waarbij tientallen Palestijnen, waaronder kinderen, omkwamen en gewond raakten.
Minstens één Palestijn werd gedood en minstens zes raakten gewond, sommigen ernstig, toen het leger een raket afvuurde op de orthopedische afdeling van het Nasser Medical Center in Khan Yunis.
Het Palestijnse persbureau WAFA zei dat de aanval werd uitgevoerd kort nadat het leger de terreinen van de medische faciliteit was binnengevallen en met scherp op verschillende gebouwen had geschoten.

Dag 132 Update: Israëlische raketten doden tientallen, verwonden honderden in Gaza

Donderdag ging het Israëlische leger door met het bombarderen en beschieten van verschillende delen van de verwoeste en verwoeste Gazastrook, inclusief medische voorzieningen, waarbij tientallen Palestijnen om het leven kwamen en honderden gewond raakten, waaronder veel vrouwen en kinderen.
Tien Palestijnen, onder wie vier kinderen, werden donderdagmiddag gedood nadat het leger een raket had afgevuurd op een huis in het vluchtelingenkamp Nusseirat, in centraal Gaza.
Het leger vuurde ook raketten en granaten af op huizen en gebouwen in het Al-Mighraqa-gebied, in het noordelijke deel van centraal Gaza, waarbij veel slachtoffers vielen.

Dag 133: Voortdurende bombardementen doden tientallen mensen in Gaza

Vrijdag zette het Israëlische leger de genocide en willekeurige bombardementen op de Palestijnen in de Gazastrook voort, waarbij tientallen Palestijnen werden gedood en gewond, waaronder vrouwen en kinderen.
Het Israëlische leger vuurde vele raketten en granaten af op verschillende delen van Rafah, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, waarbij tientallen inwoners omkwamen en gewond raakten, waaronder veel kinderen en vrouwen.
Mediabronnen zeiden dat minstens acht Palestijnen, onder wie een vrouw en een tienermeisje, werden gedood en vijf gewond raakten toen het leger raketten afvuurde op twee huizen voor de families Jouda en Zo’rob, in het centrum van Rafah en het noordelijke deel ervan.
Zeven Palestijnen werden gedood en velen raakten gewond toen het leger een raket afvuurde op een huis in de stad Nasr, ten noorden van Rafah.

Israëlische strijdkrachten vernietigen twee drukpersen in Ramallah

Donderdag vielen Israëlische troepen de gouvernementen Ramallah en Jenin binnen, in het centrale en noordelijke deel van de West Bank, en vernietigden twee drukpersen en een draaibank.
Op de centrale West Bank vielen soldaten de stad Ramallah en de stad Beitunia, ten westen van de stad, binnen en vernielden winkels.
In de stad Ramallah braken soldaten twee drukkerijen binnen, vernielden de inhoud ervan en vernielden twee drukpersen, terwijl lokale Palestijnen protesteerden tegen de aanval.
In de stad Beitunia, ten westen van de stad, bestormden verschillende militaire voertuigen vele gebieden in de stad, vielen een machinewerkplaats binnen, vernielden de inhoud ervan, vernielden een draaibank en namen apparatuur in beslag.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren vijf Palestijnen en verwonden anderen in Bethlehem

Donderdag hebben Israëlische troepen vijf Palestijnen ontvoerd en vele anderen verwond in het gouvernement Bethlehem, in de zuidelijke bezette West Bank.
Op de zuidelijke bezette West Bank bestormden Israëlische troepen donderdagochtend de stad Bethlehem en het dorp Al-Walaja, ten noordwesten van de stad, en ontvoerden vier Palestijnen.
Israëlische troepen vielen de huizen binnen van Basil Ali Harimi, 27, Muhammad Ayed Alyan, 28, Mamdouh Khaled Al-Araj, 34, in de stad, en Muhammad Amin Al-Atrash, 28, uit het dorp Al-Walaja, in het noordwesten. van de stad, voordat ze hen ontvoerden.

Israëlische soldaten ontvoeren vier Palestijnen in Nablus en Jericho

Israëlische troepen hebben donderdag vier Palestijnen, waaronder een kind en een voormalige gevangene, ontvoerd in Nablus en Jericho in het noordelijke en noordoostelijke deel van de West Bank.
Donderdag bij zonsopgang viel het leger de stad Nablus in het noorden van de West Bank  binnen, viel een gebouw aan de Al-Sikkastraat in het westelijke deel van de stad binnen en stuurde verschillende militaire voertuigen als extra versterking.
Soldaten bestormden het vluchtelingenkamp Al-Ein in het westelijke deel van de stad, zetten een infanterie-eenheid in en braken in veel huizen in, terwijl lokale Palestijnse jongeren protesteerden tegen de inval.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 16.02.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights