Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 10.09.2023 
Israëlische soldaten beschieten en doden een Palestijns kind, nabij Hebron

De Israëlische bezettingstroepen hebben zaterdagavond een Palestijns kind doodgeschoten bij de ingang van het vluchtelingenkamp Al-Aroub, ten noorden van Hebron, op de zuidelijke bezette West Bank, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
Palestijnse jongeren protesteerden tegen de Israëlische militaire aanwezigheid, wat soldaten ertoe aanzette het vuur te openen op Palestijnse jongeren met scherpe munitie en traangasgranaten.
Israëlische soldaten, gestationeerd in een militaire toren bij de ingang van het vluchtelingenkamp Al-Aroub, ten noorden van Hebron, schoten een 16-jarig Palestijns kind met scherp ernstig in de rug en zorgden ervoor dat tientallen Palestijnse jongeren  verwondingen opliepen door blootstelling aan traangas.
Medische bronnen bij de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) verklaarden dat een kind ernstig gewond raakte door scherpe kogels in de rug en borst, en dat de bemanningen reanimatie-inspanningen uitvoerden tijdens de overbrenging naar het Al-Yamamah-ziekenhuis in Bethlehem.

Israëlische kolonisten verwonden een Palestijnse herder in de noordelijke Jordaanvallei

Illegale Israëlische kolonisten hebben zaterdagavond een Palestijnse herder aangevallen terwijl hij zijn schapen liet grazen in de noordelijke Jordaanvallei op de West Bank.
Zaterdagavond liet Ahmed Hussein Daraghma zijn vee grazen in de buurt van het dorp al-Farisiyya, ten oosten van Tubas, in de noordelijke Jordaanvallei, toen illegale Israëlische kolonisten hem aanvielen.
In een persverklaring zei Mehdi Daraghma, het hoofd van de Maleh and Bedouin Speculators Council, dat Israëlische kolonisten de Palestijnse herder, Ahmed Hussein Daraghma, hebben aangevallen terwijl hij zijn vee liet grazen.

Palestijnse vrouw gewond in Al-Aqsa Moskee

Vrijdag werd een Palestijnse vrouw neergeschoten en raakte licht gewond, blijkbaar door granaatscherven afgevuurd door paramilitaire Israëlische kolonisten, op de binnenplaatsen van de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem, op de West Bank.
Het Palestijnse Nieuws- en Infoagentschap (WAFA) zei dat de 65-jarige vrouw gewond raakte aan de schouder nabij de Al-Qibli Moskee op het Al-Aqsa-complex.
WAFA voegde eraan toe dat het schot afkomstig was uit een huis met uitzicht op Al-Aqsa en illegaal bezet door de paramilitaire kolonisten.

Israëlisch leger verwondt drie Palestijnen in Kufur Qaddoum

Vrijdag vielen Israëlische soldaten de wekelijkse processie in Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank aan.
De Palestijnen marcheerden vanuit het centrum van de stad met Palestijnse vlaggen in de hand en zongen voor aanhoudend verzet tot aan de bevrijding en onafhankelijkheid.
Israëlische soldaten vielen de demonstranten aan met gasbommen, hersenschudding granaten en met rubber beklede stalen kogels.
Medische bronnen zeiden dat de soldaten drie Palestijnen neerschoten met met rubber beklede stalen kogels, waarbij tientallen leden onder de gevolgen van het inademen van traangas.

Afgelopen zaterdag schoten Israëlische soldaten twee Palestijnen neer, waarbij veel Palestijnen te lijden kregen onder de gevolgen van het inademen van traangas in Kufur Qaddoum.

Soldaten ontvoeren twee Palestijnen, verwonden velen, nabij Tulkarem

Vrijdag hebben Israëlische soldaten twee Palestijnen ontvoerd en velen verwond in de buurt van Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de stad Saida in de buurt van Tulkarem binnenvielen, huizen doorzochten en een jonge man, Hani Rasem Al-Ashqar, ontvoerden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten ook een voormalige politieke gevangene, Mahamoud Fawwaz Sarris, uit het vluchtelingenkamp Nur Shams hadden ontvoerd nadat ze hem bij een militaire wegversperring hadden tegengehouden.
Bovendien vielen de soldaten het dorp Kafr Romman, ten oosten van Tulkarem, binnen, wat tot protesten leidde, en vuurden veel gasbommen en hersenschudding granaten af, waardoor veel Palestijnen te lijden kregen onder de gevolgen van het inademen van traangas.

Soldaten ontvoeren twee Palestijnen in Tulkarem

Donderdag hebben Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen ontvoerd bij een militaire wegversperring nabij Tulkarem in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten de twee jonge mannen ontvoerd toen ze de militaire wegversperring van Ennab ten oosten van Tulkarem overstaken.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten veel Palestijnen ondervroegen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden voordat ze Eyas Odah en Hadi Abu Thiab ontvoerden.

Israëlische marine valt Palestijnse vissersboten in Gaza aan

Donderdagavond vuurden Israëlische marineschepen vele malen scherp af op Palestijnse vissersboten nabij de kust van het noordelijke deel van de Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat de marineschepen scherpe kogels en gasbommen met hoge snelheid afvuurden op de Palestijnse vissersboten ten westen van de Al-Waha- en As-Sudaniyya-gebieden in het noorden van Gaza.
De bronnen voegden eraan toe dat de aanvallen niet tot slachtoffers leidden, maar de vissers dwongen te vertrekken zonder te kunnen vissen om voor hun gezinnen te zorgen.
Afgelopen zaterdag vielen Israëlische marineschepen Palestijnse vissersboten aan en achtervolgden hen nabij de kust van Gaza-Stad.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnen in Sebastia

Donderdag zorgden Israëlische soldaten ervoor dat veel Palestijnen leden onder de gevolgen van het inademen van traangas in de stad Sebastia, ten noordwesten van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mohammad Azem, de burgemeester van Sebastia, zei dat verschillende militaire jeeps de stad zijn binnengevallen om illegale kolonisten naar het archeologische gebied te begeleiden nadat ze het voor de Palestijnen hadden gesloten, wat tot protesten leidde.
Azem voegde eraan toe dat de soldaten veel gasbommen en hersenschudding granaten hebben afgevuurd op de demonstranten en de omliggende gebieden, waardoor veel Palestijnen, waaronder schoolkinderen, te lijden hebben onder de gevolgen van het inademen van traangas.
Het is vermeldenswaard dat de soldaten Sebastia regelmatig binnenvallen om groepen illegale kolonisten te vergezellen naar het archeologische gebied, waarover het leger zijn volledige controle wil opleggen om te voorkomen dat de Palestijnen het gebied binnenkomen.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 10.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights