Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Dinsdag 03.10.2023 
Israëlische kolonisten vallen huizen aan in de buurt van Nablus, soldaten schieten twee Palestijnen neer

Maandagavond vielen illegale Israëlische kolonisten en soldaten Palestijnse huizen en burgers aan in Jaloud, ten zuiden van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, voordat Israëlische soldaten twee Palestijnen neerschoten en vele anderen verwondden.
Mediabronnen zeiden dat tientallen kolonisten, vergezeld van Israëlische soldaten, de stad Jaloud binnenvielen, wat tot protesten leidde, vooral nadat de kolonisten huizen en andere eigendommen hadden aangevallen.
Fuad Hasan, een lokale geweldloze activist tegen de illegale kolonialistische activiteiten van Israël, zei dat tientallen kolonisten van de illegale nabijgelegen Esh Kodesh-kolonie, gebouwd op gestolen Palestijnse gronden, veel huizen in Jaloud hebben aangevallen.
Hij voegde eraan toe dat de Palestijnen de kolonisten onderschepten voordat de soldaten twee jonge mannen neerschoten met met rubber beklede stalen kogels en een breuk in de arm van een jonge man veroorzaakten.

Israëlische strijdkrachten schieten zes Palestijnen neer, terwijl ze kolonisten beschermen, nabij Nablus

Israëlische troepen schoten maandag zes Palestijnse jonge mannen neer en verwondden tientallen burgers toen ze de confrontatie aangingen met kolonisten die het dorp Qusra, ten zuidoosten van Nablus, in de noordelijke bezette West Bank, binnenvielen.
Volgens de lokale activist Fouad Hassan bestormden Israëlische kolonisten van de illegale buitenpost van de nederzetting “Yesh Kodesh” de oostkant van het dorp en probeerden een voedselwagen van Palestijnen in brand te steken.
Toen lokale burgers de kolonisten confronteerden, boden de bezettingstroepen hen volledige bescherming, waarbij ze het vuur op de Palestijnen openden in plaats van de kolonisten tegen te houden.

Israëlische strijdkrachten vallen een Palestijns meisje aan en verwonden tientallen burgers in Hebron

Israëlische soldaten hebben maandag in het centrum van de zuidelijke bezette stad Hebron op de West Bank een Palestijns meisje aangevallen en verwond, en tientallen burgers verwond.
Mediabronnen zeiden dat de Israëlische bezettingsmacht een Palestijns meisje sloeg, wier leeftijd niet bekend was op het moment dat het artikel werd geschreven.
Ze voegden eraan toe dat het meisje blauwe plekken opliep door de aanval en voor medische behandeling naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren een Palestijns kind en verwonden tientallen, nabij Hebron

Israëlische troepen hebben maandag een Palestijns kind ontvoerd in het vluchtelingenkamp Al-Arroub, ten noorden van Hebron op de zuidelijke bezette West Bank, en raakten tientallen burgers gewond.
Palestijnse jongeren protesteerden tegen de aanwezigheid van Israëlische troepen in het kamp, terwijl soldaten reageerden door scherpe munitie, hersenschudding granaten en traangasgranaten af te vuren op ongewapende burgers.
Volgens berichten in de media leden tientallen Palestijnse burgers onder de giftige gevolgen van het inademen van traangas, en werd een kind ontvoerd door de bezettingsmacht.
De identiteit van het kind was ten tijde van het schrijven van het artikel nog niet bekend.

Soldaten schieten een kind neer in de buurt van Nablus

Zondagavond schoten Israëlische soldaten een Palestijns kind met scherp neer en zorgden ervoor dat veel inwoners leden onder de gevolgen van het inademen van traangas in het dorp Burqa, ten noordwesten van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Ziad Abu Omar, het hoofd van de Burqa Village Council, zei tegen het Palestijnse News & Info Agency (WAFA) dat de soldaten de drie westelijke wegen van het dorp hadden afgesloten met zandheuvels en betonblokken, wat tot protesten leidde.
Ahmar Jibril, het hoofd van de afdeling spoedeisende hulp van het Nablus-kantoor van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS), zei dat de soldaten met scherp schoten, waarbij een 15-jarig kind gewond raakte aan de dij, voordat Palestijnse medici hem met spoed naar een ziekenhuis in Nablus brachten.

Israëlische politie ontvoert drie Palestijnen uit de Al-Aqsa Moskee, terwijl 1035 kolonisten binnenvallen

Maandagochtend heeft de Israëlische bezettingspolitie Palestijnen aangevallen, moslims met geweld geëvacueerd van de binnenplaatsen van de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem, en drie Palestijnen ontvoerd.
Mediabronnen zeiden dat de Israëlische bezettingspolitie maandagochtend Palestijnse moslims heeft aangevallen die aanwezig waren bij de Ketenpoort (Bab al-Silsilah).
De bezettingspolitie legde strenge beperkingen op aan de toegang van Palestijnse moslims, waarbij sommigen de toegang werd ontzegd, anderen werden vastgehouden en hun identiteitskaarten werden geïnspecteerd.
De politie heeft drie vreedzame Palestijnse demonstranten aangevallen en ontvoerd, die door de bezettingsautoriteiten verboden waren de Islamitische heilige plaats voor verschillende tijdsperioden te betreden.

Leger ontvoert negen Palestijnen in Jeruzalem, Ramallah en Nablus 

Maandagochtend hebben Israëlische soldaten negen Palestijnen ontvoerd nadat het leger vele huizen in Jeruzalem, Ramallah en Nablus op de bezette West Bank had bestormd en geplunderd.
In bezet Jeruzalem ontvoerden de soldaten Karim Ahmad Obeid, Mohammad Fawzi Obeid en Majdi Wadea’ Obeid in de stad Al-Issawiya in het noordoostelijke deel van de stad.
In Ramallah, op de centrale West Bank, vielen de soldaten verschillende huizen binnen in het vluchtelingenkamp Al-Jalazoun, ten noorden van de stad, en plunderden ze, voordat ze de 25-jarige Mohammad Tareq Tirawi en zijn broer Ahmad ontvoerden.

Israëlische soldaten ontvoeren drie Palestijnen in Jeruzalem en Tubas

Zondagavond hebben Israëlische soldaten drie Palestijnen ontvoerd uit de stad Silwan in het bezette Jeruzalem, in Tubas in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten een jonge man uit de wijk Wad Qaddoum in Silwan hadden ontvoerd nadat ze hem hadden tegengehouden bij een militaire wegversperring in de stad Abu Dis, ten oosten van Jeruzalem.
De soldaten ontvoerden ook een Palestijnse tiener, Ali Dandees, uit de wijk Wad Qaddoum, aldus het Wadi Hilweh Informatiecentrum in Silwan (Silwanic).

Israëlische leger schiet een Palestijn neer in Al-Bireh

Volgens lokale bronnen schoten Israëlische troepen zaterdagavond een Palestijnse jongeman met een met rubber beklede stalen kogel neer en verwondden tientallen anderen in de centrale stad Al-Bireh op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat bezettingssoldaten de noordelijke ingang van de stad Al-Bireh binnenvielen, wat tot protesten leidde onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten openden het vuur met met rubber beklede stalen kogels en traangas granaten, schoten een jonge man met een stalen kogel in het hoofd en zorgden ervoor dat tientallen anderen ademhaling verwondingen opliepen als gevolg van blootstelling aan traangas.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 03.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights