Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 07.09.2023 
Israëlische soldaten vermoorden een Palestijnse tiener nabij Jericho

Dinsdag doodden Israëlische soldaten een Palestijnse tienerjongen nabij de stad Zubeidat, ten noorden van Jericho, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
In een verklaring zei het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid dat de vermoorde tiener is geïdentificeerd als Mohammad Yousef Ismael Zubeidat, 17, een middelbare scholier aan de Zubeidat Secondary School in Jericho.
De soldaten achtervolgden Mohammad bij een palmenboerderij in de buurt van het dorp en schoten hem neer voordat ze het gebied sloten en verhinderden dat Palestijnse medici hem bereikten.
Het leger deelde later de Palestijnse Algemene Autoriteit voor Burgerzaken mee dat Mohammed aan zijn verwondingen is overleden.
De soldaten vielen ook het huis van Mohammad in de stad Zubeidat, ten noorden van Jericho, binnen en plunderden ze, voordat ze zijn vader, Yousef, en broer, Ismael, ontvoerden.

Palestijnse tiener ontvoerd na een vermeende steekaanval in bezet Jeruzalem

De Israëlische politie heeft woensdag een Palestijnse tiener ontvoerd na een vermeende steekpartij, waarbij drie illegale Israëlische kolonisten gewond raakten bij de Hebronpoort, bij de ingang van de oude stad van het bezette Jeruzalem.
Drie illegale Israëlische kolonisten raakten woensdagmiddag gewond bij een vermeende steekpartij bij de Hebronpoort (Bab Al-Khalil), een van de poorten die naar de Oude Stad van het bezette Jeruzalem leidt, aldus de ambulancedienst van Magen David Adom.
De Israëlische politie ontvoerde de 17-jarige Basil Ayed bij de Hebronpoort en beweerde dat hij drie Israëlische kolonisten had neergestoken, van wie er één ernstig gewond raakte, terwijl twee anderen lichte verwondingen opliepen.

Soldaten ontvoeren jonge vrouw en zeven jonge mannen in Jeruzalem

Dinsdagavond hebben Israëlische soldaten een jonge vrouw en zeven jonge mannen ontvoerd en herhaaldelijk twee van de ontvoerde jonge mannen aangevallen in verschillende delen van de bezette Palestijnse hoofdstad, Jeruzalem, op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten een plotselinge militaire wegversperring hadden geïnstalleerd op het kruispunt van het dorp Al-Jib, ten noordwesten van Jeruzalem, voordat ze een Palestijnse auto tegenhielden.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten een jonge vrouw en twee jonge mannen in het voertuig hadden ontvoerd voordat ze het in beslag namen.
Bovendien vielen de soldaten herhaaldelijk twee jonge mannen aan in de wijk As-Sa’diyya in de Oude Stad van Jeruzalem, voordat ze hen ontvoerden.

Israëlische strijdkrachten hebben 24 Palestijnen ontvoerd op de bezette West Bank 

Israëlische troepen hebben tussen maandagavond en dinsdagavond minstens vierentwintig Palestijnen ontvoerd uit afzonderlijke gebieden van de bezette West Bank.
Maandagavond laat hebben Israëlische troepen twee ongeïdentificeerde jonge mannen ontvoerd uit de ‘Al-Baajwa-wijk’ in de stad Ya’bad, ten westen van Jenin, op de noordelijke West Bank.
Mediabronnen zeiden dat bezettingssoldaten twee Palestijnse jonge mannen op motorfietsen achtervolgden en hen opzettelijk aanreden met een militaire jeep, voordat ze werden ontvoerd en hun motorfietsen in beslag werden genomen.
Er werd aan toegevoegd dat soldaten een aantal wijken in de stad binnenvielen, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.

Israëlische soldaten schieten twee Palestijnen neer in Beit Ummar

Dinsdagmiddag schoten Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen met scherp neer en zorgden ervoor dat veel schoolmeisjes de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Verschillende legerjeeps vielen het Aseeda-gebied in de stad binnen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten vele scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat haar medici twee jonge mannen met spoed naar een ziekenhuis brachten nadat de soldaten hen hadden neergeschoten met scherpe kogels in hun benen.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren zeventien Palestijnen, waaronder kinderen, op de bezette West Bank

Israëlische troepen hebben woensdag verschillende Palestijnse jonge mannen, waaronder een voormalige gevangene, uit afzonderlijke delen van de West Bank ontvoerd, terwijl undercover Israëlische agenten twee Palestijnse kinderen in bezet Oost-Jeruzalem hebben ontvoerd.
Een undercover Israëlische eenheid infiltreerde woensdag in een burgerbusje het vluchtelingenkamp van Jenin, terwijl een grote legermacht het kamp bestormde ter versterking.
Het leger omsingelde het huis van voormalig gevangene Muhammad Ibrahim Naghniyeh, 41, in het vluchtelingenkamp Jenin, op de noordelijke bezette West Bank.
Soldaten vielen Naghniyeh aan, ondervroegen en ontvoerden, voordat ze de huizen van zijn twee broers, Bilal en Nidal, binnenvielen en plunderden.

Israëlische soldaten schieten een Palestijn neer, ontvoeren er zes in Bethlehem

Donderdagochtend hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man neergeschoten en zes ontvoerd in het vluchtelingenkamp Deheishe, ten zuiden van Bethlehem, in de stad Doha, ten westen van de stad, en in het al-Asakra-gebied, ten oosten van Bethlehem, op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende gepantserde Israëlische militaire jeeps het vluchtelingenkamp binnenvielen voordat de soldaten het bestormden, veel huizen plunderden en drie Palestijnen ontvoerden.
De bronnen zeggen dat de soldaten Amer Daraghma, 43, Suleiman Haitham Mizhir, 21, en Wisam Abdul-Rahman hebben ontvoerd.
Veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie en gooiden stenen naar de legerjeeps voordat de soldaten een jonge man met scherp in zijn been schoten.

Leger ontvoert een tiener in de Northern Plains

Donderdagochtend vielen Israëlische soldaten het dorp Bardala op de bezette Northern Plains van de West Bank binnen en ontvoerden een tienerjongen een week nadat ze zijn vader hadden ontvoerd.
Volgens mediabronnen zijn veel militaire jeeps het dorp binnengevallen voordat de soldaten het bestormden, een paar huizen plunderden en verschillende Palestijnen ondervroegen.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten de 17-jarige Nimir Eyad Sawafta uit het huis van zijn ouders hadden ontvoerd en hem naar een onbekende bestemming hadden gebracht.
Het is de moeite waard te vermelden dat de soldaten een week eerder Nimirs vader, Eyad, ontvoerden nadat ze hun huis hadden bestormd en geplunderd.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 07.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights