Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 19.09.2023 
Israëlische soldaten vallen 2 Palestijnse vrouwen, één man, aan in buurt Al-Aqsa

Zondagochtend vielen Israëlische soldaten twee Palestijnse vrouwen en een man aan bij de Kettingpoort die naar de Al-Aqsa Moskee leidde in de bezette Palestijnse hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank.
Volgens mediabronnen zijn tientallen soldaten en politieagenten ingezet bij alle poorten en steegjes die naar de heilige plaats leiden, zodat grote groepen Israëlische kolonisten in en rond Al-Aqsa kunnen toeren.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten twee Palestijnse vrouwen, Nafisa Khweiss en Aida Saidawi, en één man, Abu Bakr Shaimi, bij de Chain-poort hadden aangevallen omdat ze protesteerden tegen de invasies van de heilige plaats. De man liep daarbij snijwonden en bloedingen aan het hoofd op.

Israëlische marine schiet twee vissers neer in Zuid-Gaza

Zondagavond vuurden Israëlische marineschepen vele malen met scherp op een Palestijnse vissersboot in het zuidelijke deel van de belegerde Gazastrook, waarbij een vader en zijn zoon gewond raakten.
Mediabronnen zeiden dat de vader en zoon slechts vier zeemijl van de kust van Rafah aan het vissen waren.
Ze voegden eraan toe dat de marine vele scherpe kogels op hen afvuurde, waarbij ze matig gewond raakten voordat ze naar een ziekenhuis in Rafah werden overgebracht.

Israëlische leger verwondt veel Palestijnen, Inclusief journalisten, in Gaza

Zondagavond verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen, waaronder journalisten, en zes jonge mannen die door de soldaten met scherp werden neergeschoten op Palestijnse gronden nabij het hekwerk langs de oostelijke gebieden van de belegerde Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten zes jonge mannen met scherp beschoten en drie journalisten met hogesnelheids gasbommen rechtstreeks op hen afvuurden, waardoor velen de gevolgen van het inademen van traangas kregen.
Medici behandelden de gewonden ter plaatse en brachten verschillende Palestijnen naar ziekenhuizen in Gaza, vooral het Indonesische ziekenhuis in Beit Lahia in het noorden van Gaza en het Abu Yousef Najjar-ziekenhuis in Rafah in het zuiden van Gaza.

Israëlische soldaten schieten twee Palestijnen neer in Gaza

Maandagavond schoten Israëlische soldaten twee Palestijnen neer en zorgden ervoor dat tientallen mensen leden onder de gevolgen van het inademen van traangas langs de oostelijke delen van de Gazastrook.
De Palestijnen marcheerden op hun land over de omheining langs de noordoostelijke, centrale en zuidoostelijke delen van het kustgebied toen het leger hen aanviel met scherp vuur, met rubber beklede stalen kogels en hogesnelheids gasbommen.
De Palestijnen protesteerden tegen de escalerende Israëlische schendingen, vooral tegen de gevangenen, en in en rond de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem.

Israëlische soldaten schieten een Palestijn neer nabij Jeruzalem

Maandagochtend schoten Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man neer bij de militaire wegversperring Mazmoria, ten zuiden van het bezette Jeruzalem op de West Bank, naar verluidt na een poging tot een steekaanval.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten de jongeman neergeschoten en hem bloedend op de grond achtergelaten terwijl ze het gebied sloten en isoleerden.

Soldaten schieten een Palestijn neer voordat ze hem ontvoeren in de buurt van Qalqilya

Maandagavond vuurden Israëlische soldaten met scherp op verschillende jonge Palestijnse mannen in de buurt van de stad Azzoun, ten oosten van Qalqilya in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, waarbij ze één verwondden voordat ze hem ontvoerden.
Ooggetuigen zeiden dat de soldaten met scherp schoten op de jonge mannen bij de westelijke ingang van Azzoun, vlak bij de Qalqilya-Nablus Road.

Leger ontvoert twee broers, verwondt verschillende Palestijnen, nabij Hebron

Maandagavond hebben Israëlische soldaten verschillende Palestijnen verwond en twee broers aangevallen en ontvoerd in het vluchtelingenkamp Al-Arroub, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank. De soldaten ontvoerden ook een jonge man in Jeruzalem.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten twee broers, Mohammad en Kamal Wahid Jawabra, 43 en 40, tegenhielden en hen herhaaldelijk aanvielen voordat ze hen ontvoerden.
Ze voegden eraan toe dat veel Palestijnen protesteerden tegen de aanval en stenen gooiden naar de soldaten die met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten afvuurden.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnse schoolkinderen in Anata

Dinsdag zorgden Israëlische soldaten ervoor dat tientallen schoolkinderen leden onder de gevolgen van het inademen van traangas in de stad Anata, ten noordoosten van het bezette Jeruzalem op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legerjeeps de stad binnenvielen voordat ze naar het schoolgebied gingen.
Ze voegden eraan toe dat de invasie tot protesten leidde voordat de soldaten een spervuur van gasbommen en hersenschudding granaten afvuurden, waardoor tientallen schoolkinderen te lijden kregen onder de gevolgen van het inademen van traangas.

Israëlische soldaten ontvoeren vier Palestijnen in Hebron

Dinsdagochtend hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in het vluchtelingenkamp Al-Arroub, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legerjeeps het vluchtelingenkamp binnenvielen voordat de soldaten huizen bestormden en plunderden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten Khalil Mohammad Kadnawi, 26, Mahmoud Mohammad Jawabra, 22, Luay Jamal Jawabra, 18, en zijn broer Baha’, 17, ontvoerden.

Israëlische troepen ontvoeren zes Palestijnen, waaronder een gewonde man, op de bezette West Bank

Israëlische troepen hebben maandag zes Palestijnse jonge mannen ontvoerd uit afzonderlijke regio’s van de bezette West Bank, waaronder één die werd neergeschoten en matig gewond.
Israëlische troepen schoten en verwondden maandagavond een Palestijnse jongeman in de buurt van de stad Azzoun, ten oosten van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, voordat ze hem ontvoerden.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingstroepen het vuur openden op verschillende Palestijnse jonge mannen nabij de westelijke ingang van de stad Azzoun, en de voormalige gevangene, Saeed Mazyad Salim, met scherpe munitie neerschoten, waardoor een matige verwonding ontstond.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 19.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights