Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 27.10.2023 
Een tweede Palestijnse gevangene sterft binnen 24 uur in de Israëlische gevangenis

Een 25-jarige Palestijnse gedetineerde stierf dinsdag in Israëlische hechtenis, de tweede gedetineerde die stierf in minder dan 24 uur.
Volgens een verklaring van de Palestijnse Prisoners’ Society (PPS) en de Commission for Detainees and Ex-Detainees Affairs stierf Arafat Yasser Hamdan, 25, in het detentiecentrum ‘Ofer’, gelegen ten zuidwesten van Ramallah op de centraal bezette West Bank.
De verklaring voegde eraan toe dat Hamdan, een inwoner van Beit Sira, ten westen van Ramallah, op 22 oktober 2023 uit zijn huis werd ontvoerd tijdens een massale Israëlische campagne om Palestijnse jonge mannen op de bezette West Bank op te sluiten.
Maandag stierf de 58-jarige administratieve gevangene, Omar Hamza Daraghmeh, in de ‘Megiddo’-gevangenis in Israël.

Palestijnse sterft aan ernstige verwondingen in Tulkarem

Dinsdagavond meldden Palestijnse medische bronnen dat een jonge man stierf aan ernstige verwondingen die hij een week eerder had opgelopen toen het Israëlische leger het vluchtelingenkamp Nur Shams in Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, binnenviel.
Medische bronnen hebben gemeld dat de 19-jarige Khaled Salam Fuqaha is overleden aan ernstige verwondingen die hij opliep nadat een Israëlische soldaat hem afgelopen donderdag 19 oktober 2023 met scherp had neergeschoten.
Ze voegden eraan toe dat de Palestijn werd geopereerd en op de intensive care werd geplaatst, maar bezweek aan zijn ernstige verwondingen.
Israëlische soldaten hebben sinds 6 oktober 96 Palestijnen gedood op de bezette West Bank.

Israëlische raketten doden dinsdag 425 Palestijnen, inclusief kinderen, in Gaza

Sinds 7 oktober (gemeld op dinsdag) zijn 5795 Palestijnen gedood en 18.000 gewond. 40 % van de gedode Palestijnen zijn kinderen, 30 % van de gedode Palestijnen zijn vrouwen, 1,4 miljoen Palestijnen zijn ontheemd. Slechts 10 van de 35 ziekenhuizen in Gaza zijn nog open.
Dinsdag ging het Israëlische leger door met het bombarderen van Palestijnse huizen en faciliteiten, waaronder medische voorzieningen, waarbij 425 burgers omkwamen, waaronder tientallen kinderen, en meer dan 650 gewond raakten, waaronder een aantal die kritieke verwondingen opliepen.
Het leger vuurde tientallen raketten af op huizen en gebouwen in Khan Younis en Rafah, in het zuiden van Gaza, Al-Mighraqa, het vluchtelingenkamp Nusseirat, en Deir Al-Balah, in centraal Gaza.
Medische bronnen meldden dat minstens achttien Palestijnen, waaronder verschillende kinderen, werden gedood en meer dan vijftig gewond raakten toen het leger een raket afvuurde op een huis van de familie Eslayyim in Khan Younis.

Israëlische raketten doden vier Palestijnen in Jenin

Woensdagochtend hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen gedood, waaronder een kind, en vele anderen gewond, toen het leger twee raketten afvuurde op verschillende Palestijnen in het vluchtelingenkamp Jenin toen de bezettingsmacht de stad Jenin en het naburige dorp Burqin in het noorden van de West Bank binnenviel.  
Volgens lokale bronnen bestormden de bezettingstroepen, vergezeld van twee militaire bulldozers, de stad Burqin, Wadi Burqin en het Al-Hadaf-gebied in Jenin.
Bovendien zette de bezetting sluipschutters in op de daken van een aantal huizen en gebouwen, voordat een Israëlisch vliegtuig minstens twee raketten afvuurde op een groep mensen in de buurt van de begraafplaats van het Martelarenkamp van Jenin.
Een drone viel drie jonge mannen aan: Muhammad Qadri Al-Sabah, Mahmoud Al-Fayed en Mahmoud Abu Qatana. Medische bronnen in het Jenin Governmental Hospital maakten later de dood bekend van het 15-jarige kind, Eid Nabil Marei, aan verwondingen die hij opliep als gevolg van Israëlische raketten.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in Qalqilya

Woensdag doodde een Israëlische soldaat een jonge Palestijnse man in Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen Qalqilya binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten vele scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
Medische bronnen zeiden dat de soldaten de 19-jarige Hamza Sayel Taha Nazzal met een kogel in de borst hadden neergeschoten.
Palestijnse medici brachten de ernstig gewonde jongeman met spoed naar het Darwish Nazzal Hospital in Qalqilya, waar hij bezweek aan zijn verwondingen.

Israëlische soldaten vermoorden een Palestijnse tiener in de buurt van Ramallah

Donderdagavond doodden Israëlische soldaten een Palestijnse tienerjongen nadat het leger het vluchtelingenkamp Al-Jalazoun ten noorden van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank, was binnengevallen.
Veel legervoertuigen vielen het vluchtelingenkamp binnen, wat tot protesten leidde, voordat de soldaten tientallen scherpe kogels afvuurden, naast vele gasbommen en hersenschuddingsgranaten.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten de 17-jarige Osaid Hamdi Hmeidat met scherp hebben neergeschoten, waardoor ernstige verwondingen zijn ontstaan.
Het voegde eraan toe dat Palestijnse medici Osaid met spoed naar het Istishari Arab Hospital in Ramallah brachten, maar hij bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnen en verwonden twaalf in Jenin

Vrijdagochtend hebben Israëlische soldaten in Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, twee jonge Palestijnse mannen gedood en minstens twaalf gewond.
Meer dan veertig Israëlische gepantserde militaire voertuigen vielen de stad Jenin en de gebieden rondom het vluchtelingenkamp Jenin binnen, terwijl militaire helikopters en drones overvlogen.
Medische bronnen zeiden dat de soldaten een jonge man, Abdullah Bassam Abu Al-Haija, uit de stad Al-Yamoun hadden gedood nadat ze hem met verschillende scherpe kogels hadden neergeschoten, voordat hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht, waar hij bezweek aan zijn verwondingen.
Bronnen voegden eraan toe dat een andere jongeman, geïdentificeerd als Ayser Mohammad Al-Amer, 24, uit het vluchtelingenkamp Jenin, werd neergeschoten en gewond raakte, terwijl het leger het vuur opende op een ambulance waardoor deze Al-Amer niet kon bereiken, waardoor hij doodbloedde. 

Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid: “6.955 martelaren en 19.000 gewonden tijdens de agressie van de bezetting tegen ons volk in Gaza en de West Bank”

Het ministerie van Volksgezondheid maakte donderdag 26 oktober bekend dat het dodental als gevolg van de voortdurende agressie van de Israëlische bezettingsmacht tegen de Gazastrook en de West Bank sinds 7 oktober is gestegen tot ruim 6.955 martelaren (6.850 in de Gazastrook, 105 op de West Bank) en ongeveer 19 duizend gewonden (17 duizend in de Gazastrook, 1.900 op de West Bank).
Het ministerie stelde in zijn donderdagavond uitgegeven dagrapport dat het percentage martelaren onder kinderen, vrouwen en ouderen ongeveer 70% bedroeg.
Het ministerie zei dat de United Nations Relief and Works Agency for Refugees (UNRWA), de grootste verstrekker van humanitaire hulp in Gaza, zijn brandstofvoorraden bijna heeft uitgeput en zijn activiteiten aanzienlijk is gaan terugschroeven. Voedsel en medische benodigdheden kwamen in de nacht van de 24e van deze maand via de grensovergang bij Rafah binnen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 27.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights