Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 05.09.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijn in Tulkarem

Dinsdagochtend vroeg vielen Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Nur Shams ten oosten van Tulkarem in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank binnen, doodden een jonge Palestijnse man en verwondden een ander ernstig.
Medische bronnen in het Thabet Thabet Ziekenhuis in Tulkarem hebben bevestigd dat de soldaten een jonge man hebben gedood, geïdentificeerd als Ayed Sameeh Abu Harb, 21, nadat ze hem met scherp in het hoofd hadden geschoten en voegden eraan toe dat de soldaten ook een andere Palestijn ernstig hadden verwond.
Het is vermeldenswaard dat Ayed is vernoemd naar zijn oom, die 22 jaar geleden werd gedood tijdens een vuurgevecht met Israëlische soldaten die Tulkarem binnenvielen.
De aanvallen begonnen toen een grote militaire macht, waaronder verschillende gepantserde voertuigen en bulldozers, het vluchtelingenkamp binnenvielen, vooral de wijk Al-Mahjar, voordat de soldaten veel huizen bestormden en plunderden en scherpschutters op de daken inzetten.
Mediabronnen voegden eraan toe dat de militaire bulldozers de Nablus Road bij de hoofdingang van het vluchtelingenkamp verwoestten en verschillende geparkeerde auto’s in de wijk Al-Mahjar vernielden.

Israëlische politie ontvoert een Palestijnse jonge vrouw in bezet Jeruzalem

De Israëlische politie heeft maandagavond een Palestijnse jonge vrouw ontvoerd die ervan werd beschuldigd een steekpartij te hebben gepleegd in bezet Jeruzalem, terwijl een jonge man werd ontvoerd in de stad Al-Khader, ten westen van Bethlehem, op de zuidelijke West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de Israëlische politie een Palestijnse jonge vrouw heeft ontvoerd, na een vermeende steekpartij, nabij Bab Al-Hatta (Forgiveness Gate), een van de poorten die naar de Al-Aqsa Moskee in de Oude Stad van het bezette Jeruzalem leidt.
Het is belangrijk om te vermelden dat er geen Israëlische politieagenten gewond raakten bij de vermeende “steekpoging.

Israëlische strijdkrachten hebben tien Palestijnen, waaronder een vrouw, ontvoerd op de bezette West Bank

De Israëlische bezettingstroepen hebben maandag bij zonsopgang tien Palestijnen, waaronder een vrouw, ontvoerd uit verschillende regio’s van de West Bank, naast het verwonden van een vrouw door kogelfragmenten.
Israëlische troepen vielen het vluchtelingenkamp New Askar binnen, ten oosten van Nablus, op de noordelijke bezette West Bank, en ontvoerden twee Palestijnse jonge mannen.
Maandagochtend bij zonsopgang bestormden en doorzochten Israëlische troepen de huizen van Nihad Abu Kishk en Hisham Ali Jadallah, voordat ze hen ontvoerden.
In het noordoostelijke deel van de West Bank bestormden Israëlische troepen de stad Tamun, ten zuiden van Tubas, ontvoerden een jonge man en verwondden een vrouw.
Een video op sociale media toonde gewapende Palestijnse verzetsstrijders in een vuurgevecht met het bezettingsleger, terwijl lokale Palestijnse jongeren protesteerden tegen de inval.
Soldaten reageerden op dit verzet door scherpe munitie af te vuren, waarbij een 60-jarige vrouw gewond raakte met granaatscherven (kogelfragmenten) in haar hoofd. Ze werd in stabiele toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren vier Palestijnen op de bezette West Bank

Israëlische troepen hebben zaterdagavond en zondag voor zonsopgang vier Palestijnen, waaronder een kind, ontvoerd, een jonge man aangevallen en een andere man neergeschoten in verschillende regio’s van de bezette West Bank.
In het noordelijke deel van de bezette West Bank vielen Israëlische troepen zaterdagavond een Palestijnse jongeman aan, vlak bij de stad Huwara, ten zuiden van Nablus.
Volgens het hoofd van de ambulance- en hulpdiensten van de Palestijnse Rode Halve Maan in Nablus, Ahmed Jibril, vielen soldaten een jonge man aan, waardoor breuken en blauwe plekken ontstonden, en verhinderden ze dat artsen de gewonde man konden benaderen.
Er werd geen verdere informatie verstrekt over de identiteit of toestand van de jongeman.
Ondertussen hebben de bezettingstroepen zaterdagavond twee Palestijnen, waaronder een kind, ontvoerd bij een vliegende militaire wegversperring, bij de noordelijke ingang van de stad Jericho, op de oostelijke West Bank.

Het Israëlische leger valt het vluchtelingenkamp Jenin aan, schiet zes Palestijnen neer en ontvoert er drie

Israëlische troepen vielen maandagochtend het vluchtelingenkamp Jenin aan, in de noordelijke bezette West Bank, waarbij zes Palestijnen werden neergeschoten en gewond, en drie werden ontvoerd, van wie er twee gewond raakten.
Mediabronnen zeiden dat een Israëlische undercover-eenheid de stad Jenin en haar vluchtelingenkamp infiltreerde, in een burgervoertuig met Palestijnse kentekenplaten reed, het “Jabriyat”-gebied van het vluchtelingenkamp binnensloop en een huis van Palestijnen belegerde.
Lokale Palestijnen zagen de undercover-eenheid, protesteerden tegen de aanwezigheid van het leger en sirenes gingen af om anderen te waarschuwen voor de invasie.
Gewapende Palestijnse verzetsstrijders waren verwikkeld in een hevig vuurgevecht met de aanvallende Israëlische strijdkrachten.
Kort daarna bestormde een grote Israëlische legermacht het kamp, vergezeld van minstens veertig militaire voertuigen, waaronder bulldozers, terwijl helikopters en drones overvlogen.
Het ministerie van Volksgezondheid bevestigde dat Israëlische troepen zes Palestijnen hebben neergeschoten en gewond, van wie er vier met lichte verwondingen naar het regeringsziekenhuis van Jenin zijn vervoerd.
De andere twee gewonde jonge mannen werden door het leger ontvoerd, zonder enige medische behandeling te hebben ondergaan.
Het bezettingsleger ontvoerde in totaal drie Palestijnen, geïdentificeerd als Ward Shreim, Moatasem Jaaisah en Abdullah Sobh, uit het vluchtelingenkamp in Jenin.

Palestijn gedwongen een deel van zijn huis in het bezette Oost-Jeruzalem te slopen 

Een Palestijnse burger werd zaterdag gedwongen een deel van zijn huis in de wijk Jabal al-Mokabber in bezet Oost-Jeruzalem te slopen, nadat de Israëlische autoriteiten opdracht hadden gegeven tot de vernietiging ervan, onder het voorwendsel van bouwen zonder vergunning.
Rajai Hussein begon de 40 vierkante meter grote aanbouw aan zijn huis, die vijf jaar geleden werd gebouwd, af te breken om te voorkomen dat hij buitensporige kosten zou betalen die de gemeente hem in rekening zou brengen als de bemanningen de sloop zouden uitvoeren.
Palestijnen in bezet Jeruzalem worden vaak gedwongen te bouwen zonder een door Israël afgegeven vergunning, omdat de Israëlische autoriteiten hun aanvragen doorgaans afwijzen.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 05.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights