Issa Ali Abdel-Moneim Al-Qadi Al-Tamimi

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Woensdag 15.11.2023 
Israëlische troepen doden een oudere Palestijnse man in Hebron

Maandag bij zonsopgang vonden Palestijnse burgers het lichaam van een oudere man in zijn voertuig in de stad Hebron op de zuidelijke West Bank.
Eerder bestormden de Israëlische bezettingstroepen het administratieve gebouw van de Islamic Charitable Society for Orphan Care in de wijk Al-Hawwouz in Hebron.
Het leger nam de computers en bestanden van de liefdadigheidsinstelling in beslag voordat het de deur dicht laste en opende vermoedelijk het vuur tijdens de inval, waarbij de 65-jarige Issa Ali Abdul-Mon’em Al-Qadi Al-Tamimi door het hoofd werd geschoten terwijl hij in zijn taxi zat, vlakbij de gebouw.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat Al-Tamimi was bezweken aan een kritieke schotwond in het hoofd.

Israëlische strijdkrachten doden 7 Palestijnen in Tulkarem, 1 in Hebron

Drie jonge mannen werden dinsdag voor zonsopgang gedood door een raket die door de Israëlische bezettingsmacht vanaf een drone werd afgevuurd, waardoor het aantal Palestijnen dat dinsdagochtend op de West Bank werd gedood op zeven komt (in Gaza zijn de aantallen slachtoffers onbekend, maar gemiddeld zijn er 300 doden gevallen, elke dag gedurende de afgelopen 40 dagen).
De drie doden door de drone zijn: Saeed Suleiman Youssef Abu Tahoun (24 jaar oud), Jihad Khaled Muqbil Ghanem (27 jaar oud) en Musab Omar Ahmed Al-Ghoul (21 jaar oud).
Eerder dinsdagochtend werden twee jonge mannen gedood tijdens de bestorming van het kamp Tulkarem door de Israëlische bezettingsmacht.
Het ministerie van Volksgezondheid meldde dat de twee jonge mannen, Mahmoud Ali Hadayda (25 jaar oud) en Hazem Muhammad Hosri (28 jaar oud), beiden in de borst werden geschoten met voltreffers afgevuurd door Israëlische bezettingssoldaten tijdens de Israëlische invasie van Tulkarem.

Tientallen Palestijnen gedood en gewond door het aanhoudende Israëlische bombardement op de Gazastrook

Tientallen Palestijnen werden zondag gedood, onder wie vrouwen en kinderen, terwijl vele anderen gewond raakten door de aanhoudende Israëlische bombardementen op verschillende gebieden van de belegerde en verwoeste Gazastrook.
Veel Palestijnen, waaronder vrouwen en kinderen, kwamen zondag om het leven toen Israëlische gevechtsvliegtuigen en tanks een aantal huizen in de stad Khan Younis, in het zuiden van Gaza, bombardeerden.
Volgens medische bronnen kwamen elf Palestijnen om het leven toen Israëlische vliegtuigen raketten afvuurden op het huis van de familie Al-Raqab in de stad Bani Suhaila, ten oosten van Khan Younis.

13 doden bij ziekenhuisaanval; Tientallen verwijderd van Life Support

Israëlische troepen hebben zondag dertien Palestijnen gedood op de hartafdeling van het Al-Shifa Ziekenhuis, met meerdere bommen en sluipschutters die rechtstreeks in het ziekenhuis schoten en patiënten doodden. Onder de doden waren drie verpleegsters.
Volgens het United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (UN OCHA) in de Palestijnse Gebieden zijn de bombardementen en gewapende botsingen rond het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad sinds de middag van 11 november heviger geworden. Kritische infrastructuur, waaronder het zuurstofstation, watertanks en een put, de cardiovasculaire faciliteit en de kraamafdeling, werd beschadigd en drie verpleegsters kwamen om. Hoewel veel intern ontheemden en sommige personeelsleden en patiënten erin zijn geslaagd te vluchten, zitten anderen binnenin opgesloten, omdat ze bang zijn om te vertrekken of daar fysiek niet toe in staat zijn.
In het Shifa Ziekenhuis zijn twee premature baby’s en tien andere patiënten overleden sinds de stroomstoring die op 11 november begon, verergerd door het gebrek aan medicijnen. Nog eens 36 baby’s in couveuses en nierdialysepatiënten lopen een verhoogd risico op overlijden. Op 12 november gaf de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan dat zij de communicatie met haar contacten in het Shifa Ziekenhuis had verloren.

Een Palestijnse tiener sterft aan eerdere verwondingen, het Israëlische leger schiet er drie neer in Jenin

Een Palestijnse tiener bezweek dinsdag aan de gevolgen van schotwonden die hem meer dan twee weken geleden in Jenin door het Israëlische leger waren toegebracht, en Israëlische troepen schoten drie Palestijnse jonge mannen neer in het dorp Kafr Dan, ten noordwesten van Jenin.
Een Palestijnse tiener werd dinsdag dood verklaard, ruim twee weken nadat hij door Israëlische troepen was neergeschoten in de stad Jenin, in het noorden van de bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid bevestigde dat de 18-jarige Yamen Kamel Ateeq bezweek aan de verwondingen die hij opliep bij zonsopgang op 30 oktober 2023, toen het Israëlische leger de stad Jenin en haar vluchtelingenkamp aanviel.

Een Palestijnse gevangene stierf in de Israëlische gevangenis

De dood van een Palestijnse gevangene in de Israëlische gevangenis werd dinsdag gemeld, de vijfde gevangene die sinds 7 oktober 2023 in bezettingsgevangenissen stierf.
De Commission of Detainees and Ex-Detainees Affairs and the Palestinian Prisoners’ Society (PPS) maakten dinsdag bekend dat een andere Palestijnse gevangene is overleden in de Israëlische ‘Megiddo’-gevangenis.
Er werd gemeld dat de gedetineerde, Abd al-Rahman Ahmad Muhammad Mar’i, 33, maandag stierf in de Israëlische Megiddo-gevangenis, na wat de groepen een “moord met voorbedachten rade” noemden.
De autoriteiten van de bezettingsgevangenis maakten zijn identiteit pas dinsdag aan zijn advocaat bekend en beweerden dat er autopsie op het lichaam zou worden uitgevoerd.

Tientallen Palestijnen, inclusief kinderen, gedood door Israëlische raketten in Gaza

Dinsdag doodden Israëlische raketten en granaten tientallen Palestijnen en raakten honderden gewond, terwijl de Israëlische aanval op de kustregio sinds 7 oktober voortduurde. De aanhoudende Israëlische aanval op Gaza heeft geleid tot de dood van meer dan 11.320 mensen, waaronder 4.650 kinderen en 3.145 vrouwen.
Veel Palestijnen werden gedood en gewond bij een Israëlisch bombardement op een school waar tientallen gezinnen schuilden in de wijk Sheikh Radwan in Gaza-Stad.
Een vrouw werd gedood en veel Palestijnen raakten gewond, sommigen ernstig, bij het Israëlische bombardement op een huis voor de familie Shaath in de wijk Al-Amal, ten westen van Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook.
In Deir Al-Balah, in centraal Gaza, vuurde het leger een raket af op een huis voor de familie Al-Jaro, waarbij minstens drie Palestijnen om het leven kwamen en vele anderen gewond raakten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 15.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights