Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 26.09.2023 
Palestijnse jeugd sterft aan ernstige verwondingen opgelopen op 13 september

Zondagavond bevestigde het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid de dood van een jonge man die gewond raakte bij een explosie in Gaza-Stad op 13 september 2023, wat het aantal doden op zes brengt.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de jongeman, Majdi Ehab Ghabayen, 18, uit het Al-Atatra-gebied in Beita Lahia in het noorden van Gaza, aan zijn verwondingen is bezweken.
Na de explosie zei het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid dat vijf Palestijnen werden gedood en zesentwintig anderen, onder wie kinderen, gewond raakten.
Majdi was een van de drie Palestijnen die levensbedreigende verwondingen opliepen, terwijl vijf andere Palestijnen matige tot matige tot ernstige verwondingen opliepen.

Israëlische leger schiet zes Palestijnen, waaronder twee kinderen, neer in de Gazastrook

De Israëlische bezettingstroepen hebben zondag een aantal Palestijnen, waaronder kinderen, met scherp en traangasgranaten neergeschoten, en hebben tientallen anderen laten lijden onder de giftige gevolgen van het inademen van traangas, langs het scheidingshek aan de oostgrens van Gaza.
Honderden Palestijnse jonge mannen en tieners verzamelden zich bij het scheidingshek, ten oosten van Jabalia in het noordelijke deel van Gaza en ten oosten van het vluchtelingenkamp Bureij in het centrale deel van de belegerde Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat Israëlische soldaten, opgesteld in militaire kazernes en gepantserde militaire voertuigen, vele scherpe kogels en traangasgranaten afvuurden op Palestijnse demonstranten, die rubberen banden verbrandden en de vlag van Palestina droegen.

Israëlische drones vuren raketten af op twee locaties in de Gazastrook

Israëlische verkenningsvliegtuigen richtten zich zondagavond op een verzetslocatie ten oosten van het vluchtelingenkamp Bureij, in centraal Gaza, en een andere locatie in de noordelijke belegerde Gazastrook, tussen Jabalia en Beit Hanoun.
Mediabronnen zeiden dat bezettingsdrones (onbemande luchtvaartuigen) minstens drie raketten afvuurden op een uitkijktoren van de Hamas-verzetsbeweging, ten oosten van het vluchtelingenkamp Bureij, in het centrum van Gaza.
Bronnen voegden eraan toe dat een Israëlische drone een andere locatie in de noordelijke Gazastrook bombardeerde, tussen Jabalia en Beit Hanoun.
De raketten veroorzaakten materiële schade op de locaties, maar er vielen geen menselijke slachtoffers.

Israëlische strijdkrachten schieten één Palestijn neer en verwonden anderen in Gaza

Israëlische troepen schoten maandag een Palestijnse jongeman neer, waarbij ook tientallen jongeren leden onder de giftige gevolgen van het inademen van traangas, langs het scheidingshek aan de oostgrens van de belegerde Gazastrook.
Veel Palestijnse jonge mannen en kinderen verzamelden zich langs het veiligheidshek, ten oosten van Gaza-stad en Jabalia in het noorden van Gaza, terwijl anderen zich verzamelden ten oosten van Rafah en Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook.
Palestijnse jongeren verbrandden rubberen banden, hesen de Palestijnse vlag en brachten ten minste één ruw explosief tot ontploffing op het veiligheidshek.

Israëlische raketten vernietigen twee verzetslocaties ten oosten van Gaza-stad

Israëlische troepen voerden maandagavond luchtaanvallen uit op twee verzetslocaties ten oosten van Gaza-Stad, waarbij schade werd aangericht, maar geen gewonden vielen.
Israëlische bezettingsdrones (onbemande luchtvaartuigen) richtten zich op twee verzetslocaties, ten oosten van Gaza-Stad, in de noordelijke belegerde Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat bezettingsdrones minstens twee raketten afvuurden op twee verzetsobservatoria die behoren tot de “Al-Qassam Brigades”, de militaire vleugel van de verzetsbeweging van Hamas.
Ze voegden eraan toe dat de luchtaanvallen beide observatielocaties van het verzet verwoestten, maar geen menselijke slachtoffers veroorzaakten.

Leger ontvoert vier Palestijnen, waaronder een kind, in Ramallah en Jeruzalem

Zondagavond hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen, waaronder één kind, ontvoerd in Ramallah en Jeruzalem, op de bezette West Bank. 
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de 15-jarige Abdul-Qader Hadid hadden ontvoerd nadat ze hem hadden tegengehouden bij een militaire wegversperring bij de ingang van het dorp Yabroud, ten oosten van Ramallah, op de centrale West Bank.
Het kind uit Yabroud werd ontvoerd bij een wegversperring die de soldaten bij de ingang van zijn dorp hadden geïnstalleerd, zo hebben mediabronnen bevestigd.
Bovendien ontvoerden de soldaten een Palestijnse vrouw, Hana’ Tbaileh, bij de noordelijke ingang van de stad Al-Biereh bij Ramallah, maar lieten haar een paar uur later weer vrij.
Bovendien ontvoerden de soldaten twee jonge Palestijnse mannen, Mahmoud Awad en Mahdi Gharabily, uit de stad Beit Hanina, ten noorden van het bezette Jeruzalem.

Soldaten ontvoeren drie Palestijnen, vallen wijken en huizen in Jeruzalem aan

Maandagavond hebben Israëlische soldaten in bezet Jeruzalem op de West Bank drie Palestijnen ontvoerd, waaronder een tienerjongen, huizen en buurten aangevallen en hen besproeid met afvalwater vermengd met chemicaliën.
In de oude stad van het bezette Jeruzalem hebben de soldaten een tiener ontvoerd en overgebracht naar een nabijgelegen detentie- en ondervragingscentrum, zo meldt Palestine TV.
Palestine TV voegde eraan toe dat de soldaten de stad Beit Hanina, ten noorden van Jeruzalem, waren binnengevallen en Tareq Al-Ghawi en Adnan Al-Ghawi uit een van de wijken van de stad hadden ontvoerd.

Israëlische soldaten ontvoeren vier Palestijnen nabij Ramallah

Dinsdagochtend hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen ontvoerd in de stad Silwad, ten oosten van Ramallah in het centrale deel van de bezette West Bank, en vier Palestijnen.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legerjeeps Silwad binnenvielen voordat de soldaten verschillende huizen bestormden en plunderden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten vier Palestijnen hadden ontvoerd, Ezzeddin Abdul-Majid Hamed, Bilal Khaled Zaghloul, Qassam Mohammad Saifi en Mousa Yasser Najjar.
De soldaten vielen ook het Jabal At-Tawil-gebied in de stad Al-Bireh binnen voordat ze het huis van een Palestijnse gevangene, Amro Tawil, doorzochten en plunderden.

Leger ontvoert twee Palestijnen in Hebron

Dinsdagochtend hebben Israëlische soldaten twee Palestijnen ontvoerd uit het gouvernement Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten een plotselinge militaire wegversperring hadden geïnstalleerd in de buurt van de stad Hebron, een jonge man, Tamer Abdul-Rauf Natsha, hadden ontvoerd en zijn auto in beslag hadden genomen.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten de stad Deir Samet ten westen van Hebron binnenvielen, huizen bestormden en plunderden, en Samih Suleiman Al-Hroub ontvoerden.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 26.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights