Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Dinsdag 31.10.2023 
Israëlische kolonist doodt een Palestijnse man in de buurt van Salfit

Een illegale paramilitaire Israëlische kolonist heeft zaterdagochtend een Palestijnse man doodgeschoten terwijl hij olijven aan het plukken was op zijn land, in de stad As-Sawiya in het centrum van de West Bank, ten oosten van Salfit, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
Het ministerie maakte de dood bekend van Bilal Mohammad Saleh, 40 jaar oud, nadat hij in de borst was geschoten door een Israëlische kolonist in de stad As-Sawiya.
Saleh liep een kritieke verwonding op en zou teveel aan bloed hebben verloren vanwege de moeilijkheid om hem naar het ziekenhuis te vervoeren.
Er werd aan toegevoegd dat Saleh, vader van vier kinderen, op dat moment met zijn gezin aan het plukken was, en dat zijn familie getuige was van de schietpartij.

Israëlisch leger doodt drie Palestijnen en verwondt vele anderen op de West Bank 

Israëlische troepen doodden zondag drie Palestijnse mannen in Tubas, Nablus en Ramallah, en verwondden vele anderen, waaronder een kind, tijdens een aantal bestormingsoperaties, wat het dodental op de West Bank op 114 brengt sinds de escalatie van de terreuraanslagen op 7 oktober.  
Soldaten schoten Ramah Jalal al-Din Aktishat, 32, met scherp in de dij, waardoor kritieke wonden ontstonden, waaraan hij volgens medische bronnen kort daarna bezweek.
Medische bronnen maakten de dood bekend van de 29-jarige Nasser Abdul Latif Izzat Barghouti, nadat bezettingssoldaten hem met scherp hadden neergeschoten en ernstig gewond raakten.
Naeem Mahmoud Abdel Salam Farran, 31, werd naar het Rafidia-ziekenhuis vervoerd, waar medische bronnen later bekendmaakten dat hij was bezweken aan zijn kritieke schotwond.

Twee Palestijnse jonge mannen bezwijken aan kritieke wonden en drie kinderen zijn neergeschoten op de West Bank 

Zondag bezweken twee Palestijnse jonge mannen aan kritieke wonden die het bezettingsleger hen toebracht in het vluchtelingenkamp Balata, ten oosten van Nablus, en het vluchtelingenkamp Dheisheh, ten zuiden van Bethlehem, terwijl soldaten drie kinderen neerschoten en verwondden.
Volgens medische bronnen in het Al-Najah-ziekenhuis stierf Rasmi Fayez Arafat, 35, als gevolg van ernstige schotwonden die hem door het bezettingsleger waren toegebracht tijdens de bestorming van het kamp zondag vóór zonsopgang.
De Palestijnse Rode Halve Maan in Bethlehem zei dat Hussein Youssef Rabie, 25, door Israëlische troepen in het hoofd werd geschoten tijdens de inval vóór zonsopgang in het kamp, en pas werd gelokaliseerd nadat hij een grote hoeveelheid bloed had verloren.

Israëlisch leger doodt vier Palestijnen in Jenin

Maandag bevestigde het regeringsziekenhuis van Jenin, op de noordelijke West Bank, de dood van vier jonge Palestijnse mannen die door Israëlische soldaten waren neergeschoten in Jenin en het vluchtelingenkamp van Jenin.
Wisam Bakr, het hoofd van het regeringsziekenhuis in Jenin, zei dat twee jonge mannen, We’am Eyad Hannoun, 27, en Mousa Khaled Jabarin, 23, uit het vluchtelingenkamp in Jenin, werden gedood door vurende Israëlische soldaten.
Hij voegde eraan toe dat twee jonge mannen, Amir Abdullah Sharbaji, 25, en Nawras Ibrahim Ba’jawi, 28, ook werden gedood door vuur van het Israëlische leger, en dat minstens negen Palestijnen gewond raakten door scherp vuur van de binnenvallende Israëlische bezettingsmacht.

Palestijnse jongeman bezweken aan verwondingen toegebracht door kogels van de kolonist nabij Ramallah

Een Palestijnse jongeman stierf maandag, zes dagen nadat hij vorige week ernstig gewond raakte door illegale Israëlische kolonisten, in het dorp Ras Karkar, ten noordwesten van Ramallah, op de centraal bezette West Bank.
Vandaag werd aangekondigd dat Ahmed Nofal, 23, bezweken aan kritieke schotwonden opgelopen in de avond van 24 oktober, toen Israëlische kolonisten het vuur openden op een voertuig met daarin vier jonge mannen in het dorp.
Kolonisten ramden het voertuig en toen het omviel, vuurden ze scherp op de jonge mannen, waarbij Nofal door het hoofd werd geschoten, waardoor een zeer ernstige verwonding ontstond.

Israëlische strijdkrachten doden een Palestijn met bijzondere behoeften nabij Hebron

De Israëlische bezettingstroepen hebben maandag in de stad Yatta, ten zuiden van de zuidelijke bezette stad Hebron op de West Bank, vier Palestijnse jonge mannen neergeschoten, waarbij er één om het leven kwam, en tientallen mensen door inademing gewond raakten door blootstelling aan traangas.
Bronnen meldden dat tijdens een studentenmars bij de noordelijke ingang van de stad Yatta, de bezettingstroepen, in een poging de mars te onderdrukken, scherpe kogels en traangasgranaten afvuurden op ongewapende burgers.
Volgens Rateb Jabour, de coördinator van de Wall and Settlement Resistance Commission, hebben soldaten een jonge man met speciale behoeften doodgeschoten, geïdentificeerd als Fouad Ismail Abu Sobha, 23, uit de stad Yatta.

Israëlische politie schiet en doodt een Palestijn in bezet Jeruzalem

De Israëlische grenspolitie heeft maandag een Palestijnse jongeman doodgeschoten nadat hij naar verluidt een grenswachter in bezet Jeruzalem had neergestoken en gewond.
Mediabronnen zeiden dat de Palestijnse jongeman in Nablus Street een grenswacht van de bezetting met een mes had neergestoken en hem ernstig verwondde toen een Israëlische politieagent hem doodschoot.
Agenten ontzegden de jongeman, geïdentificeerd als Adam Abu Al-Hawa, uit de stad At-Tur, elke medische interventie, waardoor hij doodbloedde.
Later, op maandagavond, bestormden bezettingstroepen de stad At-Tur, in het bezette Jeruzalem, en omsingelden ze zijn ouderlijk huis, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.

Israëlische raketten doden tientallen Palestijnen in Gaza

Maandag ging het Israëlische leger door met het afvuren van raketten en granaten op tientallen huizen, faciliteiten, woon- en commerciële gebouwen, ziekenhuizen, medische centra en infrastructuur in verschillende delen van de Gazastrook, waarbij tientallen Palestijnen om het leven kwamen en honderden gewond raakten, voornamelijk kinderen en vrouwen.
Vijf Palestijnen werden gedood en raakten in ieder geval gewond toen het leger een raket afvuurde op een auto en een motorfiets nabij de wijk Al-Amal, ten westen van Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook.
Verschillende Palestijnen werden gedood en vele anderen raakten gewond toen het leger een raket afvuurde op een huis in de wijk Al-Amal, ten westen van Khan Younis.Het leger doodde en verwondde ook tientallen Palestijnen nadat ze raketten en granaten hadden afgevuurd op hun huizen in de stad Khuza’a, ten oosten van Khan Younis.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 31.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights