Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 17.09.2023 
Israëlische leger verwondt tientallen Palestijnen in Beita, Inclusief een kind

Op zaterdagochtend vielen veel Israëlische militaire voertuigen de stad Beita binnen, ten zuiden van de stad Nablus in het noorden van de West Bank, bestormden en plunderden huizen en vuurden gasbommen af, waardoor tientallen Palestijnen, waaronder één kind, de gevolgen van het inademen van traangas leden.
Ooggetuigen zeiden dat het leger kort na middernacht met de invasie begon, voordat de militaire voertuigen verschillende wijken isoleerden en binnenvielen.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten veel huizen bestormden en met geweld doorzochten, wat leidde tot buitensporige materiële schade.

Israëlische soldaten verwonden tientallen Palestijnen in Nablus, Qalqilya en Jenin

Vrijdag verwondden Israëlische soldaten tientallen Palestijnen in Nablus, Qalqilya en Jenin, op de bezette West Bank.
Medische bronnen in Nablus, op de noordelijke West Bank, zeiden dat de soldaten vier Palestijnen neerschoten met met rubber beklede stalen kogels en ervoor zorgden dat tientallen mensen leden onder de gevolgen van het inademen van traangas in het dorp Qaryat, ten zuiden van de stad.
De soldaten schoten ook twee jonge mannen neer met met rubber beklede stalen kogels en zorgden ervoor dat tientallen mensen leden onder de gevolgen van het inademen van traangas in Kufur Qaddoum, ten oosten van de stad Qalqilya op de noordwestelijke West Bank.
Vorige week viel het leger de wekelijkse processie in Kufur Qaddoum aan, schoot drie Palestijnen neer met met rubber beklede stalen kogels en zorgde ervoor dat tientallen leden onder de gevolgen van het inademen van traangas.

Israëlische strijdkrachten schieten twaalf Palestijnen neer, onder wie een fotojournalist, in Gaza

Israëlische troepen hebben vrijdagmiddag tientallen Palestijnen, waaronder een fotojournalist, verwond tijdens demonstraties die op verschillende locaties langs het oostelijke grenshek in de belegerde Gazastrook werden gehouden.
Palestijnen hielden protesten langs het oostelijke grenshek, ten oosten van Gaza-stad en Jabalia, in het noorden, en Khan Younis, in de zuidelijke Gazastrook, om te protesteren tegen de aanhoudende Israëlische belegering van Gaza, en uit solidariteit met de Palestijnen die in bezettingsgevangenissen werden vastgehouden.
Bezettingssoldaten die achter het scheidingshek waren gestationeerd, vuurden met rubber beklede stalen kogels en traangas canisters af op Palestijnse jongeren, die rubberen banden verbrandden.
Het ministerie van Volksgezondheid bevestigde dat twaalf mensen, waaronder een Palestijnse fotojournalist, werden neergeschoten en gewond raakten door met rubber beklede stalen kogels en traangas canisters.

Israëlische soldaten ontvoeren een oudere Palestijnse vrouw in Jeruzalem

Vrijdag hebben Israëlische soldaten een oudere Palestijnse vrouw ontvoerd toen ze de Al-Aqsa Moskee verliet nadat ze op de heilige plaats had gebeden. Ze brachten haar naar een politiebureau in de Oude Stad.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten Nafisa Khweiss hadden ontvoerd terwijl ze Al-Aqsa verlieten via Bab Hutta nadat ze haar hadden vastgehouden en ondervraagd achter de ijzeren barrières die de soldaten rond de heilige plaats hadden geïnstalleerd.
Twee dagen eerder vielen de soldaten Khadija’s huis in de stad At-Tour in Jeruzalem binnen en namen haar op voor ondervraging.
Het is vermeldenswaard dat Nafisa regelmatig werd vastgehouden en ondervraagd door de soldaten en de politie, en vaak werd uitgesloten van toegang tot Al-Aqsa, omdat ze protesteerde tegen de voortdurende invasies en provocerende rondleidingen door de soldaten, de politie en illegale kolonisten naar de heilige plaats.

Israëlische soldaten ontvoeren 6 Palestijnen op de West Bank, Inclusief 2 broers

Eerder zondag ontvoerden Israëlische soldaten minstens zes Palestijnen, waaronder twee broers, in verschillende delen van de bezette West Bank.
In Qalqilya, op de noordwestelijke West Bank, ontvoerde het leger twee jonge mannen, Zakariya Abu Jamous en Abdullah Zaqqout, uit Tulkarem terwijl ze een plotselinge militaire wegversperring overstaken nabij het dorp Nabi Elias, ten oosten van de Qalqilya.
In gerelateerd nieuws vielen de soldaten de steden Beita en Aqraba binnen, ten zuiden van de stad Nablus in het noorden van de West Bank, doorzochten met geweld vele huizen en namen bewakingsopnamen en apparatuur van één huis in Beita in beslag.
De soldaten vuurden veel  scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen af op veel jongeren, als protest tegen de Beita-invasie.
In Ramallah, op de centrale West Bank vielen de soldaten de stad Beit Rima binnen, ten noordwesten van de stad, doorzochten huizen en ontvoerden Ra’fat Nael Rimawi, 34, en zijn broer Emad, 33.  

Soldaten ontvoeren een Palestijn en nemen zijn auto in beslag, vlakbij Jeruzalem

Zaterdag hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man ontvoerd en zijn auto in beslag genomen bij een militaire wegversperring ten noordwesten van de bezette hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten Shadi Amira uit de stad Jabal Al-Mokabber in Jeruzalem ontvoerd terwijl hij probeerde de wegversperring over te steken en zijn auto in beslag genomen.
Ze voegden eraan toe dat Shadi, een student aan de Birzeit Universiteit in Birzeit, ten noorden van de centrale stad Ramallah op de West Bank, ook een voormalige politieke gevangene is.

Israëlische strijdkrachten vuren granaten en raketten af ten oosten van Gaza-stad, waarbij één Palestijn gewond raakt

Vrijdagavond vuurden Israëlische bezetting tanks artillerie granaten af, terwijl militaire vliegtuigen raketten afvuurden op een vermeende verzetslocatie, ten oosten van Gaza-stad, langs de oostgrens van Gaza, waarbij schade en één gewonde werden veroorzaakt.
Israëlische tanks vuurden minstens twee artilleriegranaten af op een locatie nabij de oostgrens van Gaza, ten oosten van Gaza-Stad, in het noordelijke deel van de Gazastrook, waarbij één Palestijn lichtgewond raakte.
Minstens twee artilleriegranaten waren gericht op landen ten oosten van de “Al-Zaytoun”-buurt, vanuit bezetting tanks die achter het grenshek bij de “Malka”-locatie waren geplaatst.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 17.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights