Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra heeft afgelopen weekend de jeu de boulesbaan in het Golfpark geopend. Samen met bewoners gooide ze een mooi balletje mee.

Initiatief van bewoners
Bewoners van het Golfpark hadden een tijdje geleden het initiatief genomen voor de opzet van een jeu de boulesbaan en zich gemeld bij ‘Mensen maken de buurt’ voor een bijdrage vanuit de gemeente. Ze bespraken met een plattegrond van hun wijk hun voorkeuren met de gemeente en uiteindelijk is de huidige plek uitgekozen.

Ontmoetingsplek geworden
De baan is inmiddels een mooie ontmoetingsplek in de wijk geworden. Bewoners ontmoeten elkaar regelmatig en spreken met elkaar af wanneer ze gaan spelen. Samen houden ze de baan netjes. De baan is openbaar toegankelijk voor iedereen die het leuk vindt om te jeu de boulen en is te vinden in het noordoosten van Golfpark, tussen Golfpark en Bosweg in.

Over ‘Mensen maken de buurt’
De gemeente vindt het belangrijk dat mensen fijn leven in hun buurt en elkaar kunnen ontmoeten. Buurtinitiatieven dragen bij aan een levendige buurt en een fijne stad om in te wonen. Met ‘Mensen maken de buurt’ ondersteunt de gemeente initiatieven van, voor en door de buurt. 

Alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar bewoners zelf een bijdrage leveren, zijn welkom. Bewoners die een leuk, slim of bijzonder idee hebben om hun woonomgeving te verbeteren, gezelliger te maken of elkaar te helpen, kunnen een mail sturen naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl .

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 25.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights