Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 21.09.2023 
Undercover Israëlische soldaten vermoorden een Palestijn in Jericho

Woensdagochtend infiltreerden undercover Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber ten zuidwesten van Jericho in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank, doodden een Palestijn en ontvoerden twee anderen.
Mediabronnen zeiden dat de undercoversoldaten het vluchtelingenkamp infiltreerden voordat Israëlische legerjeeps het binnenvielen om Palestijnen te ontvoeren.
Ze voegden eraan toe dat veel Palestijnen tegen de invasie protesteerden voordat de soldaten een spervuur van scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat de soldaten de 19-jarige Dirgham Mohammad Yahia Al-Akhras hebben vermoord door dat hij door een scherpschutter in zijn hoofd werd geschoten.

Palestijn sterft aan ernstige verwondingen in Jenin

Woensdagochtend bevestigden Palestijnse medische bronnen de dood van een jonge man die dinsdagavond door Israëlische soldaten werd neergeschoten en ernstig gewond raakte nadat het leger drie Palestijnen had gedood en minstens dertig gewond had geraakt, sommigen ernstig. Hij is de vierde Palestijn die de soldaten sinds dinsdagavond in Jenin hebben gedood, naast één Palestijn die het leger heeft gedood nabij Khan Younis, in het zuidelijke deel van de belegerde Gazastrook.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de jongeman, Ata Yasser Ata Mousa, 29, uit het dorp Marka, ten zuiden van Jenin, is bezweken aan zijn ernstige verwondingen.

Israëlische soldaten doden een Palestijn en verwonden elf in Gaza

Dinsdagavond doodden Israëlische soldaten één Palestijn en raakten elf gewond tijdens processies bij het hekwerk langs de oostelijke delen van de belegerde Gazastrook.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid in Gaza zei dat de soldaten de 25-jarige Yousef Salem Yousef Radwan hebben vermoord vanuit de stad Bani Soheila, ten oosten van Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat de soldaten Yousef hadden gedood nadat ze hem met een kogel door het hoofd hadden geschoten en elf Palestijnen hadden verwond, waaronder één die levensbedreigende verwondingen opliep.

Israëlische soldaten doden drie Palestijnen en verwonden dertig in Jenin

Dinsdagavond hebben Israëlische soldaten drie Palestijnen gedood en minstens dertig gewond geraakt in het vluchtelingenkamp Jenin in het noordelijke gouvernement Jenin op de West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft drie doden en meer dan dertig gewonden bevestigd en voegde eraan toe dat de soldaten ook medici en ambulances aanvielen terwijl ze probeerden de gewonden te bereiken.
Het ministerie van Volksgezondheid identificeerde de gedode Palestijnen officieel als Mahmoud Ali Nafe’ Saadi, 23, Mahmoud Khaled Ar’arawi, 24, en Rafat Omar Khamaisa, 22.
Er werd ook gezegd dat de soldaten minstens dertig Palestijnen verwondden, waaronder enkelen die ernstige verwondingen opliepen.

Israëlische soldaten ontvoeren drie Palestijnen in Hebron en Ramallah

Woensdag hebben Israëlische soldaten drie Palestijnen ontvoerd uit hun huizen nabij Hebron en Ramallah in de zuidelijke en centrale delen van de bezette West Bank.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette Westelijke Jordaanoever, ontvoerden de soldaten Mo’tasem Monther Qfeisha, 21, en Mohammad Affif Shweiki, 20, nadat ze hun huizen hadden bestormd en geplunderd.
De soldaten plaatsten ook veel wegversperringen op de noordelijke en zuidelijke wegen van Hebron en de ingangen van de steden Sa’ir, Halhoul en Doura, naast de vluchtelingenkampen Al-Fawwar en Al-Arroub, voordat ze tientallen auto’s stopten en doorzochten.
In Ramallah, in het centrale deel van de West Bank, ontvoerden de soldaten een jonge man, Mahmoud Nasser Ma’ali, uit zijn huis in het dorp Deir Jarir, ten oosten van de stad.

Leger ontvoert vier Palestijnen in Jeruzalem

Woensdagochtend hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen, onder wie broers, ontvoerd uit de stad Qatanna, ten noordwesten van het bezette Jeruzalem, op de West Bank.
De soldaten vielen veel huizen in de stad binnen en doorzochten, ondervroegen verschillende Palestijnen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden, en ontvoerden Mohammad Kamal Tabanja, Mohannad Kamal Tabanja en Ala’ Mahmoud Al-Faqeeh.
De soldaten ontvoerden ook Yousef Mohammad Jaber uit een straat in de stad.

Israëlische undercover-soldaten ontvoeren twee Palestijnen in Jeruzalem en Tulkarem

Dinsdagavond hebben undercover Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen ontvoerd in Jeruzalem en Tulkarem op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat undercover Israëlische soldaten de stad Abu Dis, ten oosten van de bezette hoofdstad Jeruzalem, infiltreerden en een jonge man, Abdul-Rahman Bader, ontvoerden voordat ze hem naar een onbekende bestemming brachten.
Bovendien ontvoerden undercover soldaten een Palestijn, Odai Srouji, 23, nadat ze hem in een hinderlaag hadden gelokt nabij de militaire wegversperring Jabara ten zuiden van de stad Tulkarem in het noordwesten van de West Bank.

Het Israëlische leger ontvoert vier Palestijnen in Qalqilya en Jeruzalem

Dinsdag hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen ontvoerd uit Qalqilya en Jeruzalem op de bezette West Bank.
In Qalqilya, in het noordwesten van de West Bank, vielen de soldaten verschillende huizen in de stad Azzoun, ten oosten van de stad, binnen en doorzochten ze, en ontvoerden Emad Shbeita.
De soldaten doorzochten ook huizen in de stad Immatain, ten zuidwesten van de Qalqilya, voordat ze Ezzeddin Barri en Human Suwwan ontvoerden.
In de Oude Stad van Jeruzalem ontvoerden de soldaten een jonge man, Mohammad Naim Syouri, nadat hij zijn huis had bestormd en geplunderd.
De soldaten vielen ook de stad Jabal Al-Mokabber in Jeruzalem binnen en gaven een jonge man, Karam Abdo, het bevel dat ze hem voor drie maanden uit Jeruzalem verbannen.

Israëlische soldaten verwonden tientallen Palestijnen nabij Jenin

Woensdagochtend vielen verschillende Israëlische legerjeeps het dorp Jalboun binnen, ten oosten van de stad Jenin in het noorden van de West Bank, waarbij tientallen Palestijnen gewond raakten.
Ibrahim Abu Ar-Rob, het hoofd van de dorpsraad van Jalboun, zei dat de soldaten het dorp binnenvielen, tientallen huizen bestormden en plunderden, en veel Palestijnen ondervroegen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.
Veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie voordat de soldaten een spervuur van gasbommen en hersenschudding granaten op hen en veel huizen afvuurden, waardoor tientallen Palestijnen te lijden kregen onder de gevolgen van het inademen van traangas.
De soldaten sloten ook verschillende straten die naar het dorp leidden af met zand versperringen en bezetten het dak van het huis van Emad Fahmi Abu Ar-Rob, en gebruikten het als militaire post en uitkijktoren nadat ze er een Israëlische vlag op hadden gehesen.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 21.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights