Hermes 900

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Maandag 19.02.2024  
Israëlische troepen doden een Palestijn nabij Nablus

Zondagavond hebben Israëlische soldaten een Palestijnse jongeman gedood bij de militaire wegversperring Beit Furik, ten zuidoosten van Nablus op de noordelijke bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat Israëlische troepen, gestationeerd bij de militaire wegversperring Beit Furik, een Palestijnse jongeman hadden doodgeschoten, waarbij hij ernstig gewond raakte.
Later werd bekend dat de beoogde jongeman, Anas Jamil Dweikat, uit het dorp Rujeib, ten zuidoosten van de stad, bezweek aan een ernstige schotwond.
Eerder zondag sloten Israëlische troepen de militaire wegversperring Beit Furik in beide richtingen af, waardoor het verkeer van burgers werd belemmerd en een verstikkende verkeerscrisis ontstond.

Israëlische troepen doden twee Palestijnen in het Tulkarm-kamp

Israëlische troepen hebben zondag twee Palestijnen gedood en twee anderen gewond in het vluchtelingenkamp Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Zondagochtend bestormden Israëlische speciale troepen, ondersteund door vele militaire voertuigen en een bulldozer, de stad Tulkarm vanaf de westelijke ingang.
Later vielen militaire versterkingen het vluchtelingenkamp Tulkarm binnen en belegerden het kamp Tulkarm, terwijl lokale Palestijnen protesteerden tegen de inval.
Gewapende Palestijnse verzetsstrijders wisselden vuur met het binnenvallende leger, terwijl soldaten met scherp schoten en vier jonge mannen neerschoten.

Indiase arbeiders beloven wapens voor Israël te blokkeren

Een week nadat een scheepslading dodelijke drones, gemaakt door fabrieksarbeiders in India, vanuit een haven in India naar Israël was verscheept om burgers in Gaza te bombarderen, heeft een coalitie van Indiase vakbondsarbeiders beloofd te voorkomen dat toekomstige zendingen de haven verlaten.
Volgens een rapport van Middle East Eye heeft de Water Transport Workers Federation, een Indiase vakbond die in verschillende havens in het land actief is, beloofd geen schepen met wapens naar Israël te laden of te lossen.
De vakbond Water Transport Workers Federation of India organiseert dit in de 11 grote havens in India die eigendom zijn van de overheid, waarvan er in totaal 13 zijn. Het organiseert geen evenementen in de haven van Mundra, die wordt gerund door Adani, een bedrijf met een meerderheidsbelang in de gezamenlijke onderneming met Elbit Systems, de grootste Israëlische militaire fabrikant.

Dag 136: “Israëlisch leger doodt tientallen, om de aanval op Gaza uit te breiden”

Op dag 136 van de aanhoudende Israëlische genocide op de Palestijnen in de verwoeste en vernielde Gazastrook ging het Israëlische leger door met het afvuren van raketten en granaten op verschillende delen van de kuststrook, waarbij tientallen doden en gewonden vielen, waaronder vrouwen en kinderen. Tevens dreigt ze haar aanval op Khan Yunis,  in het zuidelijke deel van de kustenclave, uit te breiden.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid in Gaza zei dat een achtste Palestijn is overleden in het Nasser-ziekenhuis in Khan Yunis nadat het Israëlische leger de elektriciteits- en zuurstoftoevoer had afgesloten.
Het Israëlische leger bombardeerde ook vele delen van Khan Yunis, wisselde vuur met Palestijnse verzetsstrijders en viel verschillende gebieden rond het Algerijnse Gespecialiseerde Ziekenhuis in Abasan, ten oosten van Khan Yunis, binnen.

Dag 135 “Update: Het leger doodt tientallen mensen, inclusief kinderen, in Gaza”

Zondag zette het leger zijn bombardementen en beschietingen op verschillende delen van de Gazastrook voort, waarbij ’s avonds en ’s nachts minstens honderd Palestijnen, voornamelijk vrouwen en kinderen, om het leven kwamen en tientallen gewond raakten.
Het leger vuurde vele granaten af op en nabij een school, waar tientallen gezinnen schuilden in de stad Al-Qarara, ten noordoosten van Khan Yunis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, waarbij twee Palestijnen om het leven kwamen en vele anderen gewond raakten.
Medische bronnen zeiden dat het Nasser-ziekenhuis in Khan Yunis is gestopt met werken omdat het dringend medische voorraden nodig heeft, vooral nadat het herhaaldelijk het doelwit is geworden en is binnengevallen door het leger, en voegde eraan toe dat het feit dat het ziekenhuis totaal niet in staat is om medische diensten te verlenen “een Israëlische doodsstraf is van alle patiënten en de honderdduizenden Palestijnen in Rafah en Khan Yunis, die afhankelijk zijn van de medische diensten.”

Dag 135 “Update: 127 Palestijnen gedood, 205 gewond door Israëlische strijdkrachten”

De afgelopen 24 uur hebben de Israëlische bezettingsmacht 13 bloedbaden in Gaza gepleegd. Er zijn 127 mensen gedood en 205 gewond. Overleden lichamen in lijkzakken blijven op straat liggen, omdat er geen plek is om ze neer te zetten nu de mortuaria vol zijn en de ziekenhuizen buiten bedrijf zijn.
Het belangrijkste ziekenhuis in het zuiden van Gaza, het Nasser Hospital, is nu volledig offline en kan niet meer functioneren na een Israëlische belegering van een week waarbij minstens vijf patiënten werden gedood, artsen werden ontvoerd en het hele ziekenhuis werd geëvacueerd voor een zogenaamde ‘reddingsmissie van gijzelaars’. Die missie was een mislukking, aangezien er daar geen Israëlische gijzelaars waren, maar slechts duizenden wanhopige patiënten die behandeling nodig hadden en medisch personeel. Nu het Nasser Ziekenhuis offline is, kunnen deze patiënten nergens heen.

Dag 134 “Update: Ruim 82 Palestijnen gedood door Israëlische aanvallen in Gaza”

Minstens 82 Palestijnen werden zaterdag gedood door Israëlische troepen bij aanvallen op Gaza-stad, Khan Yunis en Rafah. Bovendien vielen Israëlische troepen de derde verdieping van het Al-Amal-ziekenhuis aan, nadat ze het ziekenhuis de afgelopen weken hadden belegerd.
Een correspondent van persbureau Wafa meldde dat ongeveer 40 Palestijnen werden gedood en tientallen gewond raakten met verschillende verwondingen bij de Israëlische bombardementen op een aantal huizen van Palestijnen in het centrum van de Gazastrook, met name in Al-Zawaida, Deir Al-Balah en het Nuseirat-kamp.
Bovendien werden twintig Palestijnen gedood bij het aanvallen van verschillende huizen in de stad Khan Yunis, ten zuiden van de Gazastrook.
De oorlogsschepen van de Israëlische bezetting bombardeerden de kust van de stad Rafah, met artilleriebeschietingen gericht op het zuiden en oosten van de stad, waarbij veel Palestijnen omkwamen en gewond raakten.

Israëlische soldaten schieten een Palestijn neer, ontvoeren er een, nabij Jeruzalem

Zondag schoten Israëlische troepen een Palestijn neer en ontvoerden een ander tijdens confrontaties in het vluchtelingenkamp Shu’fat, ten noorden van bezet Jeruzalem.
Zondagmiddag viel een grote legermacht het Shu’fat-kamp en het ouderlijk huis van Fadi Jamjoum, 37, in het Shu’fat-kamp binnen.
Fadi Jamjoum, 37, werd vrijdag doodgeschoten, nadat hij naar verluidt een schietaanval had uitgevoerd waarbij twee Israëli’s omkwamen en vier anderen gewond raakten in het zuiden van Israël.
Ondertussen voerden Israëlische soldaten en ingenieurs metingen uit aan het ouderlijk huis ter voorbereiding op de sloop.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 19.02.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights