Gaza

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Woensdag 22.11.2023 
Bezetting Soldaten doden een Palestijn, verwonden een ander, nabij Qalqilya

Het Israëlische leger schoot en doodde woensdag in de vroege ochtenduren een Palestijnse jongeman en verwondde een andere, alvorens hem te ontvoeren, in de stad Azzoun ten oosten van Qalqilya in het noordwestelijke deel van de West Bank.
In de vroege ochtenduren van woensdag bestormden Israëlische troepen de stad Azzoun ten oosten van Qalqilya en schoten twee Palestijnse jonge mannen neer.
Mediabronnen zeiden dat bezettingssoldaten het vuur openden met scherp op een Palestijnse jongeman en zijn vriend, waarbij ze hem in de rug schoten en ernstig letsel veroorzaakten.
Volgens ooggetuigenverslagen reden de jongeman en zijn vriend in een voertuig door de stad toen soldaten het vuur op hen openden en de 30-jarige Amir Abdel Rahman Majd met scherp in de rug schoten.

Israëlisch leger schiet vijf Palestijnen neer nabij Nablus, een Palestijnse man sterft aan eerder opgelopen verwondingen

Israëlische bezettingssoldaten vielen dinsdagochtend het vluchtelingenkamp Balata binnen, ten oosten van Nablus, en schoten vijf Palestijnen neer, waaronder drie kinderen, terwijl een man bezweek aan een schotwond die hij bij zonsopgang in het kamp opliep.
Dinsdagavond maakte het ministerie van Volksgezondheid de dood bekend van een Palestijnse man ten oosten van Nablus, nadat hij was neergeschoten door de Israëlische bezettingsmacht.
Het voegde eraan toe dat Hussein Khalil Hussein Abu Jaasa, 51, bezweken is aan de verwondingen die hij dinsdag bij zonsopgang opliep tijdens de Israëlische invasie van het vluchtelingenkamp Balata, ten oosten van Nablus op de noordelijke bezette West Bank.
Israëlische troepen schoten Abu Jaasa dinsdag bij zonsopgang met scherp in de buik nadat ze het vluchtelingenkamp Balata waren binnengevallen.

Dinsdagochtend: Israëlische raketten, granaten, doden tientallen Palestijnen in Gaza

Het Israëlische leger ging door met het bombarderen van verschillende burgergebieden in de Gazastrook, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen, waaronder vrouwen en kinderen, en honderden gewond raakten.
Tientallen Palestijnen, waaronder veel kinderen en vrouwen, werden gedood door Israëlische raketten die veel gebieden troffen, waaronder de Al-Fallujah School in Jabalia, in het noorden van Gaza, waar honderden gezinnen onderdak kregen, en verschillende huizen in Beit Lahia, in het noorden van Gaza. 
De huizen in Jabalia zijn van de families van Shaflouh, Abu Awwad, Hijazi, Al-Kurdi en Abu Sultan, vlak bij de Jabalia Services Club.
De Israëlische raketten richtten zich ook op ten minste negen huizen in Beit Lahia, naast de zendmasten in het noorden van Gaza en Gaza-Stad, waardoor alle communicatie in de doelgebieden werd afgesloten.

Palestijnse jongeman bezweken aan kritieke wonden in Jenin

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte maandag bekend dat de jongeman, Muhammad Ali Saeed Owais, 25, bezweken aan kritieke schotwonden die hem eerder deze maand door het Israëlische leger in Jenin waren toegebracht.
Op 9 november 2023 vielen de bezettingstroepen de stad Jenin in het noorden van de West Bank en haar vluchtelingenkamp binnen, waarbij veertien Palestijnen omkwamen en twintig anderen gewond raakten, waaronder Owais die ernstige verwondingen opliep.
Het dodental als gevolg van de Israëlische aanval steeg met de dood van Owais tot vijftien. 

Maandag – Israëlische raketten doden honderden Palestijnen in Gaza

Maandag zette het Israëlische bezettingsleger de willekeurige bombardementen en het aanvallen van huizen, woongebouwen, scholen en ziekenhuizen in verschillende delen van de Gazastrook voort, waarbij honderden Palestijnen om het leven kwamen en tientallen gewonden werden veroorzaakt.
Medische bronnen zeiden dat 100 patiënten en gewonde Palestijnen werden geëvacueerd van het Indonesische ziekenhuis in het noorden van Gaza naar het Nasser-ziekenhuis in Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, via coördinatie met het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC).
Er verblijven nog 500 patiënten in het Indonesische ziekenhuis en het ICRC probeert hun evacuatie te coördineren.
Israëlische raketten troffen een Palestijns huis van de familie Saud in het vluchtelingenkamp Al-Boreij in centraal Gaza, waarbij veel Palestijnen, waaronder kinderen, omkwamen en gewond raakten.
Een Palestijnse journaliste, Ala’ Taher Al-Hasanat, werd gedood toen het leger een raket afvuurde op het huis van haar familie in Gaza-Stad.
Een andere journalist, Ayat Khaddoura, werd samen met haar grootmoeder en haar broers en zussen vermoord.

Dag 46 van de Israëlische aanval op Gaza: 4 artsen onder tientallen Palestijnen gedood

Op 21 november werd het Al Awda-ziekenhuis in Noord-Gaza aangevallen, waarbij vier artsen omkwamen en veel patiënten gewond raakten. Artsen Zonder Grenzen, dat in het ziekenhuis actief is, riep op tot de dringende en veilige evacuatie van meer dan 200 patiënten naar een functionerende medische faciliteit. Sinds het begin van de oorlog heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) 178 gezondheidaanvallen in de Gazastrook gedocumenteerd die resulteerden in 22 doden en 48 gewonden onder dienstdoende gezondheidszorgwerkers.
Ongeveer 500 patiënten en personeel werden op 21 november geëvacueerd vanuit het Indonesische ziekenhuis in Beit Lahiya (Noord-Gaza) naar een ziekenhuis in Khan Younis (in het zuiden), in coördinatie met humanitaire organisaties. Dit volgt op een aanval de dag ervoor waarbij het ziekenhuis direct werd getroffen en volgens de WHO minstens twaalf mensen om het leven kwamen. Het ziekenhuis wordt nog steeds omringd door Israëlische troepen en tanks, en in de omgeving zijn gevechten met gewapende groepen gemeld, waarbij extra patiënten en duizenden intern ontheemden (IDP’s) vastzitten in de faciliteit en wachten op evacuatie.

Israëlische soldaten ontvoeren vijfenveertig Palestijnen en schieten er twee neer op de West Bank

Op dinsdagochtend vielen Israëlische soldaten vele Palestijnse gemeenschappen op de bezette West Bank binnen, braken in en doorzochten met geweld tientallen huizen, veroorzaakten schade, schoten ten minste twee jonge mannen neer en ontvoerden vijfenveertig Palestijnen.
In Jenin, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten een jonge man uit zijn huis in de wijk Kharrouba in de stad.
In de stad Qabatia, ten zuiden van Jenin, bestormden de soldaten vele huizen en ontvoerden ze Hamada Jabr Zakarna, Laith Mohammad Kamil, Maher Sa’id Zakarna, Sari Osama Zakarna, Hamadi Osama Zakarna, Marwan Khozeimiyya, Ahmad Khaled Assaf en Sultan Amin Abu Zeid.Tijdens de invasie vuurden de soldaten scherpe kogels en gasbommen af op Palestijnen die tegen de invasie protesteerden en namen één auto in beslag.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 22.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights