4 Palestinians assassinated in Tulkarem

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Dinsdag 07.11.2023 
Israëlische speciale troepen vermoorden vier Palestijnen in Tulkarem

Maandag infiltreerden undercover Israëlische soldaten de stad Tulkarem in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank en werden vervolgens vier jonge Palestijnse mannen in een hinderlaag gelokt en vermoord.
Speciale troepen bestormden de stad in een civiel voertuig met een Palestijns kenteken en onderschepten een voertuig met daarin vier Palestijnse jonge mannen in de oostelijke wijk van de stad.
In plaats van het voertuig te stoppen en de jonge mannen in het voertuig te identificeren of te arresteren, vuurden de soldaten vanaf korte afstand tientallen scherpe kogels op de auto af, waarbij alle vier de jonge mannen in het voertuig werden geëxecuteerd en een 14-jarig kind gewond raakte, die vlakbij het toneel de straat overstak.
De gedode jonge mannen werden geïdentificeerd als Jihad Maharaj Ibrahim Shehada, 22, Ezzeddin Raed Hussein Awwad, 25, Qassem Mohammad Rajab, 20, en Mo’men Saed Mahmoud Bal’awi, 20.

Leger doodt een Palestijn in Jeruzalem

Maandagavond laat doodden Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man en verwondden een andere man in de buurt van de stad Beit Anan, ten noordoosten van de bezette hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten verschillende scherpe kogels hadden afgevuurd op twee Palestijnen nabij de illegale annexatiemuur in het Jabal Al-Jobei’a-gebied voordat ze hen ontvoerden.
De bronnen voegden eraan toe dat het leger de dood van een van de Palestijnen, Mos’ab Mojahed Kamel Al-Matari, 19, had aangekondigd voordat het Palestijnse medici toestond zijn lichaam over te brengen naar het overheidsziekenhuis van Ramallah.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in de buurt van Bethlehem 

Maandagavond doodden Israëlische soldaten een Palestijn en verwondden er twee in de stad Beit Fajar, ten zuiden van Bethlehem, ten zuiden van de bezette Palestijnse hoofdstad Jeruzalem, op de bezette West Bank.
Medische bronnen hebben bevestigd dat de soldaten de 18-jarige Yousef Jalal Mahmoud Taqatqa hebben vermoord nadat ze hem met een kogel door zijn hoofd hadden geschoten.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten ook twee Palestijnen met scherp vuur neerschoten, waarbij ze matige wonden toe brachten.
Taqatqa werd neergeschoten nabij de westelijke ingang van de stad toen de soldaten Palestijnen, die tegen de invasie protesteerden, aanvielen met scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen.

Israëlische soldaten vermoorden een Palestijnse tiener in Jeruzalem

Maandag hebben Israëlische soldaten een Palestijnse tienerjongen gedood nadat hij naar verluidt twee Israëlische grenspolitie agenten had neergestoken en gewond in de buurt van Bab As-Sahera in de bezette Palestijnse hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank.
De gedode Palestijn is geïdentificeerd als Mohammad Omar Al-Froukh, 16 jaar oud, uit de stad Al-Issawiya in Oost-Jeruzalem.
Israëlische bronnen beweerden dat de soldaten Mohammad neerschoten nadat hij naar verluidt twee grenspolitie agenten van in de twintig had neergestoken.
Mohammad is de neef Mujahed Nimir Al-Froukh, 32 jaar oud, die door Israëlische schutters op 8 oktober werd vermoord terwijl hij in Israël werkte. Zijn familie bleef naar hem zoeken tot donderdag 9 november, toen ze officieel op de hoogte werden gebracht van zijn dood.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in Hebron

Maandagochtend hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood in de stad Halhoul, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Medische bronnen identificeerden de gedode Palestijn als Mahmoud Ahmad Al-Atrash, 20, uit Halhoul.
Verschillende Israëlische militaire voertuigen vielen Halhoul binnen voordat de soldaten het huis van de voormalige politieke gevangene Mohammad Jawad Zama’ra bestormden en plunderden en hem samen met zijn vader Jawad en zijn moeder Ma’zouza ontvoerden.
De soldaten vielen het huis binnen om Mohammeds broer Mahmoud te ontvoeren, maar hij was niet in het pand, dus besloten ze Mohammad en zijn ouders te ontvoeren om Mahmoud onder druk te zetten tot overgave.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in Hebron

Dinsdagochtend hebben Israëlische soldaten in de stad Sa’ir, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, een jonge Palestijnse man gedood en twee anderen gewond, waarvan één ernstig.
Een grote militaire macht viel de stad binnen, wat leidde tot massale protesten voordat de soldaten een spervuur van scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten afvuurden.
Medische bronnen in het Al-Ahli-ziekenhuis in Hebron zeiden dat de soldaten de 24-jarige Sa’ad Nimir Al-Froukh dodelijk hadden neergeschoten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten ook twee jonge mannen neerschoten, waaronder één die een ernstige schotwond in de buik had opgelopen, en tientallen mensen de gevolgen van het inademen van traangas had veroorzaakt.

Israëlische soldaten verwonden zes Palestijnen in Tulkarem

Dinsdagochtend vielen Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Tulkarem in Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, binnen en verwondden zes Palestijnen, waaronder één vrouw, door scherp vuur en bewapende drones.
Een grote militaire macht, waaronder verschillende gepantserde voertuigen, viel het vluchtelingenkamp rond twee na middernacht binnen, vooral de wijken Al-Balawna, Al-Hadayda, Al-Ghanem en Al-Marba’a, en gebruikte een bewapende drone om een raket af te vuren. waarbij twee Palestijnen gewond raakten.
De soldaten schoten ook een Palestijnse vrouw neer, de moeder van Ezzeddin Raed Awwad, 25, een van de vijf Palestijnen die maandag door de Israëlische soldaten werden vermoord, en plunderden haar huis en het huis van Qassem Mohammad Rajab, die samen met haar zoon werd vermoord.

Honderden Palestijnen gedood door Israëlische raketten in Gaza

Maandag werden honderden Palestijnen gedood en nog veel meer gewond toen Israëlische raketten en granaten huizen, gebouwen, faciliteiten en medische centra in verschillende delen van de Gazastrook troffen op de 31e dag van Israëls voortdurende aanval op de burgers in de Gazastrook.
Het leger vuurde raketten af op twee huizen in Deir Al-Balah en de stad Zawayda in centraal Gaza, waarbij minstens 45 Palestijnen omkwamen, waaronder vrouwen en kinderen, en tientallen gewond raakten. Velen liggen nog steeds begraven onder het puin.
In het vluchtelingenkamp Nusseirat, in centraal Gaza, vuurde het leger een raket af op een huis van de Mishmish-familie in het Zawayda-gebied, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en gewond raakten, waaronder velen die nog steeds onder het puin liggen begraven.Israëlische raketten doodden drie Palestijnen en verwondden verscheidene anderen in Beit Hanoun, in het noorden van Gaza.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 07.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights