Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Vrijdag 15.09.2023 
Israëlische strijdkrachten ontvoeren zeven Palestijnen, stelen geld op de bezette West Bank

Israëlische troepen hebben woensdag zeven Palestijnse mannen uit verschillende regio’s van de bezette West Bank ontvoerd, twee voertuigen en een geldbedrag in beslag genomen, meldden lokale bronnen.
In het noordwestelijke deel van de West Bank vielen bezettingstroepen het huis van Muhammad Ashraf Ammar binnen, in de stad Qaffin, ten noordoosten van Tulkarem, en doorzochten ze voordat ze hem ontvoerden.
Israëlische troepen bestormden de stad Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de West Bank ontvoerden vier jonge mannen en stalen een som geld.
Soldaten braken in en doorzochten het huis van Muhammad Ibrahim Abu Libdeh, 26, en namen 6.000 sikkels ($1570 USD) in beslag.
Na het bestormen en doorzoeken van hun huizen ontvoerden Israëlische troepen de 18-jarige Wahib Abdel Karim Miskawi, naast de jonge mannen Youssef en zijn broer Islam Nofal.

Israëlische soldaten ontvoeren vier Palestijnen, waaronder een gewonde man, op de West Bank

Israëlische soldaten hebben woensdagmiddag en -avond vier Palestijnse jonge mannen ontvoerd op de bezette West Bank, waaronder één die op brute wijze werd aangevallen.
Woensdagmiddag hebben Israëlische troepen de 27-jarige Muhammad Jamal Hanaysha en Yazid Iyad Hanaysha ontvoerd toen ze probeerden de militaire wegversperring ‘Dotan’ te passeren, nabij de stad Ya’bad, ten westen van Jenin, op de noordelijke bezette West Bank.
In het noordelijke deel van de West Bank hielden bezettingssoldaten woensdagavond een voertuig van Palestijnen tegen, vlakbij de illegale ‘Kedumim’-kolonie, ten oosten van Qalqilya, ondervroegen de chauffeur en ontvoerden een ongeïdentificeerde Palestijnse man.
Israëlische soldaten hebben woensdagavond op brute wijze een Palestijnse jongeman aangevallen nabij de Damascuspoort (Bab al-Amoud) in de oude stad van het bezette Jeruzalem.
Een Palestijnse man, geïdentificeerd als Ziad Abu Nab, werd door drie gewapende Israëlische soldaten geslagen, geschopt en met een glazen fles op het hoofd geslagen en vervolgens ontvoerd, ondanks dat hij medische hulp nodig had.

Israëlische soldaten ontvoeren drie Palestijnen in Rafah

Donderdagochtend hebben Israëlische soldaten drie Palestijnen ontvoerd nabij het hek, ten oosten van Rafah, in het zuidelijke deel van de belegerde Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat de drie Palestijnen, die niet geïdentificeerd bleven, zich op het land ten oosten van de wijk An-Nahda, ten oosten van Rafah, bevonden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten, over het omheining heen, de drie jonge mannen ontvoerden toen ze het hek naderden en hen naar een onbekende bestemming brachten.
Het is de moeite waard om te vermelden dat het leger elke Palestijn ontvoert en zelfs het vuur opent die het hek in de oostelijke delen van de Gazastrook nadert en de boeren verhindert op hun land vlak bij het hek te werken.
Woensdagavond schoten Israëlische soldaten zes Palestijnen met scherp vuur en gasbommen neer tijdens processies nabij het hekwerk in de oostelijke delen van de belegerde Gazastrook.

Israëlische soldaten ontvoeren dertien Palestijnen op de West Bank

Donderdagochtend hebben Israëlische soldaten minstens dertien Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten tientallen huizen op de West Bank waren binnengevallen en geplunderd en deze met geweld hadden doorzocht voordat ze de Palestijnen ontvoerden.
Ze voegden eraan toe dat veel Palestijnen protesteerden tegen de invasies, vooral in de stad Beita, ten zuiden van de stad Nablus in het noorden van de West Bank, waar Palestijnse verzetsstrijders vuur wisselden met de binnenvallende militaire macht.
Het Israëlische leger zette ook de strikte maatregelen van militaire wegversperringen in verschillende delen van het gouvernement Nabloes voort en installeerde extra wegversperringen, vooral rond Beita.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren twee Palestijnse jonge vrouwen uit Jeruzalem

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische troepen donderdagavond twee Palestijnse jonge vrouwen ontvoerd nabij de Damascuspoort in bezet Jeruzalem.
Israëlische troepen ontvoerden Ru’a Ajaj en Rasha Shqeir, nadat ze hen hadden vastgehouden en gefouilleerd bij de Damascuspoort (Bab al-Amoud), een van de belangrijkste poorten naar de oude stad van het bezette Jeruzalem.

Israëlische soldaten ontvoeren vier Palestijnen, inclusief een kind, in Jeruzalem

Vrijdagochtend vielen Israëlische soldaten, waaronder undercoveragenten, de stad Abu Dis binnen, ten oosten van de bezette Palestijnse hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank, ontvoerden ten minste vier Palestijnen, waaronder één kind, verwondden vele anderen en veroorzaakten brand in een van de gebouwen.  
Volgens mediabronnen zijn tientallen soldaten, politieagenten en undercoversoldaten de stad binnengevallen, bestormd en vele huizen geplunderd; de soldaten gebruikten ook honden om de binnengevallen huizen en gebouwen te doorzoeken.
Ook bezette het leger de daken van verschillende gebouwen en huizen om te gebruiken als vuurposten en uitkijktorens.

Vijf Palestijnen gedood na een explosie langs de grens met Gaza

Vijf Palestijnen werden woensdag gedood en vijfentwintig raakten gewond als gevolg van een ongeïdentificeerd explosief waarbij tientallen Palestijnen zich verzamelden langs het grenshek, ten oosten van Gaza-Stad.
Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn woensdagavond vijf Palestijnen gedood en zesentwintig anderen, onder wie kinderen, gewond geraakt na een explosie langs het grenshek ten oosten van Gaza-Stad in de noordelijke Gazastrook.
Alle verwondingen werden voor medische interventie naar het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad vervoerd.
De bij het incident omgekomen Palestijnen werden geïdentificeerd als Mohammad Omar Qaddoum, Ra’ed Rawhi Yahia Ramadan, 17, Abdul-Nasser Rami Nofal, 18, Ali Jom’a Ayyad, en Baraa Wael Al-Zard, 18, die naar verluidt de zoon is van een Hamas-leider.

Israëlische soldaten verwonden zes Palestijnen in Gaza

Woensdagavond schoten Israëlische soldaten zes Palestijnen met scherp vuur en gasbommen neer tijdens processies nabij het hekwerk in de oostelijke delen van de belegerde Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat de Palestijnen op hun land nabij het hek marcheerden, ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van de Israëlische terugtrekking uit de Gazastrook.
De bronnen voegden eraan toe dat de bewoners Palestijnse vlaggen droegen en zongen voor aanhoudend verzet tot aan de bevrijding en onafhankelijkheid.
Israëlische soldaten vuurden langs de omheining vele scherpe kogels en hogesnelheids gasbommen af op de Palestijnen.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 15.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights