Al Maghazi camp

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zondag 05.11.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijn nabij Hebron

Zondagochtend doodden Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man en verwondden zijn broer in het Palestijnse dorp Nouba, ten noordwesten van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende Israëlische militaire jeeps het dorp binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten tientallen scherpe granaten, gasbommen en hersenschudding granaten afvuurden.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten Ahmad Habes Dababsa, 22, doodden nadat ze hem met scherp in de buik hadden geschoten.
De soldaten beschoten ook Ahmad’s broer Mahmoud met scherp, voordat de twee naar een ziekenhuis in Hebron werden overgebracht.

Palestijnse tiener bezwijkt aan ernstige wonden opgelopen in de buurt van Jeruzalem

Zondag bevestigde het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid de dood van een tienerjongen die een paar dagen geleden door Israëlische soldaten werd neergeschoten en ernstig gewond raakte in de buurt van bezet Jeruzalem op de West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid identificeerde de gedode tiener als Rami Ezz Mousa Odah, 17, en voegde eraan toe dat de soldaten hem neerschoten en ernstig verwondden tijdens een invasie van de stad Al-Ezariyya, ten oosten van Jeruzalem, enkele dagen geleden.
Tijdens de invasie bestormden en plunderden de soldaten verschillende huizen en ontvoerden ze enkele Palestijnen, wat tot protesten leidde.

Israëlische soldaten doden drie Palestijnen en verwonden er zes in de buurt van Jeruzalem

Zondagochtend vielen Israëlische soldaten de stad Abu Dis binnen, ten oosten van de bezette Palestijnse hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank. Ze doodden drie jonge Palestijnse mannen en raakten er zes gewond, waaronder drie die ernstige verwondingen opliepen. Daarnaast vernielden ze delen van een huis.
Lokale bronnen zeiden dat de soldaten het huis omsingelden om wat volgens de gewapende strijders gewapende Palestijnse verzetsstrijders waren te ontvoeren en granaten afvuurden op het pand, waarbij een jonge man omkwam.
Medische bronnen hebben bevestigd dat de soldaten de 20-jarige Nabil Abdul-Rauf Halabiyya in het gebombardeerde huis hebben gedood.
De soldaten gebruikten vervolgens de schep van een van hun bulldozers om het lichaam van de gedode jongeman te dragen en te verwijderen.

Israëlische soldaten schieten een Palestijn neer en ontvoeren er tien in Jenin

Op zondagmorgen schoten Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man neer en ontvoerden er uiteindelijk tien, onder wie een vader en twee van zijn zonen, nadat verschillende Israëlische militaire voertuigen Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank waren binnengevallen.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten veel wijken in de stad waren binnengevallen, wat tot protesten leidde, en veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen hadden afgevuurd.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten in de oostelijke wijk Jenin een jonge man in zijn been hadden geschoten en twee jonge mannen uit hun huizen hadden ontvoerd; de twee zijn voormalige politieke gevangenen Mohannad Shehab Sanouri en Majd Nasser Al-Jazara.
Bovendien ontvoerden de soldaten Walid Jalamna en zijn zonen Soheib en Qoteiba, naast Abu Odai Sheikh, nadat ze zijn zoon Mohammad hadden aangevallen en Ahmad Ayman Jom’a, Ahmad Walid Jalbouni en Qussai Al-Hashees hadden ontvoerd.

Israëlische raketten doden tientallen Palestijnen in Gaza

Zaterdagavond doodden Israëlische raketten tientallen Palestijnen en raakten honderden gewond, voornamelijk vrouwen en kinderen, in de Gazastrook.
Volgens mediabronnen heeft het leger raketten afgevuurd op een huis van de familie Sam’an in het vluchtelingenkamp Al-Maghazi, in centraal Gaza, waarbij eenenvijftig mensen omkwamen en tientallen gewond raakten, voornamelijk vrouwen en kinderen.
De bronnen voegden eraan toe dat de Israëlische luchtmacht tientallen raketten heeft afgevuurd in veel wijken ten westen en noorden van Gaza-stad en fosforgranaten heeft afgevuurd op de gebieden, vooral op het vluchtelingenkamp Al-Maghazi.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid in Gaza zei dat het aantal slachtoffers veel hoger is dan bevestigd, aangezien zoekacties onder het puin van gebombardeerde huizen en gebouwen aan de gang waren.

Israëlische bloedbaden in de Gazastrook | 2 november 2023

Israëlische luchtaanvallen waren gericht op een school in het vluchtelingenkamp Jabalia, in de noordelijke Gazastrook, waarbij 27 mensen om het leven kwamen en tientallen gewond raakten. Er werd aan toegevoegd dat de school werd gebruikt als onderkomen voor ontheemden.
Raketten raakten een voertuig in het Jabalia-kamp, waarbij twee Palestijnen omkwamen en anderen gewond raakten.
In de noordelijke Gazastrook werden minstens vijftien Palestijnen gedood en raakten anderen gewond toen Israëlische gevechtsvliegtuigen twee huizen in Gaza-stad bombardeerden.
Israëlische luchtaanvallen waren gericht op een huis in de wijk Al-Zaytoun, waarbij negen mensen omkwamen, terwijl zes anderen, waaronder drie kinderen, werden gedood toen Israëlische gevechtsvliegtuigen het huis van de familie Al-Ghoul in de wijk Sheikh Radwan bombardeerden.
Israëlische drones vuurden een raket af op de Al-Ghafri-toren in Gaza-stad, waar een aantal mediakantoren zijn gevestigd, en verwondden minstens vier journalisten. Medische bronnen bevestigden dat sinds 7 oktober 2023 35 journalisten door het Israëlische regime zijn vermoord.
Er werd aan toegevoegd dat journalist Muhammad Al-Bayari werd gedood tijdens een Israëlische luchtaanval in Gaza-stad.
Een aantal Palestijnen werd gedood en gewond nadat Israëlische raketten een huis ten noorden van Gaza-stad hadden getroffen.

Israëlische bloedbaden in de Gazastrook | 3 november 2023

Gedurende 28 opeenvolgende dagen heeft het Israëlische regime zijn brutale agressie tegen de Palestijnse bevolking in de Gazastrook voortgezet, te beginnen op 7 oktober 2023.
Het dodental overschrijdt de 9.000 mensen, waaronder vrouwen en kinderen, als gevolg van massale bombardementen en gewelddadige aanvallen op woonwijken, scholen en ziekenhuizen.
Israëlische gevechtsvliegtuigen vuurden vrijdag in de vroege ochtenduren raketten af op Beit Lahia, een aantal gebieden van Gaza-stad, en het Jabalia-vluchtelingenkamp in het noorden van de Gazastrook, en het Al-Bureij-vluchtelingenkamp in het centrale deel van Gaza.
Later doodden bezettingsvliegtuigen een aantal Palestijnen in de wijken Al-Nasr, Sheikh Radwan en Al-Zaytoun in Gaza-stad, in de noordelijke belegerde Gazastrook.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 05.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights