Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt
.

Vrijdag 06.10.2023 
Israëlische troepen doden twee Palestijnse jongemannen nabij Tulkarem

Israëlische troepen schoten donderdag bij zonsopgang twee Palestijnse jonge mannen dood in het dorp Shoufa, ten zuidoosten van Tulkarem in de noordwestelijke bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingsmacht het vuur met scherpe munitie opende op twee jonge mannen terwijl ze in hun voertuig in de hoofdstraat van het dorp Shoufa zaten.
De Algemene Autoriteit voor Burgerzaken heeft het ministerie van Volksgezondheid geïnformeerd dat Abdul-Rahman Fares Muhammad Atta, 23, en Hotheifa Adnan Muhammad Fares, 27, zijn bezweken aan schotwonden die hen door de bezettingsmacht waren toegebracht.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in Huwwara

Donderdagavond hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood in de stad Huwwara, ten zuiden van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank. Het leger beweert dat de Palestijn achter een schietpartij zat, gericht op de auto van een Israëlische kolonist in de stad.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten een jonge man neerschoten nabij het Zeitouna-knooppunt in het centrum van de stad.
De vermoorde Palestijn, die ook advocaat was, is geïdentificeerd als Jamal Mahmoud Majdoub, 26, die onlangs met zijn broers terugkwam naar de West Bank, en de twee woonden bij hun grootmoeder in de stad Far’un, ten zuiden van Tulkarem, op de noordwestelijke West Bank. 

Israëlische kolonist doodde een Palestijn in Huwara

Donderdagavond doodde een paramilitaire Israëlische kolonist een jonge Palestijnse man in de stad Huwwara, ten zuiden van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank. Vier Palestijnen, waaronder twee in Huwwara, zijn donderdag gedood door Israëlisch vuur.
Medische bronnen zeiden dat tientallen paramilitaire kolonisten de stad bestormden en auto’s, winkels en huizen begonnen aan te vallen, wat leidde tot protesten, voordat een kolonist Labib Mohammad Labib Dmeidi, 19, neerschoot.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat Mohammad met spoed naar het Refaja-ziekenhuis in Nablus werd gebracht, met een schotwond in het hart, en bezweek aan zijn verwondingen.

Israëlische soldaten schieten een Palestijns kind neer in Hebron

Dinsdagavond schoten Israëlische soldaten een Palestijns kind neer in de stad Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten het zuidelijke deel van de stad binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat het leger met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten afvuurde.
Ze voegden eraan toe dat Palestijnse medici een kind, Yazan Nadi Abu Queder, 13, met spoed naar het Alia Governmental Hospital in Hebron brachten nadat de soldaten hem met een met rubber beklede stalen kogel in de schedel hadden geschoten.

Israëlische soldaten schieten een kind neer nabij Hebron

Eerder dinsdag schoten Israëlische soldaten een Palestijns kind neer in het vluchtelingenkamp Al-Fawwar, ten zuiden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de 15-jarige Wasim Mohammad Nassar hadden neergeschoten voordat Palestijnse medici naar het gebied snelden, maar de soldaten verhinderden dat ze het gewonde kind bereikten.
Later arriveerde een Israëlische ambulance ter plaatse en nam het kind mee, aldus de bronnen.

Bezettingstroepen ontvoeren negen Palestijnse kinderen in Hebron

Israëlische troepen hebben dinsdag negen Palestijnse kinderen ontvoerd in de wijk Tel Rumeida in de zuidelijke stad Hebron op de West Bank, terwijl gewapende illegale kolonisten de Oude Stad binnenvielen.
Terwijl kinderen van school naar huis terugkeerden, ontvoerden Israëlische soldaten dinsdag negen kinderen tussen de 8 en 13 jaar oud, in de wijk Tel Rumeida in het centrum van Hebron.
De bezettingstroepen hebben negen kinderen uit de families Al-Tamimi, Miteb en Shaheen ontvoerd en naar een geheime locatie gebracht.

Israëlische speciale troepen ontvoeren twee Palestijnen in Bethlehem

Israëlische speciale troepen hebben donderdagavond twee Palestijnse jonge mannen ontvoerd nadat ze een winkel in de stad Bethlehem op de zuidelijke West Bank waren binnengevallen.
Volgens mediabronnen heeft een speciale legermacht een snoepwinkel aan de Al-Mahdstraat in het centrum van Bethlehem bestormd en Ahmed Youssef en Abdel Hamid Ayesh ontvoerd.
Eerder donderdag ontvoerden de bezettingstroepen minstens dertien Palestijnse jonge mannen in verschillende regio’s van de bezette West Bank.
In het noordelijke gouvernement Nablus op de West Bank hebben soldaten een Palestijnse jongeman ontvoerd tijdens een militaire invasie van Nablus en het vluchtelingenkamp Balata.

Het Israëlische leger heeft dertien Palestijnen ontvoerd op de bezette West Bank 

De Israëlische bezettingstroepen hebben donderdag in verschillende regio’s van de bezette West Bank minstens dertien Palestijnse jonge mannen ontvoerd.
Volgens de Palestinian Prisoners’ Society (PPS) hebben de bezettingstroepen de 35-jarige Iyad Omar Amara, een inwoner van Tulkarem, ontvoerd terwijl hij door de militaire ‘Sarra’-wegversperring ten westen van de stad Nablus in het noorden van de West Bank liep.
In het gouvernement Ramallah en Al-Bireh, op de centraal bezette West Bank, ontvoerden de bezettingstroepen Muhammad Abd al-Hadi Samara, 21, Issa Hamad Muhammad Hamad, 20, en Abu Rahma, 21, nadat ze hun huizen in het dorp Bil’in, ten westen van Ramallah, waren binnengevallen en doorzocht. 

Israëlische troepen vallen het vluchtelingenkamp Tulkarem binnen, verwonden drie Palestijnen en ontvoeren er twee

Israëlische troepen bestormden donderdag bij zonsopgang het vluchtelingenkamp Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, waarbij drie Palestijnen gewond raakten en twee gewonde jonge mannen werden ontvoerd.
Donderdagochtend bij zonsopgang vielen Israëlische speciale troepen, gesteund door een grote legermacht, het vluchtelingenkamp Tulkarem binnen, wat aanleiding gaf tot intense protesten onder lokale Palestijnse jonge mannen en verzetsstrijders.
De bezettingstroepen vuurden scherpe munitie, hersenschudding granaten en traangasgranaten af op degenen die zich tegen de inval verzetten, terwijl gewapende verzetsstrijders vuur wisselden met het leger.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 06.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights