Sinds 3 april kunnen weer mensen worden opgenomen in Hospice ‘t Hofje. Het Hospice is gevestigd in Coloriet de Hoven in Lelystad. Het is bedoeld voor mensen waarvoor het niet mogelijk is om in de laatste levensfase thuis de juiste zorg te krijgen.  

Tijdelijke stop voor nieuwe cliënten 
In de afgelopen periode was er een tijdelijke stop in het opnemen van nieuwe cliënten. De tijdelijke stop was ingesteld naar aanleiding van een personeelstekort. Daardoor kon niet de zorg worden geleverd die noodzakelijk is voor mensen in hun laatste levensfase. 

Een hospice is een belangrijke voorziening. Door de tijdelijke opnamestop was onrust ontstaan in Lelystad. Tot en met 3 april konden mensen in hun laatste levensfase terecht in Getijde. Deze is gevestigd op de 2e verdieping van het St Jansdal. 

Wegwerken personeelstekort 
De organisatie van Hospice ‘t Hofje heeft hard gewerkt aan het wegwerken van het personeelstekort. Dit heeft geresulteerd dat vanaf 3 april de medische zorg voor het Hospice weer geleverd kan worden. 

De zorgprofessionals van Hospice ‘t Hofje werken samen met speciaal opgeleide vrijwilligers van Welzijn Lelystad (Vrijwilligers Terminale Zorg). Zij zijn overdag, ’s avonds en soms ook ‘s nachts aanwezig.  

Naast het feit dat ze gastvrouw of -heer zijn, kunnen de vrijwilligers ook psychische en praktische hulp bieden. Daarnaast zijn er ‘kookvrijwilligers’ die op wens van de cliënt een speciale maaltijd kunnen bereiden. 

Stichting Vrienden van ‘t Hofje 
Het voldoen aan de bijzondere wensen van de gasten wordt mogelijk gemaakt door de steun van de donateurs van Stichting Vrienden van ‘t Hofje. Tevens kan met de giften de sfeer zo huiselijk en comfortabel mogelijk worden gemaakt. 

Dit kan ook gebeuren voor de naasten. Hierbij valt te denken aan een logeerbed of bloemen op tafel. Het zijn kleine dingen, die veel betekenen. Elke schenking komt volledig ten goede voor de cliënten van ‘t Hofje. Donateur worden kan via de site www.hospicelelystad.nl

(Bronnen: Coloriet, Hospice Lelystad)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 24.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights