Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Woensdag 30.08.2023 
Israëlische strijdkrachten ontvoeren vier Palestijnen op de bezette West Bank

Volgens lokale bronnen hebben de Israëlische bezettingstroepen zondag in verschillende delen van de West Bank vier Palestijnen ontvoerd en een aantal steden en dorpen binnengevallen.
Israëlische troepen bestormden de stad Aqraba, ten zuidoosten van Nablus, op de noordelijke bezette West Bank, en ontvoerden een Palestijnse vader en zijn zoon.
Mediabronnen zeiden dat het leger het huis van Eis Bani Fadl in de stad was binnengevallen en hem en zijn zoon Mohammed had ontvoerd.
Het is belangrijk om te vermelden dat soldaten donderdag metingen hebben verricht aan de tweede verdieping van het drie verdiepingen tellende huis van het gezin, als voorbereiding op de sloop ervan.
Bovendien hebben Israëlische troepen in het bezette Jeruzalem zondagavond een Palestijnse vrouw ontvoerd, terwijl ze aanwezig was bij de Kettingpoort (Bab al-Silsilah), een van de belangrijkste poorten die naar het complex van de Al-Aqsa Moskee leidde.
Volgens de Commissie voor Gevangenenzaken in Jeruzalem hebben Israëlische troepen Rima Abu Al-Foul, een Palestijnse inwoner van Israël, ontvoerd en naar het Al-Qishla Detentiecentrum gebracht.

Achttien Palestijnen ontvoerd door Israëlische strijdkrachten op de bezette West Bank 

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische troepen maandag achttien Palestijnen ontvoerd uit de gouvernementen Nablus, Ramallah, Jeruzalem, Bethlehem en Hebron op de bezette West Bank.
Maandagochtend bij zonsopgang vielen Israëlische soldaten een aantal huizen binnen en ontvoerden vier Palestijnse jonge mannen uit het gouvernement Nablus, in de noordelijke bezette West Bank.
Troepen vielen het vluchtelingenkamp Balata binnen, ten oosten van Nablus, en bestormden het huis van Ezz Marshoud voordat ze hem ontvoerden.
Soldaten ontvoerden twee broers, Makram en Tamer Naim Masoud, uit de buitenwijk Balata al-Balad in het oostelijke deel van Nablus.

Israëlische strijdkrachten hebben 37 Palestijnen ontvoerd op de bezette West Bank

Dinsdag bij zonsopgang voerden de Israëlische bezettingstroepen een grootschalige ontvoeringscampagne uit in verschillende regio’s van de bezette West Bank, waarbij volgens lokale bronnen 37 Palestijnse burgers werden ontvoerd.
In het noordwestelijke deel van de bezette West Bank vielen Israëlische troepen het huis van voormalig gevangene Abdel Basset Ibrahim Abu al-Ezz binnen voordat ze hem ontvoerden uit het dorp Zeita, ten noorden van Tulkarem.
Israëlische soldaten infiltreerden de stad Azzun, ten oosten van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de West Bank, en ontvoerden Hassan Abu Haniyeh en Yahya Abu Haniyeh, terwijl ze in een koffieshop zaten.

Israëlische troepen vallen het vluchtelingenkamp Tulkarem binnen en verwonden vijf Palestijnen

Israëlische troepen vielen zondag vóór zonsopgang het vluchtelingenkamp Tulkarem binnen, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, waarbij vijf Palestijnse jonge mannen gewond raakten met scherpe kogels, meldden lokale bronnen.
Zaterdagavond laat viel een groot leger het vluchtelingenkamp Tulkarem binnen, in het noordwestelijke deel van de West Bank, wat leidde tot hevige protesten van lokale Palestijnen.
Lokale jongeren verzetten zich tegen de inval, terwijl gewapende Palestijnse verzetsstrijders vuur wisselden met het binnenvallende leger en explosieven naar de gepantserde voertuigen gooiden.

Bezettingstroepen schieten een Palestijn neer, verwonden anderen, nabij Nablus

Volgens lokale bronnen vielen Israëlische troepen zondag het dorp Burqa ten noordwesten van Nablus, op de noordelijke West Bank, binnen, waarbij gewonden vielen en de stad Al-Ram, ten noorden van het bezette Jeruzalem, werd bestormd.
Zondagavond vielen Israëlische troepen het dorp Burqa binnen, ten noordwesten van Nablus, op de noordelijke bezette West Bank, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Mediabronnen zeiden dat soldaten met rubber beklede stalen kogels, hersenschudding granaten en traangasgranaten afvuurden op de jongeren die zich tegen de inval verzetten.
Soldaten schoten één Palestijn neer met een met rubber beklede stalen kogel, en zorgden ervoor dat een aantal anderen ademhaling verwondingen opliepen door blootstelling aan traangas.
Ondertussen vielen Israëlische soldaten eerder op zondag de stad Al-Ram, ten noorden van het bezette Jeruzalem, binnen, wat aanleiding gaf tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.

Israëlische soldaten verwonden verschillende Palestijnen tijdens een aanval van kolonisten, ten zuiden van Nablus

Illegale Israëlische kolonisten hebben, onder de volledige bescherming van de bezettingsmacht, zondagavond Palestijnse huizen aangevallen in het dorp Madama, ten zuiden van Nablus op de noordelijke bezette West Bank, aldus een plaatselijke functionaris.
Volgens Ghassan Daghlas, een lokale functionaris die toezicht houdt op Israëlische schendingen en kolonialistische activiteiten op de noordelijke West Bank, vielen kolonisten de huizen van Palestijnse burgers in het zuidelijke deel van het dorp aan.
Daghlas voegde eraan toe dat de kolonisten probeerden deuren en ramen van verschillende huizen van Palestijnen te beschadigen, terwijl Israëlische troepen hersenschudding granaten en traangasgranaten afvuurden op Palestijnen die probeerden hun huizen te verdedigen.
Verschillende Palestijnse burgers leden onder de giftige gevolgen van het inademen van traangas, in wat Daghlas omschreef als de tweede keer binnen enkele uren dat kolonisten het dorp aanvielen.

Israëlische soldaten schieten, verwonden vier Palestijnen, één ernstig, ontvoeren de andere drie, nabij Jenin

Israëlische troepen schoten en verwondden maandag bij zonsopgang vier Palestijnse jonge mannen, van wie één ernstig, voordat ze de andere drie ontvoerden en een paramedicus aanvielen in de stad Ya’bad in het noorden van de West Bank, ten westen van Jenin.
Mediabronnen zeiden dat soldaten, gestationeerd bij de nabijgelegen militaire wegversperring “Dotan”, gelegen bij de ingang van de illegale “Mevo Dotan”-kolonie, het vuur openden op vier Palestijnse jonge mannen, terwijl ze zich in een café op de kruising van Ya’bad stad en het dorp Kvert bevonden. 
Soldaten schoten en verwondden de vier jonge mannen met scherpe kogels, waardoor een van hen kritieke schotwonden opliep.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat de ernstig gewonde jongeman in de borst en buik was geschoten en naar het gespecialiseerde Ibn Sina-ziekenhuis in Jenin werd vervoerd.
Israëlische troepen ontvoerden drie van de gewonde jonge mannen, geïdentificeerd als Ali Hassan Abu Bakr, Wissam Bassam Harzallah uit Ya’bad en Hassan Murshid Suleiman uit het dorp Ajjah, ten zuidwesten van de stad.

(Bron: IMEMC) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 30.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights