Missiles at Gaza

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zondag 22.10.2023 
Leger doodt vijf Palestijnen, inclusief een kind, op de West Bank 

Zondagochtend hebben Israëlische soldaten in Jenin vijf Palestijnen gedood, onder wie een kind en een jonge man wiens lichaam ernstig was verminkt door een Israëlische raket gericht op een moskee in Jenin, naast Tammoun en Nablus op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat Israëlische militaire drones raketten hebben afgevuurd op de Al-Ansar Moskee in het vluchtelingenkamp Jenin, waardoor het werd vernietigd en twee Palestijnen om het leven kwamen en vele anderen gewond raakten.
Ze voegden eraan toe dat een van de gedode Palestijnen was geïdentificeerd als Mohammad Hussein Abu Aabed, uit het vluchtelingenkamp Jenin, en een andere jongeman, Mohammad Abdullah, uit Salfit, die urenlang ongeïdentificeerd bleef nadat zijn lichaam ernstig was verminkt als gevolg van de Israëlische raketten.
Bovendien zei het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid dat een jonge man, Obeida Khaled Nasser Kamil, 15, is bezweken aan ernstige verwondingen die hij opliep nadat het leger de stad Qabatia was binnengevallen, ten zuiden van de stad Jenin in het noorden van de West Bank.

Israëlische strijdkrachten verwonden veel Palestijnen op de West Bank 

De Israëlische bezettingstroepen hebben zaterdag veel Palestijnen in verschillende regio’s van de bezette West Bank verwond, en een jonge man bezweek aan de kritieke verwondingen die hem vorige week door het leger waren toegebracht.
Ten noordwesten van Jenin openden Israëlische soldaten het vuur met scherpe munitie op Palestijnse boeren en blokkeerden hen de toegang tot hun landerijen achter de Apartheidsmuur. Terwijl Palestijnse boeren hun olijven oogstten, vuurde een soldaat scherp op hen af, zonder dat er slachtoffers vielen.
Volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid stierf de 19-jarige Qassam Farouk Muhammad Haj Ahmed zaterdag, acht dagen nadat Israëlische troepen hem met scherpe munitie in het hoofd hadden geschoten nabij Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de West Bank.

Dag 15 van de Israëlische aanval: 4.466 Palestijnen gedood

Het Palestijnse dodental bedraagt 4.466 (4.385 in Gaza (waaronder minstens 1.756 kinderen en 1.000 vrouwen) en 84 op de West Bank), 13.934 gewonden (12.500 in Gaza – 2.450 kinderen en 1.536 vrouwen – en ruim 1.434 op de West Bank). Het blijft onbekend hoeveel Amerikanen behoren tot de slachtoffers. Ongeveer 1,4 miljoen mensen zijn ontheemd, ruim 1.000 vermist en liggen vermoedelijk onder het puin.
Associated Press bevestigde dat twintig vrachtwagens met humanitaire hulpgoederen Gaza binnen mogen komen. Nog eens 200 vrachtwagens met 3.000 ton hulp wachten op toestemming van Israël om binnen te komen. Een Israëlische woordvoerder zei dat de hulp alleen naar het zuiden van Gaza zou gaan, omdat het noorden geëvacueerd zou moeten worden en er geen brandstof zou worden toegelaten. Vóór de oorlog kwamen dagelijks 400 vrachtwagens Gaza binnen.
Israël heeft het aantal Palestijnse gevangenen in twee weken tijd verdubbeld van 5.000 naar 10.000. Ongeveer 80% zijn arbeiders uit Gaza; de rest komt van de West Bank. 

Israëlische raketten doden tientallen Palestijnen in Gaza

Zaterdagochtend vuurde het Israëlische leger vele raketten af op verschillende delen van de Gazastrook, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen, waaronder kinderen.
Eén Palestijn werd gedood en anderen raakten gewond door een Israëlische raket die gericht was op een huis van de familie Shanti nabij de Al-Quds Universiteit in Gaza-Stad.
Het leger vuurde een raket af op een flatgebouw van acht verdiepingen ten zuiden van Gaza-Stad.
Het leger vuurde raketten af op drie huizen in Bani Soheila, ten oosten van Khan Younis.
Het leger vuurde raketten af op twee huizen in het Saqiya-gebied en nabij het Cultureel Centrum in Gaza.
Zes Palestijnse brandweerlieden en eerstehulpverleners liepen ernstige verwondingen op nadat een Israëlische luchtaanval hun vrachtwagens in Rafah had aangevallen.

Israëlische soldaten vermoorden een Palestijnse tiener in Jericho

Zaterdagochtend bevestigde het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid de dood van een Palestijnse tienerjongen die door Israëlische soldaten werd neergeschoten en ernstig gewond raakte toen het leger Jericho binnenviel en een huis verwoestte.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat Mohammad Suleiman Awanja, 17, bezweek aan ernstige verwondingen die hij opliep tijdens protesten in Al-Quds Street, ten zuiden van Jericho.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten Mohammad met verschillende kogels in het bovenlichaam hadden neergeschoten voordat hij met spoed naar een ziekenhuis werd gebracht, maar bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Israëlische strijdkrachten schieten zevenendertig Palestijnen neer, waarbij twee kinderen om het leven komen, tijdens marsen op de bezette West Bank 

Israëlische troepen schoten minstens zevenendertig Palestijnen neer, waarbij twee kinderen om het leven kwamen tijdens een aantal protesten en confrontaties in de gouvernementen Jenin, Qalqilya, Nablus, Ramallah, Bethlehem en Hebron, verspreid over de bezette West Bank.
Vrijdagavond hebben Israëlische troepen een 25-jarige Palestijn neergeschoten, die ernstig gewond raakte bij de ingang van het dorp Tura al Gharbiya, ten westen van de stad. De bezettingstroepen openden het vuur met scherpe munitie en traangasgranaten op lokale jongeren die protesteerden tegen de militaire aanwezigheid, waarbij ze er eentje met een scherpe kogel in de dij schoten. Hij werd in ernstige toestand naar het Ibn Sina-ziekenhuis in Jenin vervoerd.
Minstens zestien Palestijnse jonge mannen en kinderen werden neergeschoten en raakten gewond toen Israëlische troepen het vuur openden met scherpe kogels op jongeren die protesteerden tegen de aanwezigheid van het leger bij de militaire wegversperring in de stad Huwwara, ten zuiden van de stad Nablus in het noorden van de West Bank. Later werd aangekondigd dat een Palestijns kind, geïdentificeerd als Uday Fawaz Mansour, 17, stierf nadat het leger hem in de buik had geschoten. levend rond, tijdens confrontaties bij de militaire wegversperring van Huwwara.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren 121 Palestijnen van de bezette West Bank

De Israëlische bezettingstroepen hebben zaterdag minstens 121 Palestijnse burgers ontvoerd nadat ze hun huizen in veel regio’s van de West Bank waren binnengevallen.
Israëlische bezettingstroepen vielen een aantal huizen van burgers binnen en doorzochten voordat ze vijftien Palestijnse burgers ontvoerden in de stad Nablus in het noorden van de West Bank, en de omliggende steden en dorpen Qusra, Yatma, Burqa, Beita, Talouza en Asira al-Shamaliya.
Bezettingstroepen vielen de centrale steden Ramallah en Al-Bireh op de West Bank binnen, naast de omliggende steden en dorpen Rantis, Aroura, Al-Mazraa Al-Gharbiyah, en een vliegend controlepunt nabij het dorp Umm Safa, en ontvoerden 44 Palestijnse burgers.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 22.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights