Gebouw na een aanval

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 03.11.2023 
Israëlische soldaten doden drie Palestijnen in Jenin

Vrijdagochtend hebben Israëlische soldaten in Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, drie Palestijnen gedood, onder wie een tienerjongen, en vier gewond.
Media voegden eraan toe dat de soldaten Mo’taz Ahmad Mahmoud Abu An-Nada, 26, hadden gedood nadat ze hem met scherp hadden neergeschoten in het Jenin-Nazareth Road-gebied in Jenin.
Ook vuurde de Israëlische luchtmacht een raket af op het vluchtelingenkamp Jenin, waarbij Wasim Ahmad Zyoud, 23, en Yamen Mahmoud Jarrar, 17, omkwamen en minstens vier Palestijnen gewond raakten.

Israëlische soldaten doden drie Palestijnen nabij Jeruzalem en Hebron

Vrijdagochtend hebben Israëlische soldaten drie jonge Palestijnse mannen gedood in het vluchtelingenkamp Qalandia, ten noorden van Jeruzalem, en in het vluchtelingenkamp Al-Fawwar, ten zuiden van Hebron, op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire voertuigen het vluchtelingenkamp Qalandia ten noorden van de bezette hoofdstad binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten vele scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten Ibrahim Zayed, 29, doodden nadat ze hem met verschillende scherpe kogels hadden neergeschoten, waaronder één in de borst.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnen en verwonden vier in Jenin

Donderdagavond vielen tientallen Israëlische soldaten, vergezeld van gepantserde voertuigen, het vluchtelingenkamp Jenin en Jenin op de bezette West Bank binnen, doodden twee Palestijnen en raakten minstens vier gewond.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat Jihad Ibrahim Mustafa Naghnaghiya, 26, is bezweken aan ernstige verwondingen die hij opliep toen Israëlische soldaten hem in Jenin neerschoten.
Het ministerie van Volksgezondheid bevestigde ook dat de soldaten de 31-jarige Suleiman Mohammad Staiti hadden gedood nadat ze hem met scherp hadden neergeschoten.

Twee Palestijnen, onder wie een kind, overleden aan verwondingen, nabij Ramallah, Nablus

Het ministerie van Volksgezondheid maakte donderdag bekend dat Israëlische troepen de gedode Palestijnse jongere, Qussai Mazyoun Mahmoud Qar’an, 24, hadden neergeschoten in de stad Qalqilya in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Israëlische soldaten vielen de stad binnen, wat aanleiding gaf tot protesten, en vuurden vele scherpe granaten, hersenschudding granaten en traangasgranaten af, waarbij Qar’an omkwam en twee anderen ernstig gewond raakten, waaronder een kind.
Het ministerie van Volksgezondheid maakte donderdag ook de dood bekend van het 14-jarige kind Hamdan Omar Mahmoud Hamdan, dat maandag met scherpe kogels in het hoofd werd geschoten terwijl hij in het voertuig van zijn vader zat tijdens de aanval van het leger op het dorp Zawata, ten noordwesten van Nablus op de noordelijke bezette West Bank.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnen, waaronder een kind, in Qalqilya en Ramallah

De media  voegden eraan toe dat de soldaten veel scherp schoten, waarbij een jonge man, Qussai Mazyoun Mahmoud Qar’an, 24, werd gedood en twee Palestijnen ernstig gewond raakten, waaronder een kind.
Medische bronnen zeiden dat de soldaten een kind, Ayham Mohammad Talal Shafe’ey, 14, doodschoten, drie Palestijnen verwondden met scherp vuur en velen de gevolgen lieten ondervinden van het inademen van traangas.

Israëlisch leger doodt drie Palestijnen in Jenin

Woensdagochtend hebben Israëlische soldaten drie Palestijnen gedood en vele anderen gewond, waarvan twee ernstig, in het vluchtelingenkamp Jenin, in Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank .
Het hoofd van het Ar-Razi-ziekenhuis in Jenin, Fawwaz Hammad, zei dat een jonge man, Yanal Hamran, 22, uit het dorp Al-Hashimiyya ten westen van Jenin, bezweek aan ernstige verwondingen die hij opliep nadat de soldaten hem met een scherp in het hoofd hadden neergeschoten. 
Al-Haq publiceerde een bewakingsvideo die laat zien hoe Yanal werd geëxecuteerd door een Israëlische sluipschutter die hem op zijn 22e verjaardag in het hoofd schoot terwijl hij op de binnenplaats van een ziekenhuis stond.
Hammad voegde eraan toe dat de soldaten ook We’am Al-Hariri en Mohammad Jarrar doodden nadat ze hen met scherp hadden neergeschoten.

Israëlische soldaten vermoorden een Palestijnse man met bijzondere behoeften in Tulkarem

Woensdagochtend hebben Israëlische soldaten een Palestijnse man van 65 jaar met speciale behoeften gedood in Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Medische bronnen hebben bevestigd dat de soldaten de 65-jarige Majdi Zakariya Yousef Awwad hebben vermoord nadat ze hem met een kogel in zijn hoofd hadden geschoten.
Hij was op weg naar een moskee vlakbij zijn huis om het ochtendgebed uit te voeren toen de soldaten hem neerschoten.

Israëlische soldaten vermoorden een Palestijns kind in Beit Ummar

Dinsdagavond hebben Israëlische soldaten een Palestijns kind gedood in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten de 16-jarige Abdullah Mohammad Hasan Miqbil hebben gedood nadat ze hem met scherp in de borst hadden geschoten.
Mohammad Awad, een lokale media-activist in Beit Ummar, zei dat de Palestijnen geweldloos vanuit het centrum van de stad marcheerden, op weg naar het Aseeda-gebied, protesteerden tegen de escalerende Israëlische misdaden en schendingen in de Gazastrook en zongen voor bevrijding en onafhankelijkheid.
Awad voegde eraan toe dat de soldaten vele scherpe kogels op de Palestijnen afvuurden, waarbij Abdullah met een dodelijke kogel in de borst werd geschoten.

Israëlisch leger doodt een Palestijn in Tubas, een kind bezwijkt aan schotwond, nabij Nablus

Israëlische troepen schoten dinsdag een oudere Palestijnse man dood in de stad Tubas, en een kind bezweek aan de verwondingen die hij maandag opliep, in de buurt van Nablus.
Maandagavond vielen bezettingstroepen het dorp Zawata, ten noordwesten van Nablus, op de noordelijke bezette West Bank, binnen, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten openden het vuur met scherpe kogels en verwondden veertien burgers, van wie de meesten kinderen waren, waarbij ze Muhammad Abdul Qadir Al-Kharaz (14) met scherpe munitie in het bekken schoten.
Dinsdag werd bekend dat het kind, Al-Kharaz, was bezweken aan de verwondingen die hij de dag ervoor had opgelopen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 03.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights