Aanvallen op Gaza

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 10.11.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijn in Hebron

Donderdagochtend hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood in het At-Tabaqa-gebied in de stad Doura, ten zuidwesten van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Verschillende Israëlische militaire voertuigen vielen de stad binnen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten vele scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
Medische bronnen in het Doura Governmental Hospital zeiden dat de soldaten een jonge man, Anas Nasser Abu Atwan, 30, hadden gedood nadat ze hem met scherp hadden neergeschoten.
Na zijn dood werd een algemene staking uitgeroepen in Doura en de omliggende gemeenschappen. Het is de moeite waard te vermelden dat Anas pas een maand geleden was getrouwd.

Palestijn sterft aan ernstige verwondingen opgelopen in Bethlehem

Donderdagochtend bezweek een Palestijnse man aan ernstige verwondingen die hij een dag eerder had opgelopen nadat Israëlische soldaten hem hadden neergeschoten in Bethlehem, op de bezette West Bank.
De soldaten schoten Mohammad Farid Thawabta, 51, met scherp in de buik neer, waardoor ernstige verwondingen ontstonden, voordat hij met spoed naar een ziekenhuis in Bethlehem werd gebracht.
Medische bronnen in het overheidsziekenhuis van Beit Jala zeiden dat Thawabta een operatie onderging, maar al snel bezweek aan zijn ernstige verwondingen.
De soldaten schoten Mohammad neer, die toevallig langs een huis kwam dat ze omsingelden om een Palestijn te ontvoeren.

Israëlisch leger doodt veertien Palestijnen en verwondt er twintig in Jenin

Eerder donderdag doodden Israëlische soldaten veertien Palestijnen en verwondden twintig anderen, waaronder sommigen die in kritieke toestand verkeren, in de stad Jenin en het vluchtelingenkamp in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid maakte donderdagavond bekend dat het totale dodental als gevolg van de Israëlische agressie tegen Jenin veertien bedroeg, van wie er één in de borst werd geschoten, één in de nek en borst werd geschoten, en een ander in het hoofd werd geschoten.  Veel van de andere gedode jonge mannen kwamen om als gevolg van een raketaanval.

Palestijn sterft aan ernstige verwondingen opgelopen in Nablus

Vrijdagochtend vroeg bevestigde het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid de dood van een jonge Palestijnse man die door Israëlische soldaten werd neergeschoten in de stad Beit Furik, ten oosten van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, wat het aantal gedode Palestijnen op de West Bank op 19 brengt in 24 uur.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de jongeman, Laith Mohammad Bakir Nasasra, 21, bezweek aan ernstige verwondingen die hij donderdagavond opliep nadat de soldaten hem met scherp hadden neergeschoten.
Tijdens de invasie schoten de soldaten negen Palestijnen, waaronder Laith, met scherp vuur en één met een met rubber beklede stalen kogel in het hoofd.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten in slechts 24 uur 19 Palestijnen hebben gedood in verschillende delen van de bezette West Bank en voegde eraan toe dat Israëlische soldaten en paramilitaire kolonisten sinds 7 oktober 182 Palestijnen hebben gedood in verschillende delen van de West Bank.

Israëlische soldaten vermoorden een tiener in Bethlehem

Vrijdagochtend vielen Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp ‘Aida ten noorden van Bethlehem op de bezette West Bank binnen, schoten dodelijk een tienerjongen neer en ontvoerden verschillende Palestijnen uit het vluchtelingenkamp en nabijgelegen steden.
Volgens mediabronnen waren tientallen soldaten het vluchtelingenkamp binnengevallen voordat ze veel huizen bestormden en plunderden en hun daken bezetten om als vuurposten te gebruiken, wat tot protesten leidde.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten Mohammad Ali Aziyya, 17, met een kogel in de borst hadden neergeschoten terwijl hij in zijn huis was. 

Update West Bank: Israëlische strijdkrachten ontvoeren 59 Palestijnen, inclusief vrouwen, en verwonden tientallen

Israëlische troepen hebben dinsdag minstens 59 Palestijnen ontvoerd, waaronder twee vrouwen, een kind en journalisten, en tientallen burgers gewond, waaronder twee die ernstige verwondingen opliepen door scherpe munitie.
Een grote legermacht, vergezeld van vele gepantserde voertuigen, waaronder een bulldozer, viel dinsdagochtend de stad Jenin en haar vluchtelingenkamp binnen, waarbij sluipschutters op de daken van een aantal huizen werden ingezet. Bulldozers verwoestten wegen en infrastructuur buiten het kamp, wat leidde tot protesten, terwijl soldaten het vuur opende op Palestijnse jonge mannen, waarbij de een gewond raakte aan de hand en de ander aan de voet.
Israëlische undercoveragenten (Musta’ribeen) infiltreerden de stad Al-Biereh, gevolgd door legerversterkingen, bestormden en doorzochten het huis van Qassam Aziz Abed, 22, voordat ze hem ontvoerden. Soldaten vuurden scherp en traangasgranaten af op Palestijnen die tegen de invasie protesteerden, zonder enig letsel te veroorzaken.

Het Israëlische leger doodt en verwondt honderden Palestijnen in Gaza

Het Israëlische leger voerde van de ene op de andere dag meer dan 250 luchtaanvallen uit op de Gazastrook, waarbij honderden Palestijnen omkwamen en gewond raakten, waaronder tientallen kinderen en vrouwen.
Het Palestijnse persbureau WAFA zei dat het leger zijn correspondent, Mohammad Abu Haseera, had vermoord nadat het raketten op zijn huis had afgevuurd en voegde eraan toe dat hij een van de achtenveertig familieleden was, inclusief zijn kinderen en zijn broers en hun families.
Er staat ook dat het leger een paar dagen geleden een raket heeft afgevuurd op het huis van een journalist, Mohammad Hammouda, waarbij verschillende leden van zijn familie gewond raakten, waaronder zijn vrouw, die haar linkeroog verloor, en zijn zoon, Ahmad, 22, wiens been werd geamputeerd.
Bovendien vuurde het Israëlische leger raketten af op het kinderziekenhuis van Rantisi in Gaza en eiste de evacuatie ervan.

Ministerie van Volksgezondheid: “Israëlische raketten hebben 10.468 Palestijnen gedood, 27.000 gewond in Gaza”

Het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid zei in zijn meest recente rapport dat het aantal Palestijnen dat door Israëlische raketten en granaten is gedood op 10.468 is gekomen, waaronder 4237 kinderen, naast de ruim 27.000 gewonden sinds 7 oktober.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat zich onder de gedode Palestijnen 4237 kinderen, 2719 vrouwen en 631 ouderen bevinden, en voegde eraan toe dat 2350 Palestijnen, waaronder meer dan 1300 kinderen, vermist worden, vermoedelijk begraven onder het puin van de honderden gebombardeerde gebouwen in de Gazastrook.In zijn rapport, dat dinsdag 7 november 2023 werd gepubliceerd, een maand na het begin van de Israëlische aanval op Gaza, zei het ministerie van Volksgezondheid dat het aantal Palestijnen dat door Israëlische soldaten en paramilitaire kolonisten op de bezette West Bank werd gedood, 163 bedraagt en tot 2300 gewonde Palestijnen, inclusief kinderen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 10.11.2023

Laatste nieuws ook te volgen via de gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights