Gaza aangevallen

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zondag 16.10.2023 
Israëlische raketten doden 315 Palestijnen in Gaza

Toen het Israëlische leger zaterdagochtend doorging met het afvuren van honderden raketten en granaten op huizen en gebouwen in de Gazastrook, waaronder een drukke markt in het vluchtelingenkamp Nusseirat in centraal Gaza, werden 315 Palestijnen gedood en raakten 1788 gewond.
Het ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat bij de uitgebreide Israëlische bombardementen van zaterdag 315 Palestijnen zijn omgekomen, waaronder 90 kinderen, en 1788 gewond zijn geraakt, voornamelijk vrouwen en kinderen.
Het voegde eraan toe dat 2215 Palestijnen, waaronder 724 kinderen en 458 vrouwen, zijn gedood, en 8714 Palestijnen, waaronder 2450 kinderen en 1536 vrouwen, gewond zijn geraakt toen de Israëlische aanval op Gaza zijn achtste dag inging.

Israëlische raketten doden 100 Palestijnen in Gaza, vooral kinderen

Op de ochtend van de zevende dag van de Israëlische aanval op Gaza doodden Israëlische raketten op vrijdagochtend minstens 100 Palestijnen en raakten meer dan 1000 gewond, voornamelijk kinderen en vrouwen, in verschillende delen van het kustgebied.
Medische bronnen zeiden dat de Palestijnen en reddingsteams de lijken van zeventien Palestijnen en tientallen gewonde bewoners hadden gelokaliseerd onder het puin van een gebombardeerd gebouw van de familie Abu Midyin in het vluchtelingenkamp Al-Boreij in centraal Gaza.
De lijken van gedode inwoners en tientallen gewonde Palestijnen werden overgebracht naar het Al-Aqsa-ziekenhuis in het nabijgelegen Deir Al-Balah.

Palestijns kind bezwijkt aan ernstige wonden in Tulkarem

Zaterdagavond meldden medische bronnen dat een Palestijns kind uit het dorp Far’un, ten zuiden van Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, was bezweken aan ernstige verwondingen die hij een week eerder had opgelopen toen Israëlische soldaten hem neerschoten.
Medische bronnen zeiden dat Israëlische soldaten het kind, Mohammad Rifat Mohammad Adwan, 16, met een kogel in de rug hadden neergeschoten voordat hij met spoed naar een ziekenhuis werd gebracht.
Ze voegden eraan toe dat het kind een operatie onderging in het Thabet Thabet-ziekenhuis in Tulkarem en vervolgens werd overgebracht naar het Ishtishair-ziekenhuis in Ramallah, waar hij bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Israëlisch leger doodt een Palestijns kind in Tulkarem

Zaterdag doodden Israëlische soldaten een Palestijns kind in de stad Zeita, ten noorden van Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de soldaten de 15-jarige Omar Ahmad Abdul-Rahman Asmar hebben gedood nadat ze hem met scherp hadden neergeschoten.
Het kind was een van de vele gewonde Palestijnen tijdens protesten die plaatsvonden nadat verschillende Israëlische legervoertuigen de stad waren binnengevallen.
Zijn dood brengt het aantal Palestijnen dat vrijdag en zaterdag door vuur van het Israëlische leger in Tulkarem is omgekomen, op zes, naast tientallen gewonden.

Israëlisch leger doodt een Palestijn en verwondt er drie in Jericho

Op zaterdagmorgen doodden Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man, raakten er drie gewond, waaronder één die ernstige verwondingen opliep, en ontvoerden er zes in Jericho, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen zijn verschillende gepantserde militaire voertuigen de vluchtelingenkampen Aqabat Jaber en Ein Al-Sultan binnengevallen, wat tot protesten heeft geleid.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een spervuur van scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
Medische bronnen hebben bevestigd dat de soldaten de 27-jarige Mahmoud Shehada hebben gedood nadat ze hem met een kogel door zijn hoofd hadden geschoten.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in Jeruzalem

Zaterdagochtend hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood in een auto nabij het knooppunt Al-Issawiya, ten noordoosten van de bezette Palestijnse hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten veel scherp afgevuurd op een Palestijnse auto, verwonden een jonge man ernstig, die later werd geïdentificeerd als Abdul-Rahman Ribhi Al-Ammouri, uit de stad Al-Ezariya, ten oosten van Jeruzalem.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten de hevig bloedende jonge man uit de auto sleepten, hem op de grond lieten liggen en verhinderden dat Palestijnse medici hem bereikten voordat hij doodbloedde.

Israëlische soldaten doden vijftien Palestijnen op de West Bank 

Vrijdag doodden Israëlische soldaten vijftien Palestijnen, waaronder twee kinderen, en verwondden honderden, sommigen ernstig, in verschillende delen van de bezette West Bank tijdens protesten tegen de Israëlische oorlog tegen Gaza en de escalerende schendingen op de West Bank. Het leger doodde ook een journalist in Zuid-Libanon.
Laith Abu Morra, 16, werd gedood door vuur van het Israëlische leger in de stad Al-Issawiya in bezet Jeruzalem; veel Palestijnen raakten gewond.
De soldaten doodden vrijdagavond de 16-jarige Hussein Mo’taz Mousa nabij de annexatiemuur in de stad Beit Liqya, ten westen van de centrale stad Ramallah op de West Bank.
Medici brachten hem met spoed naar het Palestine Medical Complex in Ramallah, maar hij bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnen in Hebron

Vrijdag doodden Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen in de stad Hebron en de stad Beit Ola, ten westen van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Tientallen Palestijnen marcheerden in het Bab Az-Zawiya-gebied, in het centrum van de stad Hebron, terwijl ze zongen tegen de Israëlische bezetting en de aanhoudende oorlog in de Gazastrook, voordat de soldaten hen aanvielen met scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen.
Medische bronnen zeiden dat de soldaten de 23-jarige Mosab Ahmad Al-Madhoun hadden neergeschoten, waarbij hij ernstige verwondingen veroorzaakte voordat hij met spoed naar een ziekenhuis in de stad werd gebracht, maar hij bezweek aan zijn verwondingen.

600 Palestijnse arbeiders worden met geweld uit Israël verdreven

Maandag en dinsdag heeft de Israëlische politie honderden Palestijnse arbeiders uit Israël gedwongen naar de West Bank. De arbeiders behoorden tot de 21.000 Palestijnen uit de Gazastrook die een vergunning hebben om in Israël te werken. Na de verrassingsaanval van Hamas-strijders op Israëlische militaire bases en gemeenschappen rond Gaza op zaterdag, en het daaropvolgende Israëlische bombardement op de Gazastrook, begon de Israëlische politie Palestijnse arbeiders te dwingen hun werkplekken te verlaten.
Ze werden gedwongen naar de noordelijke West Bank te gaan, die volledig is afgesneden van het andere bezette Palestijnse gebied, de Gazastrook. De meeste arbeiders hebben geen familie of contacten op de West Bank.
Een onbekend aantal Palestijnse arbeiders is geblinddoekt, gearresteerd en naar Israëlische gevangenkampen gebracht voor zogenaamde ‘harde ondervragingen’.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 16.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights