Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Donderdag 28.09.2023 
Israëlische strijdkrachten ontvoeren vijf Palestijnen nabij Jenin, Tulkarem en Hebron

De Israëlische bezettingstroepen hebben woensdag vijf Palestijnen ontvoerd in de buurt van Jenin, Tulkarem en Hebron, in de noordelijke en zuidelijke delen van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat Israëlische troepen woensdag een ongeïdentificeerde Palestijnse jongeman hebben ontvoerd, terwijl hij probeerde de militaire wegversperring “Dotan” te passeren, ten westen van Jenin, op de noordelijke bezette West Bank.
Ondertussen werd Ya’arub Yasser Shehadeh door het leger ontvoerd bij een vliegende militaire wegversperring nabij de illegale Hermesh-kolonie, ten zuidwesten van Jenin.
Undercover Israëlische agenten (Musta’ribeen) hebben een Palestijnse jongeman, geïdentificeerd als Muhannad Adnan Abu Talal, 24, ontvoerd vanuit zijn werkplek in de wijk Al-Salam in Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de West Bank. 

Israëlische leger ontvoert vier Palestijnen nabij Jenin en Bethlehem

Woensdag hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen, waaronder twee kinderen, ontvoerd nabij Jenin en Bethlehem op de bezette West Bank.
In het dorp Al-Jalama, ten noordoosten van de noordelijke stad Jenin op de West Bank, ontvoerden de soldaten twee kinderen, Adham Ahmad Sha’ban en Amjad Abu Farha.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten de twee kinderen ontvoerd terwijl ze bij de hoofdingang van het dorp liepen.

Israëlische politie ontvoert tien Palestijnse kinderen en valt vrouwen aan in bezet Jeruzalem

De Israëlische bezettingspolitie heeft woensdagavond tien Palestijnse kinderen ontvoerd en vrouwen aangevallen nabij de Damascuspoort in bezet Jeruzalem.
Duizenden Palestijnse moslims verzamelden zich in het gebied rond de Damascuspoort (Bab al-Amoud), een van de belangrijkste poorten naar de oude stad van het bezette Jeruzalem, om de geboorte van de profeet Mohammed te vieren.
De bezettingspolitie werd zwaar ingezet in de buurt van de Damascuspoort, achtervolgde en ontvoerde kinderen en viel Palestijnse jonge vrouwen aan.

Israëlische soldaten ontvoeren tien Palestijnen op de West Bank

Donderdagochtend hebben Israëlische soldaten minstens tien Palestijnen ontvoerd uit verschillende delen van de bezette West Bank.
In Ramallah, op de centrale West Bank, ontvoerden de soldaten Mosab Thaer Barghouthi uit het dorp Kobar, ten noorden van de stad.
In Jericho, op de noordoostelijke West Bank, ontvoerden de soldaten Mohammad Mahmoud Zubeidat nadat hij zijn huis in het dorp Zubeidat ten noorden van de stad had bestormd en geplunderd.
In Nablus, op de noordelijke West Bank, vielen de soldaten het vluchtelingenkamp Batala ten oosten van de stad binnen en doorzochten huizen.

Israëlische soldaten ontvoeren zeventien Palestijnen op de West Bank 

Woensdagochtend hebben Israëlische soldaten zeventien Palestijnen, onder wie broers en voormalige politieke gevangenen, ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.
In bezet Jeruzalem ontvoerden de soldaten Mofeed Sandouqa en Adham Sabta uit hun huizen in de stad, naast Qussai Ahmad Dari en Nadim Mohammad Safadi uit de stad Al-Issawiya.
In de stad Beit Duqqu, ten noordwesten van Jeruzalem, bestormden en plunderden de soldaten huizen en ontvoerden Abdul-Mo’ti Qoteiba Rayyan, Assem Habes Rayyan, Mousa Mohammad Hasan en voormalig politiek gevangene Sa’id Mustafa Daoud.
In Bethlehem ontvoerden de soldaten Moath Saduddin Shweiki, 32, uit zijn huis in het Al-Karkafa-gebied in het centrum van de stad.

Soldaten ontvoeren vier Palestijnen in Nablus en Jeruzalem

Dinsdagavond hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen ontvoerd in Nablus en Jeruzalem op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legerjeeps Fatayer Street in de stad Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, binnenvielen en een jonge man, Nasser Sokkari, 29, ontvoerden.
In bezet Jeruzalem vielen de soldaten de stad Silwan binnen, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee, en ontvoerden een jonge man, Jihad Rajabi, nadat hij zijn huis had bestormd en geplunderd, aldus het Wadi Hilweh Informatiecentrum in Silwan (Silwanic).
Silwanic voegde eraan toe dat de soldaten Jihad Rajabi hadden ontvoerd uit de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee in Jeruzalem, en hem naar een ondervragingscentrum hadden overgebracht.

Israëlische strijdkrachten schieten elf Palestijnen neer, inclusief kinderen, in Gaza

Israëlische soldaten schoten dinsdag elf Palestijnen, waaronder kinderen, neer tijdens demonstraties langs de oostgrens van de belegerde Gazastrook, en zorgden ervoor dat vele anderen leden onder de giftige effecten van het inademen van traangas.
Mediabronnen zeiden dat tientallen Palestijnse jonge mannen en kinderen zich verzamelden bij het scheidingshek, ten oosten van Gaza-stad, in het noordelijke deel van Gaza, en ten oosten van Rafah, in het zuidelijke deel.
Israëlische soldaten, opgesteld in militaire kazernes en gepantserde militaire voertuigen, vuurden vele scherpe granaten en traangasgranaten af op Palestijnse demonstranten.

Israëlische troepen bombarderen verzetslocaties in de Gazastrook

Het Israëlische leger bombardeerde dinsdagavond vier verzetsobservatielocaties in de Gazastrook, ten oosten van Jabalia en Gaza-stad, in het noorden van Gaza, en ten oosten van Rafah, in het zuidelijke deel van de belegerde Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat Israëlische drones, gevechtshelikopters en tanks zich richtten op ten minste vier observatielocaties die verband houden met de Hamas-verzetsbeweging, in de noordelijke en zuidelijke delen van Gaza.
Een gevechtshelikopter vuurde raketten af en tanks vuurden artilleriegranaten af op drie militaire observatieposten, ten oosten van Gaza-Stad, en op Jabalia, in het noordelijke deel van de Gazastrook.

Israëlische soldaten houden militaire training in Palestijnse gemeenschap in Northern Plains

Woensdag voerden Israëlische soldaten militaire oefeningen uit in de bedoeïenen gemeenschap Khirbat Al-Farisiyya op de bezette Northern Plains van de West Bank.
Volgens mediabronnen begon het leger in de vroege ochtenduren met de training, waarbij gebruik werd gemaakt van scherpe munitie en tientallen soldaten in grote gebieden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten in verschillende gebieden rond de bedoeïenen gemeenschap waren ingezet en verschillende simulaties uitvoerden met scherp vuur.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 28.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights