Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 03.09.2023 
Israëlisch leger doodt een Palestijnse man, bombardeert een huis, in de buurt van Tubas

Israëlische troepen schoten vrijdagochtend een jonge Palestijnse man dood en verwondden drie anderen tijdens een militaire aanval op het dorp Aqaba, ten noordwesten van Tubas, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de soldaten de 36-jarige Abdul-Rahim Fayez Ghannam hebben gedood nadat ze hem met kogels in zijn hoofd hadden geschoten.
Zijn dood kwam nadat veel militaire voertuigen Akaba waren binnengevallen en een huis hadden omsingeld terwijl ze scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten afvuurden.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten vier jonge mannen, waaronder de gedode man, met scherp vuur hadden neergeschoten en twee met met rubber beklede stalen kogels, en dat velen daarbij kneuzingen hadden opgelopen en de gevolgen hadden van het inademen van traangas.
Het Israëlische leger blokkeerde ook ambulancepersoneel en mediakanalen om het binnengevallen gebied te bereiken, en vuurde met scherp op Palestijnse ambulances, wat schade veroorzaakte.

Israëlische strijdkrachten schieten zeven Palestijnen neer tijdens de wekelijkse mars in Kufur Qaddoum

Israëlische troepen hebben vrijdag de wekelijkse anti-nederzettingsmars in het dorp Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, aangevallen, waarbij tientallen Palestijnen gewond raakten.
Lokale Palestijnen namen deel aan de wekelijkse processie, waarbij ze de voortdurende Israëlische kolonisatie- en nederzetting activiteiten aan de kaak stelden en de bezettingsautoriteiten eisten dat de weg die in 2003 was afgesloten, opnieuw zou worden geopend.
Soldaten positioneerden zich bij de ingang van het dorp en openden het vuur met met rubber beklede stalen kogels en traangas granaten op demonstranten.
Minstens zeven jonge mannen werden neergeschoten en gewond met met rubber beklede stalen kogels, terwijl tientallen anderen leden onder de giftige effecten van het inademen van traangas.

Israëlische leger schiet negen Palestijnen neer in Noord-Gaza

Israëlische soldaten vielen vrijdag Palestijnse demonstranten aan, ten oosten van Gaza-Stad, in het noordelijke deel van de belegerde Gazastrook, waarbij negen mensen werden neergeschoten en tientallen anderen gewond raakten.
Tientallen Palestijnen verzamelden zich nabij de oostgrens van Gaza, ten oosten van Gaza-Stad, langs het zogenaamde ‘veiligheidshek’ dat de Gazastrook van Israël scheidt.
Israëlische troepen, opgesteld langs het hek, openden het vuur op demonstranten die rubberbanden verbrandden en met de vlag van Palestina zwaaiden, in een geweldloze vertoon van hun afwijzing van de voortdurende misdaden van de bezetting.
Soldaten vuurden scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en traangas granaten af op de niet-gewelddadige demonstranten, waarbij minstens negen mensen werden neergeschoten en gewond raakten, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
Minstens één jongeman werd met scherpe munitie in zijn been neergeschoten, terwijl acht anderen werden neergeschoten met met rubber beklede stalen kogels, waaronder één in de rug.

Soldaten verwonden twee Palestijnen in Kufur Qaddoum

Zaterdag schoten Israëlische soldaten twee Palestijnen neer in de stad Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legerjeeps de stad binnenvielen, wat leidde tot protesten, vooral rond de plaatselijke Omar Bin Al-Khattab Moskee.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten twee jonge mannen neerschoten met met rubber beklede stalen kogels, naast dat veel Palestijnen te lijden kregen onder de gevolgen van het inademen van traangas.
Vrijdag vielen de soldaten de wekelijkse anti-nederzettingsmars in het dorp Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, aan, waarbij tientallen Palestijnen gewond raakten.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren tien Palestijnen op de bezette West Bank

Het Israëlische leger heeft vrijdag in totaal tien Palestijnen ontvoerd, in afzonderlijke regio’s van de bezette West Bank, van wie er drie werden ontvoerd tijdens een militaire aanval op het dorp Akaba.
In het noordwestelijke deel van de West Bank vielen Israëlische troepen de huizen binnen van drie Palestijnen, waaronder een voormalige gevangene, in het dorp Saida, ten noordoosten van Tulkarem, voordat ze hen ontvoerden.
Volgens de Tulkarem-afdeling van de Palestinian Prisoners’ Society (PPS) hebben soldaten de voormalige gevangene, Jamal Qassim Ajaj, naast Imran Bassem Raddad en Ahmed Yassin Fani uit het dorp ontvoerd.
Tijdens een militaire aanval in het dorp Aqaba, ten noordoosten van Tubas, in het noordoostelijke deel van de West Bank, ontvoerden soldaten de 51-jarige Abdel Razeq Qassem Muhammad Abu Arra, zijn zoon Bakr Abdel Razeq Abu Arra, 30, en Muhammad Walid Ahmed Abu Arra, 40, volgens Kamal Bani Odeh, het hoofd van de Tubas-afdeling van de Palestijnse Prisoners’ Society (PPS).

Israëlische strijdkrachten ontvoeren zeven Palestijnen uit Jenin, Ramallah en Jeruzalem

Israëlische troepen hebben vrijdagavond en zaterdag zeven Palestijnen uit verschillende regio’s van de bezette West Bank ontvoerd, waaronder een voormalige gevangene en een jonge vrouw.
In het noordelijke deel van de West Bank hebben Israëlische troepen vrijdagavond de 21-jarige Amjad Suhail Salah ontvoerd uit het dorp Faqu’a, ten noordoosten van Jenin.
Zaterdag hebben de bezettingstroepen drie Palestijnen uit het gouvernement Ramallah en Al-Bireh op de centrale West Bank ontvoerd, waaronder een voormalige gevangene, nadat ze hun huizen hadden bestormd en doorzocht.
Mediabronnen zeiden dat soldaten voormalige gevangenen Ibrahim Saud Bani Odeh en Muhammad Dar Hamed hadden ontvoerd uit de stad Ein Yabrud, ten noordoosten van Ramallah, naast Ahmed Fawaz Hamran uit de stad Beitunia, in het westen.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 03.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights