Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 13.10.2023 
Israëlische raketten doden één arts en vier Palestijnse medici in Gaza

Donderdag werden een Palestijnse arts en haar dochter in haar huis gedood, en vier medici werden gedood nadat de Israëlische luchtmacht raketten had afgevuurd op Palestijnse ambulances in de Gazastrook.
Volgens mediabronnen heeft het leger raketten afgevuurd op een ambulance in het Abraj An-Nada-gebied in Beit Hanoun, in het noordelijke deel van de kustregio.
Ze voegden eraan toe dat bij de aanval drie medici omkwamen en dat verschillende Palestijnen gewond raakten.
In gerelateerd nieuws bracht het Ministerie van Volksgezondheid in Gaza een verklaring uit waarin het rouwde om Dr. Sirin Al-Attar en haar dochter, die omkwamen bij de Israëlische bombardementen op huizen in Al-Boreij, in centraal Gaza.

Israëlische raketten doden journalist, haar man en kinderen in Gaza

Dinsdag vuurde het Israëlische leger een raket af op een huis in het noorden van Gaza, waarbij een journalist, haar man en hun kinderen om het leven kwamen.
Volgens mediabronnen werd de journaliste Salam Maima samen met haar echtgenoot Mohammad Al-Masri en hun kinderen Hadi (6), Ali (5) en Sham (2) gedood toen het leger een raket afvuurde op hun huis in Jabalia, in het vluchtelingenkamp in het noorden van Gaza.
Salaam is de vierde journalist die dinsdag door het leger werd gedood, toen Israëlische raketten Sa’id Radwan Tawil, Mohammad Sobeh en Hisham Nawaj’a doodden.
Zij behoren tot de acht journalisten die zijn gedood door Israëlische raketten sinds het begin van het offensief op Gaza, vier dagen geleden, nadat het leger Ibrahim Lafi, Mohammad Jarghoun, Mohammad Salhi en As’ad Shamlakh had gedood.

Israëlische raketten doden tientallen in verschillende delen van de Gazastrook

Terwijl Israël doorging met het bombarderen van verschillende delen van de Gazastrook, waarbij woongebouwen en torens, huizen en verschillende medische gebouwen, media en gebouwen van het maatschappelijk middenveld werden getroffen, zeiden medische bronnen woensdag bij zonsopgang dat tientallen werden gedood en tientallen gewond.
In Deir Al-Balaha, in centraal Gaza, werden zeven Palestijnen gedood en velen raakten gewond nadat het leger een raket had afgevuurd op een huis van de familie Al-A’raj in het vluchtelingenkamp Nusseirat.
Verschillende Palestijnen werden gedood bij Israëlische bombardementen op huizen en gebouwen in al Az-Za’tar, Beit Hanoun, Beit Lahia, Nuseirat, Deir Al-Balah en Khan Younis in de noordelijke, centrale en zuidelijke delen van het kustgebied.

Israëlische leger doodt 55 Palestijnen in Gaza

Donderdagochtend voerde het Israëlische leger een reeks luchtaanvallen en bombardementen uit op verschillende delen van de Gazastrook, waarbij minstens 55 Palestijnen om het leven kwamen, onder wie kinderen en vrouwen.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de Israëlische raketten 55 Palestijnen hebben gedood in Jabalia, in het noorden van Gaza, en Bani Soheila bij Khan Younis, in het zuidelijke deel van de kustregio.
Een van de gedode Palestijnen is een voormalige politieke gevangene die 23 jaar in Israëlische gevangenissen heeft doorgebracht, het hoofd van het Atlas Center for Studies, Abdul-Rahman Shehab, die samen met zijn gezin werd vermoord toen het leger zijn huis bombardeerde.
Onder de vermoorde Palestijnen bevinden zich een Palestijnse vader, Awad Al-Sultan, en verschillende leden van zijn familie, nadat het leger een raket op hun huizen had afgevuurd. Awad is lid van het Politiek Bureau van het Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP).

Israëlische soldaten doden Palestijnse vrouw, man, nabij Ramallah

Donderdagavond doodden Israëlische soldaten een Palestijnse vrouw en een jonge man bij twee afzonderlijke aanvallen nabij Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten Randa Abdullah Abdul-Aziz Ajaj, 37, uit het dorp Deir Jarir, ten noordoosten van Ramallah, hebben vermoord.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten verschillende scherpe kogels hebben afgevuurd op een Palestijnse auto nabij de ingang van het dorp Yabrud, ten noordoosten van Ramallah, waarbij Randa werd gedood nadat ze haar in de rug hadden geschoten en haar zoon ernstig gewond was geraakt nadat ze hem in zijn schouder en been hadden geschoten.

Attiya Fathi Al-Nabaheen gedood bij gerichte Israëlische luchtaanval in Gaza na lange juridische strijd voor Israëlische rechtbanken

Al Mezan en Adalah rouwen om de onwettige moord op de 24-jarige Attiya Fathi Al-Nabaheen, samen met leden van zijn familie, tijdens een gerichte Israëlische luchtaanval in Gaza op zondag 8 oktober 2023.
De mensenrechtenorganisaties voerden namens hem een langdurige juridische strijd tegen de staat Israël, waarbij ze civiele rechtsmiddelen zochten bij Israëlische rechtbanken voor een schietpartij door het Israëlische leger in 2014, waardoor hij vanaf zijn nek verlamd raakte en permanent in een rolstoel zat.
Op zondag 8 oktober 2023 omstreeks 11.30 uur richtten Israëlische gevechtsvliegtuigen zich – zonder voorafgaande waarschuwing – op het vier verdiepingen tellende huis van de familie Al-Nabaheen, gelegen ten oosten van het vluchtelingenkamp Al-Bureij, in het Middle Area District van Gaza.

Israëlische officieren doden een Palestijn in Jeruzalem

Donderdagavond hebben Israëlische politieagenten een jonge Palestijnse man vermoord in bezet Jeruzalem, op de West Bank, nadat hij naar verluidt het vuur had geopend op een politiebureau.
De gedode Palestijn is geïdentificeerd als Khaled Al-Mohtaseb, 21, uit Beit Hanina, ten noorden van bezet Jeruzalem.
Het Popular Front For the Liberation of Palestine (PFLP) zei dat Khaled een van de leden was en secretaris van de studentenafdeling aan de Bethlehem Universiteit, waar hij studeerde.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnen in Qalqilya

Donderdagavond doodden Israëlische soldaten twee Palestijnen, onder wie een kind, uit Jayyous en Azzoun, ten oosten van Qalqilia, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat Mohtada Majed Salim, 17, uit Jayyous, bezweek aan ernstige verwondingen die hij opliep nadat de soldaten hem in Jayyous hadden neergeschoten.
Het voegde eraan toe dat de soldaten Mohtada met scherpe kogels in de rug schoten tijdens protesten die plaatsvonden nadat het leger Jayyous was binnengevallen en dat de soldaten een ambulance tegenhielden die hem met spoed naar een ziekenhuis probeerde te brengen.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 13.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights