Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Woensdag 13.09.2023 
Soldaten schieten een Palestijn neer nabij Jericho

Dinsdag hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man neergeschoten op de Al-Mo’arrajat-weg tussen Ramallah en Jericho op de bezette West Bank voordat ze hem vasthielden, zo meldt Maan News Agency.
Terwijl hij met zijn vrienden aan het rijden was, werd de Palestijn Mazen Ayman Samrat, 22, uit Jericho, op de noordoostelijke West Bank, neergeschoten en vastgehouden door de soldaten die hem later naar een ziekenhuis brachten voordat hij werd ontslagen.
“Ik was met twee van mijn neven in het Al-Mo’arrajat-gebied, maar onze auto werd warm, dus we stopten en begonnen water toe te voegen”, zei hij. “Toen reden de soldaten snel op ons af voordat ze uit hun jeep sprongen en vuurden een paar scherpe kogels af.

Leger verwondt verschillende Palestijnen in Beita

Dinsdagavond verwondden Israëlische soldaten verschillende Palestijnen in de stad Beita en ontvoerden ze er één bij de militaire wegversperring Za’tara, ten zuiden van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legerjeeps Beita binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten afvuurden.
De bronnen voegden eraan toe dat veel Palestijnen werden behandeld voor de gevolgen van het inademen van traangas, snijwonden en blauwe plekken.

Bovendien ontvoerden de soldaten Samir Yousef Sawafta, 49, uit Tubas op de noordoostelijke West Bank, nadat ze hem tegenhielden bij de militaire wegversperring Za’tara, ten zuiden van Nablus, terwijl hij vanuit Ramallah op de centrale West Bank naar huis terugkeerde.

Israëlische soldaten ontvoeren twee Palestijnen en schieten twee kinderen neer in Jericho

Maandagochtend vroeg vielen veel Israëlische militaire jeeps het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber ten zuiden van Jericho in het bezette noordoostelijke deel van de West Bank binnen, schoten twee Palestijnse kinderen neer, ontvoerden een jonge man en veroorzaakten schade aan veel auto’s en huizen.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten veel huizen bestormden en plunderden, waarbij ze schade aanrichtten, en dat ze ook de voordeur van een huis tot ontploffing brachten voordat ze deze bestormden.
De soldaten voerden gewelddadige huiszoekingen uit in de binnengevallen huizen en ondervroegen veel Palestijnen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden voordat ze een jonge man, Mohammad Hmeidat Sahriyya, en een kind, Abdul-Rahman Omar Hanafiyya, 16, ontvoerden.
Veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie en de schendingen voordat de soldaten scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.

Israëlisch leger schiet twee kinderen neer en ontvoert twintig Palestijnen op de West Bank

Eerder maandag vielen Israëlische soldaten tientallen huizen op de bezette West Bank binnen en doorzochten ze met geweld, schoten twee kinderen neer en ontvoerden twintig Palestijnen, waaronder twee broers
In Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank, ontvoerden de soldaten de 20-jarige Badruddin Saleh Az-Zaq uit zijn huis in de stad Al-Mazra’a al-Gharbiyya, ten noordwesten van de stad.
Badruddins vader, Saleh Az-Zaq, zei dat zijn zoon nog steeds behandeling en revalidatie kreeg nadat de soldaten hem een jaar eerder met scherp hadden neergeschoten.

Israëlische soldaten ontvoeren vijf Palestijnen uit Jenin

Woensdagochtend hebben Israëlische soldaten vijf jonge mannen ontvoerd uit hun huizen in het gouvernement Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de stad Qabatia, ten zuiden van Jenin, binnenvielen, huizen doorzochten en drie jonge mannen ontvoerden, Jawad Al-Kazaha, zijn broer Magdi en Abu Mo’men Abu Zeid.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten ook de stad Arraba, ten zuidwesten van Jenin, waren binnengevallen en een voormalige politieke gevangene hadden ontvoerd, Shaddad Abdullah Al-‘Arda, de broer van Mahmoud, een van de zes Palestijnse gevangenen die in september 2021 uit de zwaar versterkte Gilboa-gevangenis ontsnapten. voordat ze worden gevangengenomen.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren vijf Palestijnen, verwonden anderen, nabij Nablus 

Israëlische soldaten hebben dinsdagavond vijf Palestijnen ontvoerd bij de militaire wegversperringen Huwara en Za’tara, ten zuiden van Nablus, op de noordelijke West Bank, toen het leger zijn veiligheidsmaatregelen aanscherpte na een schietpartij in de stad Huwara, waarbij twee illegale kolonisten gewond raakten.
Israëlische troepen hebben dinsdagavond vier Palestijnse jonge mannen ontvoerd terwijl ze probeerden door de militaire wegversperring Huwara te gaan, ten zuiden van Nablus, op de noordelijke bezette West Bank.
Volgens Kamal Bani Odeh, het hoofd van de Tubas-afdeling van de Palestinian Prisoners’ Society (PPS), hebben bezettingssoldaten vier broers ontvoerd, geïdentificeerd als Khaldoun, Firas, Hamed en Muhammad Yousef Khaled Daraghmeh, toen ze probeerden door de militaire wegversperring Huwara te gaan.

Israëlische soldaten hebben zesentwintig Palestijnen ontvoerd op de West Bank

Eerder dinsdag hebben Israëlische soldaten minstens zesentwintig Palestijnen ontvoerd, waaronder voormalige politieke gevangenen, vaders en hun zonen, uit verschillende delen van de bezette West Bank.
De soldaten bestormden en plunderden tientallen huizen op de bezette West Bank en ondervroegen tientallen Palestijnen.
In bezet Jeruzalem vielen de soldaten de stad Biddu binnen, ten noordwesten van de stad, doorzochten huizen en ontvoerden een jonge man, Amir Mansour.

Leger ontvoert elf Palestijnen in Hebron

Maandagochtend hebben Israëlische soldaten elf Palestijnen ontvoerd uit het gouvernement Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten verschillende huizen in de stad Hebron waren binnengevallen en hadden geplunderd en veel Palestijnen hadden ondervraagd voordat ze Adnan Maswada, Muthanna Qawasma, Bassel Farrah en Anas Mahmoud Tamimi ontvoerden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten ook huizen doorzochten in de stad Sa’ir, ten noordoosten van Hebron, voordat ze Mohammad Mitwer ontvoerden.
De soldaten ontvoerden ook Mohammad Abu Hlayyil uit zijn huis in de stad Doura, ten zuidwesten van Hebron.
In de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, ontvoerden de soldaten Obaida ‘Aadi nadat ze zijn huis hadden bestormd.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 13.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights