Hospital Gaza

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 22.02.2024  
Israëlische troepen doden een Palestijns kind nabij Qalqilya

Israëlische troepen hebben woensdag een Palestijns kind doodgeschoten en vier jonge mannen ontvoerd in de stad Azzun, ten oosten van Qalqilya in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
In de middag viel het Israëlische leger de stad Azzun, ten oosten van Qalqilya, binnen, wat aanleiding gaf tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren, terwijl soldaten het vuur openden met scherpe kogels.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte de dood bekend van het kind, Fadi Saeed Suleiman, 14, nadat hij met scherpe munitie in het hart was geschoten.
Aanvankelijk werd het kind in kritieke toestand geacht, maar later werd het overleden verklaard als gevolg van de schotwond.

Een negende Palestijnse gevangene sterft in Israëlische gevangenis

De bezetting Occupation Prison Service maakte woensdag de dood van de Palestijnse gevangene, Khaled Shaweewsh, 53 jaar oud, in de Nafha-gevangenis, bekend.
Hebreeuwse bronnen zeiden dat Shaweewsh dinsdag in ernstige toestand naar het Assaf Harofeh Ziekenhuis werd overgebracht, en voegden eraan toe dat de omstandigheden van zijn dood zullen worden onderzocht.
Khaled Shaweewsh, 53, een getrouwde vader van vier kinderen, werd op 14 januari 1971 geboren in het vluchtelingenkamp Al-Fara’a, ten zuidwesten van Tubas in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Shaweewsh werd in 2001 door het Israëlische leger neergeschoten en ernstig gewond, wat leidde tot verlamming en tientallen kogelfragmenten die in zijn lichaam achter bleven.

Acht patiënten sterven in het belegerde Nasser-ziekenhuis

Op woensdag, dag 138 van de Israëlische aanval op Gaza, bevestigde het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid de dood van acht Palestijnse patiënten nadat het belegerde Nasser-ziekenhuis in Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, geen brandstof meer had voor de generatoren.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat het omsingelde, geïsoleerde en herhaaldelijk gebombardeerde medische centrum geen brandstof meer had voor de stroomgeneratoren, een probleem waardoor beademingsmachines en andere vitale machines in het medisch centrum stopten.
Het voegde eraan toe dat de lichamen van de acht overleden patiënten al aan het opzwellen zijn en vroege tekenen van ontbinding vertonen, een probleem dat ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt voor de levens van patiënten, personeel en de families die in de instelling onderdak vinden.

Israëlische soldaten doden een Palestijn en verwonden er zeven in Jenin

Op woensdagochtend hebben Palestijnse Rode Halve Maan-medici het lichaam gelokaliseerd van een jonge man die door Israëlische soldaten werd gedood en zeven Palestijnen verwondden in het vluchtelingenkamp Jenin en Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, tijdens een massale invasie die het leger dinsdagavond lanceerde. , voordat de soldaten zich ’s morgens terugtrokken.
Uit mediabronnen blijkt dat veel Israëlische militaire voertuigen urenlang de stad en het vluchtelingenkamp binnenvielen, wat leidde tot protesten en vuurgevechten met Palestijnse verzetsstrijders.
Medische bronnen zeggen dat de soldaten een jonge man, Aref Marwan Aref Ali (Al-Qaddoumi), 25, hebben vermoord nadat ze hem met scherp hadden neergeschoten in het vluchtelingenkamp in Jenin.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten vier Palestijnen met scherp hebben neergeschoten, naast drie die granaatscherven opliepen door scherp vuur.

Dag 139: “Israëlische raketten doden tientallen in Gaza, inclusief kinderen”

Donderdag bij zonsopgang en in de ochtend van dag 139 van de Israëlische genocide in de verwoeste Gazastrook beschiet en bombardeert het Israëlische leger vele delen van de verwoeste kustenclave, waarbij tientallen Palestijnen, waaronder kinderen, om het leven komen en gewond raken.
Terwijl de Israëlische aanval zich bleef richten op elk gebied van de dichtbevolkte Gazastrook, waren de Israëlische raketten en granaten grotendeels geconcentreerd in veel delen van Khan Yunis en Rafah, in het zuidelijke deel van het kustgebied.
Het Israëlische leger doodde meer dan drie Palestijnen en verwondde vele anderen in Rafah, vooral in de wijk Al-Jneina en het vluchtelingenkamp Shaboura.

Dag 138 Update: “Aanhoudende Israëlische aanvallen doden tientallen mensen in Gaza”

Woensdag ging het Israëlische leger voor de 138e dag door met het bombarderen en beschieten van verschillende delen van de verwoeste Gazastrook, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en honderden gewond raakten in de kustenclave.
Medische bronnen zeggen dat het leger een huis van de familie Da’lees heeft gebombardeerd, in het westelijke deel van het vluchtelingenkamp Nusseirat, in centraal Gaza, waarbij zeventien Palestijnen omkwamen en vele anderen gewond raakten voordat ze met spoed naar het Al-Aqsa-ziekenhuis werden gebracht.
De bronnen voegden eraan toe dat het leger een journalist, Ehab Nasrallah, en zijn vrouw doodde en hun drie kinderen verwondde, die ernstige brandwonden opliepen na het bombarderen van hun huis in de wijk Zeitoun in Gaza-stad.

Dag 138: “Israëlische raketten doden tientallen, inclusief kinderen, in Gaza”

Op dag 138 van de Israëlische genocide op de Palestijnen in de verwoeste Gazastrook doodden Israëlische raketten tientallen Palestijnen, waaronder vrouwen en kinderen, en raakten honderden gewond, naast velen die nog onder het puin van gebombardeerde huizen en gebouwen liggen.
Het leger vuurde veel raketten en artilleriegranaten af op woonblokken in de wijk Zeitoun, ten zuidoosten van Gaza-stad, waarbij tientallen doden en gewonden vielen, waaronder vrouwen en kinderen, naast veel Palestijnen die onder het puin liggen, vooral in huizen van de gezinnen van Shamlakh, Na’im, Abu Zour, Shaniora, Yassin en Sha’fout.
De soldaten vuurden ook scherp af op veel Palestijnen in de gebombardeerde gebieden en vielen ambulances aan terwijl ze probeerden de doden en gewonden te bereiken.

Dag 137: “103 burgers gedood door Israëlische aanvallen in Gaza”

Sinds 7 oktober zijn ruim 29.195 Palestijnen gedood, zei het Gazaanse ministerie van Volksgezondheid dinsdag. Bij Israëlische aanvallen in Gaza zijn de afgelopen 24 uur minstens 103 Palestijnen gedood en 142 raakten gewond.
Het ministerie zei dat meer dan 69.170 anderen gewond zijn geraakt sinds Israël zijn brutale campagne in de belegerde Strook lanceerde.
Onder de doden dinsdag was professor Nasser Abu al-Nour, die omkwam bij een Israëlische luchtaanval samen met zijn vrouw Majda, hun enige zoon, hun vier dochters Nour, Amal, Mona, Ayat en een van hun kleindochters, Kanzi. Hij was professor aan de verpleegkunde faculteit van de Islamitische Universiteit van Gaza. Israëlische strijdkrachten hebben de afgelopen 137 dagen 251 professoren en docenten gedood.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 22.02.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights