Deir Al-Balah

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 17.11.2023 
Israëlisch leger doodt tientallen Palestijnen bij aanhoudend offensief tegen Gaza

Vrijdagochtend ging het Israëlische leger door met het afvuren van raketten en granaten op verschillende delen van de dichtbevolkte en verwoeste Gazastrook, waarbij tientallen Palestijnen om het leven kwamen en honderden gewond raakten.
Het Israëlische leger ging door met het vernietigen van de Shifa Medische Centra in Gaza en het afvuren van honderden scherpe kogels.
Ooggetuigen zeiden dat de soldaten de lichamen van tientallen gedode Palestijnen, voornamelijk degenen die bij eerdere Israëlische aanvallen waren omgekomen, naar een onbekende bestemming brachten.
Minstens veertig Palestijnen werden gedood en begraven onder het puin van hun huizen nadat Israëlische raketten hen in hetzelfde gebied hadden aangevallen.

Leger doodt drie Palestijnen, verwondt elf anderen en eist evacuatie van ziekenhuis in Jenin

Vanaf donderdagavond tot en met vrijdag vielen Israëlische troepen vele wijken van de stad Jenin in het noorden van de West Bank en het vluchtelingenkamp binnen, waarbij drie mensen om het leven kwamen en ten minste elf anderen gewond raakten, waarvan sommige ernstig. Het leger heeft ook minstens zeven Palestijnen ontvoerd en verschillende Palestijnse auto’s tot ontploffing gebracht.
Een grote strijdmacht, met minstens tachtig pantservoertuigen, waaronder militaire bulldozers, viel de stad Jenin binnen vanuit verschillende assen, sloot alle ingangen af en zette soldaten in in veel wijken en in de omgeving van het vluchtelingenkamp.
Het leger bestormde de wijken Jabal Abu Dheir, Al-Jabriyyat, Khallet Al-Souha, Talat Al-Ghabz, de buitenwijken van het vluchtelingenkamp Jenin, de bioscooprotonde, de binnenlandse rotonde, het stadscentrum, Military Street en Haifa Street, en plaatste scherpschutters op de daken van huizen en woongebouwen van Palestijnen.

Donderdag doden Israëlische raketten tientallen Palestijnen en verwonden honderden in Gaza

Donderdag ging het Israëlische leger door met het bombarderen van verschillende delen van de belegerde, verwoeste en dichtbevolkte Gazastrook, waarbij tientallen Palestijnen om het leven kwamen en honderden gewond raakten, terwijl de ziekenhuizen in Gaza bijna geen voorraden meer hadden en niet in staat waren de grote aantallen vluchtelingen en  slachtoffers terwijl Israël zijn aanval sinds 7 oktober voortzet, het hoofd te bieden. 
Het leger vuurde veel raketten af op een woonblok in het vluchtelingenkamp Jabalia in het noorden van Gaza, bombardeerde huizen voor de families van Abu Al-Qumsan, At-Talouli, Abu Dan en Abu Dayer woongebouwen, naast één bakkerij, waarbij meer dan elf Palestijnen en tientallen gewonden.
De Palestijnen zoeken nog steeds onder het puin van gebombardeerde huizen en gebouwen, in een poging potentiële overlevenden onder het puin te lokaliseren.

Israëlische strijdkrachten doden drie Palestijnen nabij Bethlehem

Israëlische troepen hebben donderdagochtend drie Palestijnse jonge mannen doodgeschoten na een vermeende schietpartij bij de militaire ‘tunnel’-wegversperring ten westen van Beit Jala, ten noordwesten van Bethlehem, ten zuiden van bezet Jeruzalem, op de West Bank.
De drie gedode Palestijnen zijn: Abdul-Qader Abdullah Al-Qawasma, 26; Nasr Abdul-Afo Al-Qawasma, 17; Hasan Ma’moun Qfeisha, 28.
Ooggetuigen zeiden dat de bij de controlepost gestationeerde bezettingstroepen met scherp schoten op drie jonge Palestijnse mannen die naar verluidt achter een schietaanval zaten die tot zes verwondingen leidde, waaronder één die later bezweek aan ernstige verwondingen en twee die matig gewond raakten.
Na het incident legden de bezettingstroepen een strenge belegering op aan het gebied, sloten het tunnelgebied en “Bypass Road 60” af, waarbij veel soldaten werden ingezet bij de oostelijke ingang van de stad Al-Khader, ten zuiden van Bethlehem, en de weg die naar Beit Jala leidde.

Communicatie met  Gaza onderbroken nadat Israëlische flyers opdracht hadden gegeven tot evacuatie

Israëlische troepen lieten flyers vallen op Khan Younis, in het zuiden van Gaza, en gaven de bewoners – van wie velen geëvacueerden uit andere delen van Gaza – opdracht het gebied te evacueren. Maar er zijn geen schuilplaatsen, nergens waar mensen heen kunnen evacueren. Na het droppen van de flyers werd alle communicatie tussen Gaza en de rest van de wereld afgesloten.
In Khan Yunis, ten zuiden van de Gazastrook, werden minstens tien Palestijnen gedood bij de Israëlische bezettingsbomaanslag op een huis in het Al-Qarara-gebied in het oosten, en zij werden overgebracht naar het Nasser-ziekenhuis in de stad.
Een Israëlische bezettingsvliegtuig bombardeerde een woonappartement ten westen van de stad Rafah, ten zuiden van de Gazastrook. Het bezettingsvliegtuig lanceerde ook gewelddadige aanvallen op de wijk Sheikh Radwan, ten noorden van Gaza-stad.

Israëlische soldaten schieten één Palestijn neer en ontvoeren twee in Hebron

Donderdagochtend vielen veel Israëlische militaire voertuigen de stad Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, binnen, schoten één Palestijn neer en ontvoerden er twee.
Mediabronnen zeiden dat veel gepantserde militaire voertuigen de stad binnenvielen voordat de soldaten veel huizen bestormden en plunderden en schade aanrichtten.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten naast Mohammad Qawasma ook een voormalige politieke gevangene, Mo’men Qawasma, uit hun huizen hadden ontvoerd.

Israëlische soldaten ontvoeren achttien Palestijnen in Ramallah

Donderdagochtend hebben Israëlische soldaten achttien Palestijnen ontvoerd, waaronder één arbeider uit Gaza, tijdens massale invasies en gewelddadige huiszoekingen in het gouvernement Ramallah en Al-Bireh, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire voertuigen het dorp Abu Shkheidim, ten noordwesten van Ramallah, binnenvielen en Mohammad As-Sous, Yasser As-Sous, Tareq As-Sous, Ahmad Abu Shkheidim, Bassam Issa en Mousa Ladadwa ontvoerden.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten Monir Al-Abed, Baleegh Barghouthi, Watan Barghouthi en Ashraf Barghouthi hadden ontvoerd uit de stad Kobar, ten noordwesten van Ramallah.
Bovendien ontvoerden de soldaten een Palestijnse arbeider uit het noorden van Gaza, Mo’taz Abu Shammala, nadat ze zijn huis in de stad Birzeit, ten noorden van Ramallah, hadden bestormd.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 17.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights