Ambulance gebombardeerd

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Dinsdag 10.10.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijn in Al-Arroub, ten noorden van Hebron

Maandagavond bevestigde het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid de dood van een jonge man die door Israëlische soldaten werd neergeschoten in het vluchtelingenkamp Al-Arroub, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten Mohammad Majed Ibrahim Hammad, 20, met scherpe kogels in de borst hadden neergeschoten.
Het voegde eraan toe dat de Palestijn met spoed naar een medisch centrum werd gebracht, maar bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Soldaten doden Palestijn tijdens de begrafenis van een gedode jongeman in Hebron

Maandagavond bevestigde het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid de dood van een Palestijn die door Israëlische soldaten werd neergeschoten en ernstig gewond raakte in de stad Beit Ummar ten noorden van de stad Hebron op de zuidelijke West Bank, tijdens de begrafenisstoet van een jonge man die eerder door de soldaten was gedood.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten de 31-jarige Montaser Abdul-Hamid Za’aqeeq hebben gedood nadat ze hem met een levend kogel door zijn hoofd hadden geschoten.
Het voegde eraan toe dat de soldaten ook vier Palestijnen met scherp vuur hadden neergeschoten en dat velen de gevolgen van het inademen van traangas hadden ondergaan.
Za’aqeeq was een voormalige politieke gevangene die vele jaren in Israëlische gevangenissen, detentie- en ondervraging faciliteiten heeft doorgebracht.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in Hebron

Maandagochtend hebben Israëlische soldaten een Palestijn gedood in de wijk Jaber in de stad Hebron, op de bezette West Bank, nadat hij naar verluidt had geprobeerd een militaire wegversperring te rammen met een bulldozer waarin hij reed.
Aref Jaber, een bekende mensenrechtenactivist in Hebron, zei dat hij een spervuur van geweervuur hoorde, en toen hij uit zijn raam keek, zag hij hoe de soldaten tientallen scherpe kogels op de bulldozer afvuurden.
Mediabronnen zeiden dat de gedode jongeman geïdentificeerd is als Rajeh Husam Taha Abu Sneina, 18, uit Hebron.

Palestijns kind sterft aan ernstige verwondingen opgelopen zondag

Maandagochtend stierf een Palestijns kind aan de ernstige verwondingen die hij opliep toen Israëlische soldaten hem zondagavond neerschoten nabij de Qalandia-terminal, ten noorden van het bezette Jeruzalem op de West Bank, nadat het leger ook drie Palestijnen had gedood.
Medische bronnen hebben bevestigd dat het kind, Adam Al-Jolani, 14, uit de stad Ar-Ram, ten noorden van Jeruzalem, met scherp werd neergeschoten en een van de vier gewonde Palestijnen was, naast de drie die werden gedood door vuur van het Israëlische leger.
De bronnen voegden eraan toe dat Palestijnse medici het kind behandelden en hem met spoed naar het Palestine Medical Complex in Ramallah, op de centrale West Bank, brachten, maar hij bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Israëlisch leger doodt acht Palestijnen van de West Bank

Zondag hebben Israëlische soldaten zeven Palestijnen gedood en tientallen gewond geraakt in verschillende delen van de bezette West Bank; één Palestijn uit Hebron werd gedood in Gaza.
Medische bronnen in het Al-Ahli-ziekenhuis in Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, zeiden dat de soldaten de 21-jarige Mohammad Jawad Zghayyar hadden vermoord nadat ze hem met een scherpschutter hadden neergeschoten bij de westelijke ingang van de stad Hebron.
Ze voegden eraan toe dat de medici de jongeman met spoed naar het ziekenhuis brachten, maar hij bezweek aan schotwonden in de borst.
In het vluchtelingenkamp Al-Fawwar, ten zuiden van Hebron, schoten de soldaten een jonge man met speciale behoeften, Eyad Al-Wawi, 20, neer, waarbij hij ernstige verwondingen veroorzaakte voordat hij met spoed naar het ziekenhuis in de nabijgelegen stad Yatta werd gebracht.

Israëlische soldaten doden een Palestijn ten westen van Nablus 

Zondagochtend bevestigden Palestijnse medische bronnen dat Israëlische soldaten een jonge man hebben gedood nabij de stad Deir Sharaf, ten westen van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
De bronnen zeggen dat de soldaten de 19-jarige Ahmad Atef Awawda hebben vermoord in de stad Doura, ten zuidwesten van Hebron.
Volgens bronnen dicht bij zijn familie werd de jongeman gedood terwijl hij vuur uitwisselde met Israëlische soldaten, eraan toevoegend dat hij lid was van de gewapende verzetsgroep van de Jenin Brigades.

Palestijnse jongeren gedood door Israëlische soldaten nabij Hebron

Het dodental op de West Bank is zaterdagavond opgelopen tot vijf toen de 19-jarige Yousef Nader Suleiman Idris bezweek aan verwondingen toegebracht door de Israëlische bezettingsmacht in de stad Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
De Israëlische bezettingstroepen openden zonder duidelijke reden het vuur op Idris, meldt het Palestijnse News & Info Agency (Wafa).
Hij werd naar het Al-Ahli-ziekenhuis in Hebron gebracht, waar hij overleed aan een dodelijk schot in de borst.

Zes Palestijnen gedood op de West Bank

Een 18-jarige Palestijnse man en een 13-jarig kind waren de laatsten in een lange lijst van burgers die op zaterdag 7 oktober werden gedood. Na de massale aanvallen in Gaza, waarbij zaterdag meer dan 200 Palestijnen werden gedood, braken er op de West Bank marsen en protesten uit, waarin werd opgeroepen tot gerechtigheid, vrijheid en zelfbeschikking voor de staat Palestina. Israëlische troepen hebben zaterdagmiddag en -avond Palestijnen aangevallen in verschillende delen van de Westelijke Jordaanoever.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte zaterdagavond het laatste slachtoffer bekend: Mahmoud Bassem Mahmoud Ekhmayyes, 18 jaar oud, die stierf aan verwondingen nadat hij door de Israëlische bezettingsmacht was neergeschoten in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron.

Tientallen Palestijnen zijn maandag omgekomen bij aanhoudende Israëlische bombardementen op Gaza

Het Israëlische leger ging door met het bombarderen en beschieten van Palestijnse huizen, woontorens, gebouwen en infrastructuur, waarbij tientallen Palestijnen om het leven kwamen en een groot aantal gewonden werd veroorzaakt.
Een Palestijnse vrouw werd gedood toen het leger een raket afvuurde op een huis in het Al-Hadaba-gebied in Deir Al-Balah, in centraal Gaza; verschillende Palestijnen raakten gewond.
Het leger vuurde ook raketten af op huizen en vier ambulances terwijl het gewonde Palestijnen vervoerde in de Abasan Al-Kabeera in Khan Younis, in het zuiden van Gaza.
Veel Palestijnen werden gedood en tientallen raakten gewond toen het leger raketten afvuurde op een woongebouw in Khan Younis. De meeste slachtoffers kwamen om en raakten gewond toen ze hun huizen ontvluchtten in gebieden die ten oosten van de stad voortdurend werden gebombardeerd.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 10.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights