Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zondag 01.10.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijn in de buurt van Ramallah

Vrijdagavond doodden Israëlische soldaten een Palestijn en verwondden een ander nadat ze het vuur hadden geopend op hun auto nabij de stad Al-Bireh in het centrale deel van de bezette West Bank.
De soldaten vuurden een spervuur van scherpe kogels af op een Palestijnse auto in de buurt van de illegale Israëlische kolonie Psagot, gebouwd op gestolen Palestijnse gronden in Jabal At-Tawil nabij Al-Bireh, en brachten de twee Palestijnen later naar een Israëlisch medisch centrum.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat haar medici ter plaatse snelden nadat de soldaten de twee Palestijnen hadden neergeschoten, maar het leger stond hen niet toe hen te benaderen om essentiële eerste hulp te verlenen.
De afdeling Public Relations van het ministerie van Volksgezondheid in Ramallah heeft bevestigd dat de soldaten de 18-jarige Mohammad Jibril Rommaneh dodelijk hebben neergeschoten en een andere jonge man, Mohammad Abu Rabea, hebben verwond nadat ze het vuur op hun auto hadden geopend.

Israëlische soldaten schieten een Palestijn neer in Jericho

Zaterdagmorgen schoten Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man neer in de stad Jericho, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire voertuigen Jericho binnenvielen vanaf de oostelijke ingang en een militaire wegversperring in het centrum van de stad installeerden.
Ze voegden eraan toe dat veel Palestijnen tegen de invasie protesteerden voordat de soldaten hen aanvielen met scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen, waarbij een jonge man gewond raakte aan zijn rechterbeen.

Israëlische kolonisten verwonden een Palestijn in de buurt van Jericho

Vrijdagavond vielen Israëlische kolonisten een Palestijn aan in de Al-Mo’arrajatstraat, ten noordwesten van Jericho, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen hebben de kolonisten Mohammad Salama Drei’at vanuit het dorp Noweima, ten noorden van Jericho, in een hinderlaag gelokt en aangevallen.
Ze voegden eraan toe dat de Palestijn in zijn auto reed toen de kolonisten hem in een hinderlaag lokten en hem eruit dwongen voordat ze hem op verschillende delen van zijn lichaam sloegen.

Israëlische soldaten schieten vier Palestijnen neer in Kufur Qaddoum

Vrijdag schoten Israëlische soldaten Palestijnen neer met met rubber beklede stalen kogels en zorgden ervoor dat velen leden onder de gevolgen van het inademen van traangas tijdens de wekelijkse processie in Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank. Het leger ontvoerde ook twee Palestijnen nabij Salfit.
De Palestijnen en internationale vredesactivisten marcheerden door de stad, met Palestijnse vlaggen in de hand en zongen tegen de voortdurende illegale Israëlische bezetting, kolonialistische activiteiten en voortdurende schendingen.
Het leger viel de demonstranten aan met met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten, wat tot protesten leidde.

Soldaten schieten een Palestijn neer in zijn auto en ontvoeren een ander in Al-Bireh

Vrijdagochtend openden Israëlische soldaten het vuur op een Palestijnse auto, waarbij de bestuurder gewond raakte, en ontvoerden ze een andere Palestijn in de stad Al-Bireh in het gouvernement Ramallah op de centrale West Bank.
Het Palestinian News & Info Agency (WAFA) zei dat de soldaten verschillende keren met scherp op een auto hebben geschoten nabij de militaire wegversperring ten noorden van Al-Bireh, waarbij de bestuurder gewond raakte.
Op het moment dat het rapport werd uitgebracht, was de omvang van de verwondingen die de Palestijn heeft opgelopen, en zijn naam onbekend, omdat de soldaten Palestijnse medici verhinderden het gebied te bereiken.

Israëlisch leger schiet twee Palestijnen neer nabij Hebron

Donderdagavond schoten Israëlische soldaten twee jonge mannen neer in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Lokale media-activist Mohammad Ayyad Awad zei dat verschillende legerjeeps de stad binnenvielen, vooral het gebied nabij de Somoud Moskee, wat leidde tot protesten voordat de soldaten vele scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
Awad voegde eraan toe dat de soldaten een jonge man van 20 jaar met een kogel in de dij hadden neergeschoten en een andere Palestijn van 18 jaar met een kogel in de knie.

Leger verwondt veel Palestijnen, drie internationals, waaronder een verslaggever, in Beit Dajan

Vrijdag verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen, en drie internationals, waaronder één verslaggever, tijdens de wekelijkse processie tegen de illegale Israëlische kolonialistische activiteiten in het dorp Beit Dajan, ten oosten van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Ahmad Jibril, hoofd van de afdeling spoedeisende hulp van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) in Nablus, zei dat de soldaten de demonstranten aanvielen met met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten.
Hij voegde eraan toe dat de soldaten twee Palestijnen met gasbommen hadden neergeschoten, één keer in het gezicht en één in de borst.
Jibril zei ook dat PRCS-medici 21 Palestijnen, drie internationals, waaronder één journalist, behandelden op de gevolgen van het inademen van traangas.

Soldaten vallen Palestijnse gevangenen aan in de Ramon-gevangenis

Vrijdag vielen Israëlische soldaten Palestijnse politieke gevangenen in de Ramon Gevangenis aan tijdens gewelddadige cel zoekingen in sectie 5 van het detentiecentrum.
De Palestinian Prisoners’ Society (PPS) heeft gemeld dat de soldaten verschillende cellen in sectie 5 hebben bestormd en doorzocht en verschillende gevangenen hebben aangevallen.
De PPS voegde eraan toe dat de soldaten ook een gedetineerde, Mazen Al-Qadi, 43, van zijn kamer naar een cel in de verhoorafdeling verplaatsten, naast het plaatsen van verschillende gevangenen in eenzame opsluiting.
Vermeldenswaard is dat Al-Qadi, afkomstig uit de stad Al-Bireh op de centrale West Bank, in 2022 gevangen werd genomen en vijftig dagen lang werd ondervraagd en gemarteld in de gevangenis van Asqalan. Eenentwintig maanden na zijn gevangenschap werd hij veroordeeld tot drie keer levenslang en 25 jaar.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 01.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights