Vrijwilliger

Steeds vaker moet men in de Nederlandse maatschappij terugvallen op vrijwilligers. Maar belangrijk is wel om deze vrijwilligers te blijven binden en dat ze zich gewaardeerd voelen. Daarom werd maandag 19 juni het netwerkevent ‘Rode Loper uit’ door de Vrijwilligerscentrale georganiseerd.

Vrijwilligerscentrale
 
De Vrijwilligerscentrale is een onderdeel van Welzijn Lelystad en functioneert als het brede platform voor al het vrijwilligerswerk in Lelystad. Het platform is er voor alle inwoners in Lelystad. Het doen van vrijwilligerswerk biedt vele voordelen.

Naast het feit dat vrijwilligerswerk goed voor de gezondheid is, blijft men ook langer fit en kan men steeds weer nieuwe mensen ontmoeten. Daarnaast is het werk dankbaar en zinvol werk, want men kan van betekenis zijn voor de ander.     

Vrijwilligers zijn hard nodig in de maatschappij en zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij. Men kan hierbij bijvoorbeeld denken aan het inzetten van kennis en talent. Tevens als vrijwilliger op school van het kind of bij de sportvereniging. 

‘Rode Loper Uit’
Dit event is georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale op 19 juni. Tijdens de bijeenkomst konden maatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen zich bezighouden met onderwerpen als vrijwilligers werven, ze behouden en ze waarderen.  

Er waren zo’n 65 organisaties uit Lelystad aanwezig. Tevens was de avond de start van het nieuwe platform voor vrijwillige inzet. Dit platform is opgestart in samenwerking met NL voor elkaar. 

Het nieuwe platform is hét platform voor Lelystad als men praat over vrijwillige inzet. Hierbij valt te denken aan burenhulp en de maatschappelijke inzet vanuit bedrijven en groepsactiviteiten die met vrienden, familie of collega’s gedaan kan worden.  

Daarnaast is op de avond het eerste exemplaar van de uitslag van het marktonderzoek naar vrijwilligerswerk in Lelystad, aangeboden aan wethouder Broekema. Dit onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau KiekendiefPerspectief. Meer onderzoek over het onderzoek en mogelijkheden naar vrijwillige inzet is te vinden op de site www.vrijwilligerslelystad.nl

(Bronnen: Vrijwilligers Lelystad, Welzijn Lelystad, FlevoPost) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 21.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights