Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Vrijdag 01.09.2023 
Palestijns kind vermoord door Israëlische politie in bezet Jeruzalem 

De Israëlische bezettingspolitie heeft woensdagavond een Palestijns kind doodgeschoten op een lightrailstation nabij de Damascuspoort (Bab al-Amoud), in bezet Jeruzalem op de West Bank, na een vermeende steekpartij.
Hebreeuwse bronnen beweerden dat het Palestijnse kind een illegale Israëlische kolonist had neergestoken in de wijk “Al-Musrara” in bezet Jeruzalem voordat veiligheidsagenten en kolonisten hem aanvielen bij het light rail station.
De Israëlische politie arriveerde ter plaatse en in plaats van het kind in hechtenis te nemen, schoot een politieagent hem van dichtbij neer en gaf hem geen medische behandeling, waardoor hij doodbloedde.
Ook vielen Israëlische politieagenten Palestijnse journalisten aan die probeerden het toneel te benaderen om media-aandacht te bieden.
Het vermoorde kind is officieel geïdentificeerd als Khaled Samer Al-Za’anin, 14. Kort na zijn dood viel het leger zijn ouderlijk huis binnen en vernietigde het, en veroorzaakte verwondingen bij leden van zijn familie in de wijk Beit Hanina, ten noorden van het bezette Oost-Jeruzalem.

Palestijnse verzetsstrijder gedood door een accidentele explosie, nabij Nablus 

Een Palestijnse jongeman werd woensdagavond gedood als gevolg van een accidentele explosie in het dorp Kafr Qalil, ten zuiden van Nablus, op de noordelijke bezette West Bank.
Volgens medische bronnen van de Palestine Red Crescent Society (PRCS) arriveerde een ernstig gewonde jongeman in het Rafidia-ziekenhuis in Nablus, na een explosie in zijn huis.
Bronnen voegden eraan toe dat reanimatiepogingen niet succesvol waren en dat de jongeman, geïdentificeerd als Ayed Adel Al-Quni, 30, dood werd verklaard.
De doodsoorzaak van Al-Quni was het gevolg van de accidentele ontploffing van een ruw explosief tijdens de voorbereiding.
De “Al-Aqsa Martyrs Brigades” (de militaire vleugel van de Palestijnse Nationale Bevrijdingsbeweging – Fatah, in Nablus) en de “Lion’s Den” (verzetsgroep in Nablus) rouwden beiden om de dood van de strijder.

Palestijnse chauffeur, Israëlische soldaat, omgekomen bij voertuig botsing

Donderdagochtend reed een Palestijnse man die in een kleine vrachtwagen ten westen van Ramallah reed, in op een groep Israëlische soldaten die op de weg liepen. Eén van de soldaten werd gedood, vijf raakten gewond, onder wie drie soldaten, en ook een Palestijnse arbeider die bij de bushalte stond, raakte gewond. Bovendien raakten twee mensen in een ander voertuig lichtgewond toen de vrachtwagen hun auto raakte, voordat de soldaten hem dodelijk neerschoten.
De bestuurder reed weg en werd enkele kilometers verderop bij een ander controlepunt aangehouden. Verschillende soldaten bij dat controlepunt trokken hun wapens en schoten de chauffeur neer, waarbij hij om het leven kwam.
De bestuurder van het voertuig is geïdentificeerd als Daoud Abdul-Razeq Daras, een 41-jarige vader van vijf kinderen die in Israël werkte en terugreed naar de West Bank toen de botsing plaatsvond. Daoud kwam uit de stad Deir Ammar, ten noordwesten van Ramallah.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren 14 Palestijnen op de bezette West Bank  

Israëlische troepen hebben donderdag veertien Palestijnse jonge mannen ontvoerd uit afzonderlijke regio’s van de bezette West Bank, tientallen burgers raakten gewond en een leegstaand huis in de buurt van Jenin, in het noorden van de West Bank, gebombardeerd.
Op de noordelijke bezette West Bank vielen Israëlische troepen het dorp Zababdeh, ten zuiden van Jenin, binnen, bombardeerden een verlaten huis en verwondden een aantal Palestijnse jonge mannen.
Donderdag bij zonsopgang infiltreerde het leger het dorp Zababdeh, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren, waarop soldaten reageerden door traangasgranaten af te vuren op degenen die zich tegen de inval verzetten, en op de huizen van burgers, waardoor tientallen mensen leden onder de giftige effecten van het inademen van traangas. 
Soldaten bombardeerden een verlaten huis van Nassar Aref Awwad, veroorzaakten vernielingen en veroorzaakten brand in de buurt van de Moskee, waardoor nabijgelegen huizen en winkels beschadigd raakten. Daarna verklaarde het leger het gebied tot een “gesloten militaire zone”.

Israëlische strijdkrachten hebben 23 Palestijnen ontvoerd op de bezette West Bank 

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische troepen woensdag drieëntwintig Palestijnse burgers ontvoerd uit verschillende regio’s van de bezette West Bank, waaronder een functionaris van de Colonization and Wall Resistance Commission.
Woensdag bij zonsopgang vielen Israëlische troepen het huis van Muhammad Abdel Fattah Abu Samaha, 22, in Tulkarem, in het noordwestelijke deel van de West Bank, binnen voordat ze hem ontvoerden.
Ten oosten van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de West Bank, vielen Israëlische troepen het huis van Morad Eshteiwi, 51, de officiële woordvoerder van de Colonization and Wall Resistance Commission, in het dorp Kufur Qaddoum binnen en doorzochten ze voordat ze hem ontvoerden.
Bovendien bestormden en doorzochten soldaten de huizen van Aqel Aql, Mahmoud Eshteiwi, Qusay Aql, Moatasem Amer, Wasim Jumaa en Aboud Jumaa, voordat ze hen uit het dorp ontvoerden.

Israëlische troepen ontvoeren 5 Palestijnen, waaronder 2 jonge vrouwen, op de West Bank

Israëlische troepen hebben dinsdag vijf Palestijnen, waaronder twee jonge vrouwen, ontvoerd in afzonderlijke regio’s van de bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Israëlische troepen hebben dinsdagavond een Palestijnse jongeman ontvoerd toen hij probeerde de militaire wegversperring “Dotan” te passeren, ten westen van Jenin, op de noordelijke bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat soldaten, gestationeerd bij de militaire wegversperring “Dotan, nabij de stad Ya’bad, ten westen van de stad, Muhammad Nabil Zyoud ontvoerden en zijn voertuig in beslag namen.
Dinsdagochtend heeft de Israëlische bezettingspolitie, vergezeld van gewapende Israëlische kolonisten, twee Palestijnse jonge vrouwen ontvoerd uit het dorp Khan al-Ahmar, ten noordoosten van bezet Jeruzalem.

Israëlische soldaten schieten een Palestijn neer in Hebron

Woensdag vuurden Israëlische soldaten met veel scherp op een Palestijnse auto ten zuiden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, waarbij een Palestijnse man gewond raakte.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten op de auto schoten terwijl deze door een straat reed in de buurt van de illegale Beit Hagai-kolonie, gebouwd op gestolen Palestijnse gronden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten de chauffeur, Mahmoud Akram Abu Sheikha, 22, neerschoten en het gebied sloten voordat ze hem naar het Soroka Medical Center brachten.
Het Israëlische leger beweerde dat de Palestijnse chauffeur probeerde de soldaten met zijn auto te rammen, waarbij hij één licht verwondde, “voordat de soldaten hem neutraliseerden.”

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 01.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights