Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Dinsdag 17.10.2023 
Israëlische raketten doden 80 Palestijnen in Gaza

Dinsdag zette het Israëlische leger zijn bombardementen op verschillende dichtbevolkte gebieden in de Gazastrook voort, waarbij minstens 80 Palestijnen omkwamen, waaronder vrouwen en kinderen, en tientallen gewond raakten, waarvan sommigen ernstig.
Het Palestinian News & Info Agency (WAFA) zei dat het leger raketten heeft afgevuurd op een vijf verdiepingen tellend huis van de familie Zo’rob in Rafah, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, waarbij 28 Palestijnen omkwamen, voornamelijk vrouwen en kinderen, en tientallen gewond raakten. 
WAFA voegde eraan toe dat het leger ook een raket afvuurde op een huis in de “Japanse wijk” in het westelijke deel van Khan Younis, waarbij tien Palestijnen omkwamen, waaronder kinderen, en veel Palestijnen gewond raakten die hun toevlucht zochten in een nabijgelegen ziekenhuis nadat ze hun huizen in het noorden van Gaza waren ontvlucht.

Aanhoudende Israëlische aanvallen doden tientallen Palestijnse burgers in Gaza

Maandagavond doodden Israëlische raketten veel Palestijnen, waaronder een journalist, vrouwen en kinderen, in de Gazastrook.
Israëlische gevechtsvliegtuigen vuurden een raket af op een appartement in de wijk Zeitoun in Gaza, waarbij een journalist, Abdul-Hadi Habib, samen met zijn schoonmoeder om het leven kwamen, en verschillende leden van zijn familie gewond raakten, sommigen ernstig.
Drie Palestijnse kinderen werden gedood nadat het leger een raket had afgevuurd op hun huis in Deir Al-Balah in de centrale Gazastrook.
Acht Palestijnen kwamen om toen het Israëlische leger een raket afvuurde op hun huis in de wijk Rimal in Gaza.

Israëlische raketten doden tientallen burgers in Gaza

Maandagmiddag vuurde het Israëlische leger een spervuur van raketten af op huizen, appartementsgebouwen en faciliteiten in de Gazastrook, waarbij tientallen burgers om het leven kwamen en honderden gewond raakten.
Volgens mediabronnen heeft het leger raketten afgevuurd op een huis van de familie Radi in het vluchtelingenkamp Nusseirat in centraal Gaza, waarbij tientallen doden en gewonden vielen.
Drie Palestijnen werden gedood en velen raakten gewond toen het leger een raket afvuurde op een huis in het vluchtelingenkamp Jabalia in het noorden van Gaza.
Het leger vuurde ook een artilleriegranaat af op een ander huis in het vluchtelingenkamp, waarbij één Palestijn om het leven kwam en minstens vier gewond raakten.

Israëlische raketten doodden in één week tijd elf journalisten in Gaza

Het Palestinian Journalists Syndicate heeft gemeld dat elf journalisten zijn gedood en meer dan twintig gewond zijn geraakt door Israëlische raketten en granaten sinds Israël zijn aanval op Gaza op 7 oktober 2023 begon.
Het Press Freedoms Committee of the Syndicate bracht een persbericht uit waarin werd bevestigd dat Israëlische soldaten elf Palestijnse journalisten hebben vermoord die voor een aantal mediakanalen werkten.
Het leger zei dat het leger Ahmad Shehab van de Palestinian Detainees’ Radio, fotojournalist Mohammad Salhi van het Al-Rabe’a Medica Agency, fotojournalist Mohammad Fayez Abu Matar, fotojournalisten Hisham Nawaj’a en Mohammad Abu Rezeq van het Khabar Media Agency, Ibrahim Lafi, heeft vermoord. Tevens een fotojournalist bij Ein Media Agency, de hoofdredacteur van Al-Khamisa News Agency Issa Tweel, Mohammad Jarghouth van Smart Media Agency, naast journalisten As’ad Shamlakh, Salam Maima en Husam Mubarak.

WAFA: “Meer dan 50 mensen gedood bij Israëlische luchtaanvallen op Gaza”

Meer dan vijftig mensen werden gedood, de meesten van hen vrouwen en kinderen, en tientallen raakten sinds zonsopgang maandag gewond als gevolg van een reeks Israëlische luchtaanvallen op huizen in verschillende gebieden in de Gazastrook.
WAFA-correspondent zei dat 30 mensen omkwamen toen Israëlische gevechtsvliegtuigen raketten afvuurden op huizen in Khan Younis en in de wijk al-Amal in het westen.
Daarnaast werden zestien anderen gedood, onder wie kinderen, als gevolg van het bombarderen van een huis in het vluchtelingenkamp Nuseirat, en drie anderen kwamen om bij het bombarderen van een huis in het vluchtelingenkamp Jabaliya in de noordelijke Gazastrook.

Israëlische raketten doden vijftig Palestijnen in Gaza

Zaterdagavond vuurde het Israëlische leger raketten af op huizen in de Gazastrook, waarbij minstens vijftig Palestijnen, waaronder kinderen, om het leven kwamen en tientallen gewond raakten.
Het leger vuurde raketten af op een huis in Deir Al-Balah, in centraal Gaza, waarbij twintig Palestijnen omkwamen en tientallen gewond raakten.
Volgens mediabronnen heeft het leger raketten afgevuurd op het huis van de familie Jouda in Deir Al-Balah, waarbij twintig Palestijnen omkwamen, waaronder vrouwen en kinderen, en tientallen gewond raakten.
Ook vuurde het leger raketten af op het huis van Dr. Midhat Saidam, een senior plastisch en brandwondenchirurg in het Al-Shifa Ziekenhuis in Gaza, waarbij hij samen met dertig leden van zijn familie om het leven kwam.

Israëlische raketten doden 300 Palestijnen in 24 uur in Gaza

Het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid in Gaza heeft gemeld dat Israëlische raketten en granaten in 24 uur tijd 300 Palestijnen hebben gedood en 800 gewond, voornamelijk vrouwen en kinderen.
Dr. Ashraf Al-Qedra, de woordvoerder van het Ministerie van Volksgezondheid in Gaza, zei dat het leger doorging met het bombarderen van burgergebieden, dichtbevolkte wijken in Gaza, gezondheidsfaciliteiten en infrastructuur.
Al-Qaedra voegde eraan toe dat het leger zondagochtend een raket afvuurde op een huis voor Mahmoud Barhoum in Rafah, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, waarbij veertien Palestijnen omkwamen, waaronder vrouwen en kinderen.
Hij zei dat de Palestijnen nog steeds onder het puin van het gebombardeerde huis zoeken naar potentiële overlevenden en de lijken van gedode Palestijnen.
Ook in Rafah doodde het leger Dr. Salah Zannoun nadat hij een raket had afgevuurd op zijn huis in Rafah.

Leger doodt een Palestijnse tiener in Hebron, een ouderling in Nablus

Op dinsdagmorgen doodden Israëlische soldaten een 70-jarige man in Nablus en een Palestijnse tienerjongen in de stad Halhoul, ten noorden van Hebron, en in de zuidelijke en noordelijke delen van de bezette West Bank.
In Nablus, op de noordelijke West Bank, doodde het leger Samir Mahmoud Sabra, 72, uit de volkshuisvestingswijk in de stad.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen Nablus binnenvielen, wat tot protesten leidde, en willekeurig een spervuur van scherp vuur afvuurden.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten Samir neerschoten terwijl hij op het balkon van zijn huis stond, waarbij hij ernstige buikwonden en hevige bloedingen opliep.
In de stad Halhoul, ten noorden van Hebron, doodden de soldaten een tienerjongen, Mohammad Nidal Mohammad Milhem, 17.

Israëlisch leger doodt een Palestijn nabij Jenin

Maandagavond doodden Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man bij een van de militaire wegversperringen van de Annexatiemuur ten westen van Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten het vuur openden op Anas Raed Manasra, 19, op Palestijns land nabij de militaire wegversperring van Salem.De bronnen voegden eraan toe dat Anas, uit de stad Qabatia ten zuiden van Jenin, onmiddellijk werd gedood toen de soldaten hem in de borst en het hoofd schoten voordat hij naar het overheidsziekenhuis van Jenin werd overgebracht.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 17.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights