Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zondag 24.09.2023 
Israëlische soldaten vallen Birzeit University binnen, ontvoeren acht studenten

Eerder zondag vielen meer dan vijftig Israëlische militaire voertuigen de Birzeit University binnen in Birzeit City, ten noorden van de stad Ramallah, op de West Bank, voordat de soldaten de gebouwen en slaapzalen van studenten hadden bestormd en campus beschermers aangevallen, voordat ze acht studenten ontvoerden.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de universitaire campus binnenvielen, verschillende gebouwen bestormden, vooral de slaapzalen van studenten, en ze gewelddadig hebben doorzocht, wat overmatige schade veroorzaakte, voordat ze acht studenten ontvoerden.
De soldaten vielen aan en hielden universitaire bewakers vast en namen hun mobiele telefoons en communicatieapparaten voordat ze verschillende gebouwen bestormden, naast het ontploffen van de deur van de senaat van de studenten voordat ze binnenvielen en plunderen.

Israëlische soldaten doden een Palestijns kind in de buurt van Jenin

Vrijdagochtend hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood nadat het leger de stad Kafr Dan, ten westen van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank was binnengevallen.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de soldaten de 16-jarige Abdullah Emad Abu Al-Hasan uit de stad Al-Yamoun, ten westen van Jenin, hebben gedood nadat ze hem met scherp in de buik hadden geschoten.
Er staat dat Abdullah een zeer ernstige verwonding opliep als gevolg van de schotwond in de buik en bezweek aan zijn wonden kort nadat hij gewond was geraakt.
Veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie en gooiden stenen naar de militaire voertuigen, terwijl ook Palestijnse verzetsstrijders vuur wisselden met de soldaten.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnen in Tulkarem

Eerder zondag vielen veel Israëlische militaire voertuigen het vluchtelingenkamp Nur Shams binnen, ten oosten van Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, voordat de soldaten twee Palestijnen dodelijk in hun hoofd schoten.
Het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de soldaten Abdul-Rahman Suleiman Abu Daghash, 32, hebben vermoord nadat ze hem met een kogel door zijn hoofd hadden geschoten.
Palestijnse medici brachten hem met spoed naar het Thabet-ziekenhuis in Tulkarem, waar hij officieel dood werd verklaard.
Kort nadat het leger het vluchtelingenkamp was binnengevallen, doodden de soldaten de 21-jarige Osaid Farhan Abu Ali (Jab’awi), nadat ze hem met scherp door zijn hoofd hadden geschoten.

Leger ontvoert vijf Palestijnen nabij Nablus 

Op zaterdagochtend ontvoerden Israëlische soldaten vijf jonge Palestijnse mannen bij een militaire wegversperring ten oosten van Nablus in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten een Palestijnse auto stopten bij de Beit Furik Military Roadblock voordat ze vijf jonge mannen boeiden en een blinddoek voordeden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een paar uur jonge mannen op de wegversperring vasthielden voordat ze ze naar een onbekende locatie verplaatsen.

Leger ontvoert twee Palestijnen nabij Hebron en Bethlehem

Op zaterdagochtend ontvoerden Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen in Hebron en Ramallah, in de zuidelijke en centrale delen van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten een jonge man, Soheib al-Atrash, hebben ontvoerd nadat ze zijn huis in de stad Hebron City waren binnengedrongen en hadden geplunderd.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten de Jouret Ash-Sham’a-omgeving ten oosten van Yatta Town, ten zuiden van Hebron, binnenvielen voordat ze het huis van Ahmad Mohammad Najjar bestormden en surveillance-opnames in beslag nemen.

Israëlische soldaten ontvoeren drie Palestijnen in Jenin en Jeruzalem

Vrijdagavond hebben Israëlische soldaten drie Palestijnen ontvoerd nabij Jenin en Jeruzalem op de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten Mohammad Nasr Amour en Ezzeddin Ahmad Amour ontvoerd uit het dorp Anza, ten zuiden van de stad Jenin in het noorden van de West Bank, terwijl ze de militaire wegversperring Dotan overstaken nabij de stad Ya’bad, ten westen van Jenin.
Ook ontvoerden de soldaten Samer Al-Mikhel nadat ze zijn huis in de stad Al-Ezariyya, ten oosten van de bezette hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank hadden bestormd en geplunderd.

Leger schiet twee Palestijnen neer ten westen van Jenin

Op vrijdagavond schoten Israëlische soldaten twee Palestijnen neer in de stad Zabbouba, ten westen van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten de twee jonge mannen met scherp neerschoten, die gematigde wonden toe brachten voordat Palestijnse medici hen naar het gespecialiseerde ziekenhuis van Ibn Sina in Jenin haastten.

Israëlische soldaten vallen jonge man aan in Nablus en hinderen medische behandeling 

Op vrijdagavond vielen Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man in de stad Huwwara, ten zuiden van de stad Nablus in West Bank, aan, en verhinderden Palestijnse dokters om hem te bereiken voordat ze hem later naar het ziekenhuis konden brengen.
Ahmad Jibril, het hoofd van de afdeling spoedeisende hulp op het Nablus-kantoor van de Palestijnse Red Crescent Society (PRC’s), zei dat de soldaten een jonge man in Huwwara stopten voordat ze hem herhaaldelijk aanvielen, wat veel kneuzingen en blauwe plekken veroorzaakte.

Israëlische kolonisten verwonden een kind in Hebron

Op vrijdagavond verwondden illegale Israëlische kolonisten een kind, slechts vier jaar oud, ten zuiden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Rateb Jabour, de coördinator van het National and Popular Committee against the Annexation Wall and Colonies in het zuiden van Hebron, zei dat de kolonisten verschillende Palestijnen aanvielen uit de plaatselijke al-Haddar-familie in het dorp Susiya.
Jabour voegde eraan toe dat de kolonisatoren een kind aangevallen en spoten, Osaid Al-Haddar, 4, met pepperspray in het gezicht voordat Palestijnse medici hem naar een kliniek voor behandeling haastten, een verwonding van zijn gezicht en verstikking door pepperspray.

Israëlische soldaten schieten vier Palestijnse jongeren neer in de Gazastrook

Israëlische soldaten hebben zaterdag vier Palestijnse jonge mannen met scherpe munitie neergeschoten en gewond, en zijn tientallen anderen gewond geraakt tijdens demonstraties langs het scheidingshek in de oostelijke regio’s van de belegerde Gazastrook.
Honderden Palestijnse jonge mannen stroomden zaterdagmiddag samen naar locaties nabij het scheidingshek ten oosten van Gaza-stad, in het noordelijke deel van Gaza, ten oosten van Khan Younis en Rafah, in de zuidelijke Gazastrook.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 24.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights