Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Dinsdag 24.10.2023 
Israëlische strijdkrachten beschieten en doden een Palestijnse jongere  

Israëlische troepen hebben zondag een Palestijnse jongere doodgeschoten bij de ingang van het vluchtelingenkamp Al-Arroub, ten noorden van de zuidelijke bezette stad Hebron op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat soldaten die bij de ingang van het kamp stonden, met scherp schoten op een voertuig, terwijl dit het kamp verliet.
Toen de inzittende uit de auto stapte, schoten de bezettingstroepen de jongeman met meerdere scherpe kogels neer, wat tot zijn dood leidde.
Soldaten hielden het lichaam vast van de gedode jongeman, geïdentificeerd als Qatada Salama Ghunaimat, 20.
Bronnen voegden eraan toe dat het leger het vuur opende op medici van de Palestijnse Rode Halve Maan toen ze probeerden de jongeman te benaderen om eerste hulp te verlenen.

Israëlisch leger doodt twee Palestijnen, onder wie een kind, nabij Nablus 

Twee Palestijnen, onder wie een kind, werden zondagavond doodgeschoten door kogels van de Israëlische bezettingsmacht, en anderen raakten gewond, waaronder één ernstig, nabij de stad Nablus in het noorden van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat een grote militaire macht in ten minste twintig gepantserde voertuigen het dorp Zawata, ten noordwesten van Nablus, binnenviel, wat aanleiding gaf tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten vuurden spervuur van scherpe kogels en traangasgranaten af, waarbij vijf Palestijnen, waaronder een kind, met scherpe munitie werden neergeschoten, en tientallen mensen door inademing verwondingen werden getroffen door blootstelling aan traangas.
Het ministerie van Volksgezondheid bevestigde de dood van twee Palestijnen, geïdentificeerd als Jihad Mazen Subhi Saleh, 29, en Muhammad Qasim Abu Zar, 17.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnen en verwonden er vier ernstig, nabij Ramallah

Maandagochtend hebben Israëlische soldaten twee Palestijnen gedood en vier ernstig gewond toen het leger het vluchtelingenkamp Al-Jalazoun ten noorden van Ramallah in het centrale deel van de bezette West Bank binnenviel.
Veel legervoertuigen drongen het vluchtelingenkamp binnen voordat de soldaten tientallen huizen bestormden en plunderden, waarbij schade werd aangericht, voordat ze veel Palestijnen ontvoerden.
Veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie en gooiden stenen naar de soldaten die een spervuur van scherpe kogels afvuurden, naast met rubber beklede stalen kogels en gasbommen.
Medische bronnen identificeerden de gedode Palestijnen als Mahmoud Saif Traish en Mohammad Nidal Elian en zeiden dat het leger hen met scherp in het hoofd en de borst had geschoten.

Zondag zijn 379 Palestijnen en één Israëlische soldaat gedood in Gaza

Op de zestiende dag op rij van massale Israëlische bombardementen op burgerdorpen, steden en vluchtelingenkampen in Gaza werden 379 Palestijnen gedood, van wie ten minste 70% vrouwen, kinderen en ouderen waren.
Lokale bronnen maakten melding van herhaalde luchtaanvallen op Jabalia, Gaza-stad, Al-Bureij, An-Nusseirat en Khan Younis, evenals wereldschokkende luchtaanvallen in de buurt van het Al-Shifa-ziekenhuis en het Al-Quds-ziekenhuis in Gaza-stad.
Het dodental van zondag verhoogt het aantal Palestijnen dat sinds 7 oktober in de Gazastrook is gedood tot 4.651.
Bovendien werd een Israëlische soldaat gedood in Khan Younis toen een bataljon soldaten probeerde Khan Younis binnen te vallen. Verzetsstrijders sloegen de invasie af, ontwapenden een tank en vernietigden een bulldozer.
Medische bronnen meldden dat 44 Palestijnen werden gedood in het Khan Younis-gouvernement, 57 in Rafah, 168 in het centrale gouvernement van Gaza, 66 in Gaza-stad en 44 in het noorden van de Gazastrook.

Israëlisch leger doodde 5182 mensen en raakte 15273 gewond in Gaza, West Bank sinds 7 oktober

In een verklaring maandag meldde het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid dat het aanhoudende Israëlische offensief op de Gazastrook en de ernstige escalatie van militaire en kolonialistische kolonisten op de West Bank hebben geleid tot 5182 doden, waaronder 5087 in Gaza, en 17101 gewonden, waaronder 15273 in Gaza.  
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat nadat het leger Mahmoud Saif Nakhla en Mohammad Elian had gedood in het vluchtelingenkamp Al-Jalazoun ten noorden van Ramallah, het aantal gedode Palestijnen op de West Bank nu 95 bedraagt, naast de 1828 gewonde Palestijnen.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde hieraan toe dat het aantal kinderen, vrouwen en ouderen dat door Israëlische raketten en granaten in de Gazastrook wordt gedood ongeveer 70% van de slachtoffers bedraagt, en stelt dat Israëlische raketten 5087 Palestijnen hebben gedood, waaronder meer dan 2055 kinderen en 1119 vrouwen, en voegde eraan toe dat 15.273 Palestijnen gewond zijn geraakt, naast 1.500, waaronder 830 kinderen, die nog steeds begraven liggen onder het puin van gebombardeerde huizen en gebouwen.
Het zei dat 70% van de gedode Palestijnen vrouwen, kinderen en ouderen zijn en dat 1903 kinderen, 1024 vrouwen en 187 ouderen zijn vermoord.

De voortdurende aanval van Israël op Gaza eist maandag het leven van tientallen burgers

Maandag ging het Israëlische leger door met het afvuren van tientallen granaten en raketten op huizen, appartementsgebouwen en openbare voorzieningen in de Gazastrook, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen, waaronder vrouwen en kinderen, en honderden gewond raakten.
Medische bronnen in Khan Younis hebben gemeld dat 23 Palestijnen, waaronder vrouwen en kinderen, in minder dan twaalf uur zijn gedood bij een aantal Israëlische luchtaanvallen op de huizen van de families Abu Rashwan, Abu Doqqa en Abdul-Ghafoor in Qeizan An- Najjar, Abasan Al-Kabira en de westelijke delen van de stad.
In het Al-Fallujah-gebied, in het noordoostelijke kustgebied van Gaza-Stad, raakten Israëlische raketten een appartement, waarbij zeventien Palestijnen omkwamen, onder wie vrouwen en kinderen.
In Jabalia, in het noorden van Gaza, doodden Israëlische raketten dertig Palestijnen, voornamelijk vrouwen en kinderen, die begraven werden onder het puin van gebombardeerde huizen in het vluchtelingenkamp Jabalia, vooral in het centrum van het dichtbevolkte gebied.

Palestijnse administratieve gevangene sterft in Israëlische gevangenis

Een Palestijnse administratieve gedetineerde stierf maandag in een Israëlische gevangenis, na twee weken in hechtenis te hebben gezeten.
Volgens de Detainees and Ex-Detainees Commission en de Palestijnse Prisoners’ Society stierf Omar Hamza Hassan Daraghmeh, 58, uit Tubas, in de Megiddo-gevangenis in Israël.
In de gezamenlijke verklaring stond dat Daraghmeh, een leider van de Hamas-verzetsbeweging, en zijn zoon op 9 oktober 2023 door Israëlische troepen werden ontvoerd en voor een periode van zes maanden naar administratieve detentie werden overgebracht.
Het voegde eraan toe dat de advocaat van Daraghmeh, Ashraf Abu Sneineh, tijdens een rechtszitting op maandag informeerde naar zijn gezondheid, waarop hij antwoordde dat hij in goede gezondheid verkeerde.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 24.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights