Aanvallen Gaza gaan door

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zondag 12.11.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijn nabij Nablus

Zondag hebben Israëlische soldaten een Palestijn gedood in het dorp Burqa, ten noorden van Nablus, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Het Palestinian Civil Affairs Committee heeft het Ministerie van Volksgezondheid op de hoogte gebracht van de dood van Montaser Mohammad Amin Saif, 34, een voormalige politieke gevangene die door Israëlische soldaten met scherp werd neergeschoten.
De commissie zei dat de soldaten Saif hadden neergeschoten, waarbij ze ernstige verwondingen veroorzaakten, en hem hadden ontvoerd voordat hij aan zijn ernstige verwondingen bezweek.
Montaser werd bij zonsopgang neergeschoten toen de soldaten Burqa binnenvielen en vier Palestijnen ontvoerden, waaronder hij.

Israëlische strijdkrachten doden twee Palestijnen in Jenin, verwonden en ontvoeren een kind

Israëlische troepen hebben zaterdagavond twee Palestijnse jonge mannen doodgeschoten, een in de stad Arraba, ten zuidwesten van de stad Jenin, op de noordelijke bezette West Bank, en een andere in Jenin, naast het neerschieten van een 15-jarig kind voordat ze hem ontvoerden.  
Israëlische bezettingstroepen vielen zaterdagavond de stad Arraba, ten zuidwesten van Jenin, in de noordelijke bezette West Bank, binnen, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten vuurden scherp af op degenen die zich tegen de inval verzetten, waarbij de jongeman, Wisam Jamal Hamran, 21, om het leven kwam.
Grote menigten Palestijnen verzamelden zich bij het huis van de jongeman in de stad Arraba, waar geliefden hun laatste afscheid namen, voordat ze het begrafenisgebed over zijn lichaam uitspraken en hem op de begraafplaats van de stad begroeven.

Israëlische bloedbaden in de Gazastrook: 11 november 2023

Israëlische gevechtsvliegtuigen vuurden zaterdag raketten af op het huis van de familie Al-Najjar in het Ma’an-gebied, ten oosten van Khan Younis, in de zuidelijke Gazastrook, waarbij ten minste drie Palestijnen omkwamen, anderen gewond raakten en grote eigendommen werden vernietigd.
In de wijk Al-Sabra, ten oosten van Gaza-stad in het noorden van Gaza, werden tientallen Palestijnen gedood en raakten vele anderen gewond toen Israëlische vliegtuigen een huis nabij de Badra Bakery bombardeerden.
Verschillende Palestijnen werden gedood, van wie de meesten vrouwen en kinderen waren, toen de bezetting een woonwijk in het centrum van de stad Rafah, in het zuiden van Gaza, bombardeerde. Eén van de beoogde huizen werd geïdentificeerd als het huis van de familie Al-Ghouti. Reddingsteams probeerden de doden en gewonden van de locatie te evacueren.

Israëlische raketten doden tientallen Palestijnen en verwonden honderden in Gaza

Op de 37e dag van de voortdurende Israëlische aanval op Gaza zei het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid dat Israëlische raketten en granaten meer dan 11.000 Palestijnen hebben gedood en minstens 28.000 gewond hebben. De meeste slachtoffers zijn vrouwen en kinderen.
In Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, vuurde het leger een raket af op een huis van de familie Najjar in het oostelijke deel van de stad, waarbij minstens dertien Palestijnen om het leven kwamen en meer dan twintig gewond raakten.
Ook in Khan Younis werd een kind gedood en raakten verschillende Palestijnen gewond door een Israëlische raket die een huis in het oostelijke deel van de stad trof.
Verschillende Palestijnen werden gedood en velen raakten gewond door Israëlische raketten die zich op huizen in Bani Soheila, ten oosten van Khan Younis, richtten.

Israëlische leger doodt tientallen, verwondt honderden, patiënten sterven in ziekenhuizen

Zaterdagochtend, toen het Israëlische leger zijn aanval op de burgers in de Gazastrook sinds 7 oktober voortzette, werden tientallen Palestijnen gedood en honderden gewond bij een reeks Israëlische luchtaanvallen op burger gebieden, huizen en woongebouwen.
Medische bronnen zeiden dat minstens zeven Palestijnen werden gedood en tientallen gewond raakten, waaronder velen begraven onder het puin van een gebombardeerd huis van Monir Al-Kahlout in Beit Lahia, in het noorden van Gaza, nadat het leger er verschillende raketten op had afgevuurd.
De bronnen voegden eraan toe dat het bombardement op het huis zonder waarschuwing plaatsvond, waarbij gezinnen, inclusief degenen die hun huizen waren ontvlucht, onder het puin werden begraven. Er wordt nog steeds gezocht naar gedode of gewonde Palestijnen.

Het Israëlische leger ontvoert negen Palestijnen in Hebron

Zondagochtend hebben Israëlische soldaten negen Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van het gouvernement Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank. Israëlische paramilitaire kolonisten bestormden een school, veroorzaakten schade en namen Palestijnse vlaggen in beslag.
In de stad Hebron bestormden en doorzochten de soldaten een paar huizen en ontvoerden Hazem Al-Fakhouri, de echtgenoot van de politieke gevangene Lama Khater.
Volgens mediabronnen waren de soldaten de stad Halhoul, ten noorden van Hebron, binnengevallen en geplunderd, en hadden ze Mohammad Saqer Al-Baw, Anwar Mohammad Al-Baw, Mohannad Ibrahim Awad, Mohammad Walid Zama’ra en Abdul-Hamid Younes Ad-Douda ontvoerd. 

Soldaten ontvoeren een kind, een jonge man, in het bezette Jeruzalem

Zondag bij zonsopgang ontvoerden Israëlische soldaten een kind, slechts twaalf jaar oud, en een jonge man in het vluchtelingenkamp Shu’fat en het vluchtelingenkamp Qalandia, ten noorden van de bezette Palestijnse hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende Israëlische militaire jeeps het vluchtelingenkamp Shu’fat binnenvielen voordat de soldaten huizen bestormden en plunderden en een kind, Omar Alqam, 12 jaar oud, ontvoerden.
De bronnen voegden eraan toe dat veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie en de ontvoering van het kind voordat de soldaten scherpe kogels, gasbommen en hersenschudding granaten afvuren.
De soldaten vielen ook het vluchtelingenkamp Shu’fat binnen, doorzochten huizen en ontvoerden een jonge man, Samed Ra’ed Mteir.

Israëlische leger ontvoert zes Palestijnen nabij Ramallah en schiet twee in Tubas

Op zondagmorgen ontvoerden Israëlische soldaten zes Palestijnen uit hun huizen in de stad Bil’in, ten westen van Ramallah, en schoten er twee neer in Tubas, in het centrale en noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
De soldaten vielen de stad Bil’in, ten westen van Ramallah, binnen, bestormden en plunderden verschillende huizen en veroorzaakten schade, voordat ze zes Palestijnen ontvoerden.
De ontvoerde Palestijnen zijn Husam Mohammad Hamad, Jihad Bassem Yassin, Jalal Hasan Khatib, Odai Mahmoud Sabri, Amin Issa Yassin en Yaman Khaled Burnat.Bovendien vielen verschillende legerjeeps Tubas op de noordoostelijke West Bank binnen, wat leidde tot protesten, voordat de soldaten op twee jonge mannen met scherp schoten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 12.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights