Aanvallen Gaza in beeld

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zondag 19.11.2023 
Israëlische raketten en granaten doden honderden Palestijnen in Gaza

Het Israëlische leger zette zijn bombardementen en beschietingen van burgergebieden in verschillende delen van de belegerde en verwoeste Gazastrook voort, waarbij honderden Palestijnen omkwamen, waaronder vrouwen en kinderen.
In Gaza-stad werden de lichamen van vijf Palestijnen gevonden in de wijk Salahuddin Street, terwijl veel Palestijnen werden gedood en gewond raakten nadat het leger een raket had afgevuurd op een huis in de wijk Ad-Daraj, ten oosten van Gaza.
Veel Palestijnen werden ook gedood en gewond nadat het leger een raket had afgevuurd op een huis van de familie Haraz in het Al-Yarmouk-gebied in Gaza; velen liggen begraven onder het puin.
In het vluchtelingenkamp Nusseirat in centraal Gaza vuurden de soldaten raketten af op een huis van de familie Zohod, waarbij vijftien Palestijnen, waaronder kinderen, omkwamen en vele anderen gewond raakten.

Israëlisch leger doodt een Palestijn en ontvoert negen in Jenin

Een grote Israëlische legermacht viel zondag in de vroege ochtenduren de stad Jenin in het noorden van de West Bank en haar vluchtelingenkamp binnen, waarbij een gehandicapte Palestijnse man werd gedood en negen jonge mannen werden ontvoerd.
In de vroege ochtenduren van zondag bestormden minstens honderd militaire voertuigen, waaronder een bulldozer, de stad Jenin in het noorden van de West Bank en haar vluchtelingenkamp.
Het leger werd in verschillende wijken ingezet, terwijl in verschillende wijken van de stad verschillende scherpschutters op de daken van huizen van burgers werden geplaatst, terwijl fakkels de nachtelijke hemel verlichtten.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in Deheishe, ten zuiden van Bethlehem

Op zondagochtend vielen Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Deheishe ten zuiden van Bethlehem op de bezette West Bank binnen en doodden een jonge man.
Volgens mediabronnen waren verschillende legerjeeps het vluchtelingenkamp binnengevallen voordat de soldaten huizen bestormden en plunderden en een jonge man, Mohammad Yasser Jawareesh, ontvoerden, wat tot protesten leidde.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten met veel scherp schoten, waarbij een jonge man, Omar Lahham, 20, omkwam nadat ze hem in zijn hoofd had geschoten.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat haar medici de jongeman probeerden te bereiken, maar dat de soldaten hen ervan weerhielden hem te benaderen terwijl hij doodbloedde.

Soldaten schieten 2 Palestijnen neer, waarbij 1 zwaargewond werd in Tammoun

Op zondagmorgen vielen Israëlische soldaten de stad Tammoun binnen, ten zuidoosten van Tubas in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank, schoten twee Palestijnen met scherp vuur neer, waaronder één die ernstige verwondingen opliep, en ontvoerden er vier.
Verschillende militaire voertuigen vielen de stad binnen terwijl gewapende drones overvlogen voordat de soldaten verschillende huizen bestormden en plunderden.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten Abdullah Hazza’ Bani Odah, Wasim Suleiman Bani Odah, Atef Zayed Bani Odah en Ahmad Amjad Bisharat ontvoerd nadat ze hun huizen hadden bestormd en geplunderd.

Israëlische leger schiet vier Palestijnen neer nabij Nablus en Jeruzalem

Op zondagmorgen vielen Israëlische soldaten het Balata-vluchtelingenkamp ten oosten van Nablus op de bezette West Bank binnen voordat ze twee jonge mannen met scherp neerschoten. Het leger schoot ook twee Palestijnen neer in het vluchtelingenkamp Qalandia ten noorden van de bezette hoofdstad Jeruzalem.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire jeeps het vluchtelingenkamp waren binnengevallen voordat de soldaten vele huizen bestormden en plunderden en daken bezetten om te gebruiken als vuurposten en uitkijktorens.
Ze voegden eraan toe dat het leger een kantoor van de Fatah-beweging tot ontploffing had gebracht en een auto en een monument voor vermoorde Palestijnen had vernietigd, wat tot protesten leidde.

Israëlische aanvallen op zaterdag op de bezette West Bank

Het Israëlische leger ging door met zijn massale invasies en gewelddadige huiszoekingen in huizen op de bezette West Bank, inclusief de bezette hoofdstad Jeruzalem, waarbij tientallen Palestijnen gewond raakten en werden ontvoerd.
In Qalandia, ten noorden van bezet Jeruzalem, schoten de soldaten twee jonge Palestijnse mannen neer en ontvoerden een ander.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, schoten de soldaten veel Palestijnen neer bij de hoofdingang van het vluchtelingenkamp, waardoor tientallen leden onder de gevolgen van het inademen van traangas.
Het leger bestormde en doorzocht ook tientallen huizen in het gouvernement van Hebron en ontvoerde eenentwintig Palestijnen.

Een andere Palestijnse politieke gevangene sterft in de Israëlische gevangenis

Het Palestijnse Comité voor Gedetineerden en Ex-Gedetineerden heeft zaterdag de dood bevestigd van een andere politieke gevangene in een Israëlische gevangenis, waardoor het aantal gedetineerden dat sinds 7 oktober in gevangenschap is gestorven op zes komt.
De commissie stelde dat Tha’er Samih Abu Assab (38 jaar oud) uit de stad Qarawat Bani Hassan, ten noordwesten van Salfit op de centrale West Bank, was omgekomen in een Israëlische bezettingsgevangenis.
Het hoofd van de commissie, Qaddoura Fares, meldde in een telefoongesprek met het Palestijnse Nieuws- en Infobureau (WAFA) dat Tha’er, afkomstig uit het gouvernement Qalqilya op de noordwestelijke West Bank, was omgekomen in het detentiekamp in de Negev-woestijn, waarbij hij opmerkte dat hij was vermoord.  Hij zat sinds 27 mei 2005 gevangen en werd veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf.

Israëlische soldaten vermoorden vijf Palestijnen in Nablus

Zaterdagochtend vroeg vuurde het Israëlische leger een raket af op een huis in het centrum van het vluchtelingenkamp Balata, ten oosten van de stad Nablus in het noorden van de West Bank, waarbij vijf Palestijnen omkwamen en minstens twee gewond raakten, naast het veroorzaken van grote schade.
Mediabronnen zeiden dat Palestijnse Rode Halve Maan-medici zich naar het beoogde huis haastten en de Palestijnen naar een ziekenhuis evacueerden.
De bronnen voegden eraan toe dat alle gewonde Palestijnen ernstige verwondingen hebben opgelopen en dat vijf van hen aan hun verwondingen zijn bezweken.
De aanval was gericht op een gebouw waar verschillende hoge politieke leiders van de Fatah-beweging en de Al-Aqsa Brigades een bijeenkomst hielden om de escalerende Israëlische schendingen op de West Bank en de Gazastrook te bespreken.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 19.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights