Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 20.10.2023 
Israëlische raketten doden 120 Palestijnen in Gaza

Dinsdag zette het Israëlische leger zijn bombardementen op verschillende dichtbevolkte gebieden in de Gazastrook voort, waarbij minstens 120 Palestijnen om het leven kwamen, voornamelijk vrouwen en kinderen, en tientallen gewond raakten, waarvan sommigen ernstig.
De Al-Qassam Brigades, de gewapende vleugel van Hamas, zeiden dat Ayman Nofal, een lid van de “Algemene Militaire Raad” en de leiders van de “Centrale Gaza-vleugel” waren vermoord toen het leger het vluchtelingenkamp Al-Boreij bombardeerde .
Het leger vuurde een raket af op het huis van de familie Lamadani in Khan Younis, in het zuiden van Gaza, waarbij minstens 40 Palestijnen om het leven kwamen en tientallen gewond raakten.

Israëlische luchtaanval doodt meer dan 500 mensen in Anglicaans ziekenhuis in Gaza

Een Israëlische luchtaanval trof dinsdag het Al-Ahli Anglican Hospital in Gaza, waarbij 500 burgers omkwamen, waaronder patiënten, personeel, familieleden en andere burgers die hun toevlucht hadden gezocht in het ziekenhuis. Een school van de Verenigde Naties die de afgelopen week een geïmproviseerd onderkomen was geworden, werd ook getroffen.
Dit brengt het dodental in Gaza op ruim 2700 doden in de afgelopen tien dagen door Israëlische luchtaanvallen. Palestijnse verzetsstrijders van de gewapende vleugel van de Hamas-partij doodden naar schatting 900 Israëliërs en gijzelden er meer dan 100.
Videobeelden uit Gaza die na het bombardement van dinsdag op sociale media en online nieuwsbronnen zijn vrijgegeven, tonen radeloze reddingswerkers te midden van lichamen verspreid over het puin, huilend en jammerend dat “er te veel zijn om te tellen”.

Leger doodt tientallen Palestijnen in Gaza

Woensdag zette het Israëlische leger de bombardementen op de burgergebieden in de Gazastrook voort, waarbij tientallen Palestijnen om het leven kwamen en honderden gewond raakten.
Het Israëlische leger vuurde raketten af op huizen en gebouwen in de wijken Al-Qaseeeb en Halima As-Sa’diyya in Jabalia in het noorden van Gaza.
Medische bronnen in het Indonesische ziekenhuis zeiden dat 37 Palestijnen werden gedood en tientallen gewond raakten bij het bombardement.
Ook werden minstens zes Palestijnen gedood en raakten velen gewond toen het leger een raket afvuurde op een huis voor de plaatselijke familie Barbakh nabij het postkantoor in het centrum van Khan Younis, in het zuiden van Gaza.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in de buurt van Ramallah

Woensdagavond doodden Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man nadat ze het dorp Doura Al-Qare, ten noorden van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank, waren binnengevallen.
De soldaten schoten Mohammad neer toen veel paramilitaire Israëlische kolonisten het Al-Oyun-gebied in het dorp binnenvielen voordat de lokale bevolking hen onderschepte.
De kolonisten vuurden vele scherpe kogels af op de Palestijnen voordat de soldaten het gebied binnenvielen, en vuurden ook scherpe kogels af op de lokale bevolking.
Medische bronnen zeiden dat de soldaten Mohammad Abdul-Rahman Hussein Fawaqa, 21, met een kogel in de buik hadden neergeschoten voordat hij later met spoed naar het Palestine Medical Complex in Ramallah werd gebracht, maar hij bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Tientallen, onder wie kinderen, gedood door Israëlische raketten in Gaza

Woensdagavond bombardeerde het Israëlische leger vele huizen, gebouwen, openbare voorzieningen en een door de UNRWA gerunde school, waarbij tientallen Palestijnen om het leven kwamen en honderden gewond raakten in de Gazastrook.
Medische bronnen zeiden dat tientallen Palestijnen werden gedood en gewond raakten nadat het leger raketten had afgevuurd op een school van de UNRWA nabij het Nasser-ziekenhuis in Khan Younis, in de zuidelijke Gazastrook, waar gezinnen verbleven nadat het leger hun huizen in het noorden en midden van de Gazastrook had gebombardeerd.
Ook vuurde het leger een raket af op een huis in de buurt van de Ahmad Abdul-Aziz-school in Khan Younis, waar veel Palestijnse gezinnen onderdak zochten, wat tot veel doden en tientallen gewonden leidde.

Leger doodt zes Palestijnen, waaronder vier kinderen, op de West Bank

Donderdagochtend hebben Israëlische soldaten zes Palestijnen, waaronder vier kinderen, gedood in Nablus, Ramallah, Tulkarem en Bethlehem, op de bezette West Bank.
Een jonge Palestijnse man, Ibrahim Nazeeh Al-Haj Ali, 24, werd gedood door vuur van het Israëlische leger in de stad Jamma’in, ten zuiden van Nablus.
De Palestijn bezweek aan ernstige verwondingen die hij opliep nadat Israëlische soldaten de stad waren binnengevallen en een spervuur van scherp vuur hadden afgevuurd op demonstranten, omliggende huizen en gebouwen.
Hij werd met spoed naar een ziekenhuis in Nablus gebracht, maar werd al snel dood verklaard vanwege zijn ernstige schotwonden.

Bij 27 uur durend Israëlisch offensief in Nur Shams komen dertien mensen om het leven, onder wie zes kinderen

Het massale Israëlische militaire offensief in het vluchtelingenkamp Nur Shams in Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, heeft geleid tot de dood van dertien Palestijnen, waaronder zes kinderen.
Het leger begon het offensief donderdag bij zonsopgang en trok zich pas vrijdagochtend 27 uur later terug.
Het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat Israëlische soldaten niet alleen scherpe munitie gebruikten, maar ook bewapende drones, waarvan sommige geladen waren met explosieven.
WAFA News Agency zei dat zeven van hen werden overgebracht naar het Thabet Thabet-ziekenhuis in Tulkarem, terwijl ambulances en medici vijf van de gedode Palestijnen niet konden evacueren vanwege de Israëlische belegering van het vluchtelingenkamp en hun lichamen in de moskee moesten plaatsen.

Leger schiet een Palestijn neer nabij Hebron

Woensdagavond schoten Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man neer en zorgden ervoor dat tientallen mensen leden onder de gevolgen van het inademen van traangas in de stad Tarquomia, ten westen van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de stad binnenvielen en een rouwhuis bestormden dat was opgezet door de lokale bevolking uit respect voor arbeiders uit Gaza wier families en familieleden werden gedood door Israëlische raketten als gevolg van de voortdurende Israëlische bombardementen op burgers in het kustgebied.De soldaten vielen veel Palestijnen aan en ondervroegen hen, en vielen ook appartementen en huizen binnen waar vermoedelijk arbeiders uit de Gazastrook woonden.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 20.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights