Ondanks dat moslims het liever geen Suikerfeest noemen, maar Eid al-Fitr, wordt door zuster Youssra Douiyeb insha’Allah getracht het eerste Brabants Suikerfeest te organiseren. Volgens de planning zal dit gebeuren op zondag 23 april. 

Ramadan 
Terwijl de meeste moslims momenteel genieten van de gezegende Ramadan, begonnen op 23 maart, zijn er vele gezinnen, maar vooral ook kinderen die (moeten) leven in financiële erbarmelijke omstandigheden. Daarnaast zijn er gezinnen en / (met) kinderen die leven in tijdelijke leefomstandigheden die niet te vergelijken zijn met de gezegende verblijven in onze vertrouwde huizen met onze families en vrienden.  

Suikerfeest / Eid al-Fitr
Een van de twee feestdagen van de moslims is Eid al-Fitr. In het Nederlands wordt het vaak aangeduid als het Suikerfeest, maar in feite is de naam niet (helemaal) juist. Natuurlijk wordt er op de dag gegeten en zoetigheid / suiker genuttigd, maar het draait niet echt om de suiker. Eid al-Fitr is het feest dat aan het eind van de Ramadan wordt gevierd, wanneer deze heilige maand tot een einde is gekomen. Letterlijk betekent Eid al-Fitr ‘feestdag ter gelegenheid van het breken van het vasten’. 
Insha’Allah zal dit jaar Eid al-Fitr beginnen op vrijdag 21 april, na zonsondergang, en zal enkele dagen duren. Sommige moslims gebruiken de dagen tot en met zondag 23 april, anderen tot en zaterdag. 

Brabants Suikerfeest 
Zuster Youssra Douiyeb gaat insha’Allah het eerste Brabants Suikerfeest organiseren. Hierbij gaat ze gezinnen maar vooral kinderen in het zonnetje zetten op zondag 23 april. Dit gaat gepaard met een ijsje, een snoepzak en popcorn. De bedoeling is dat de kinderen de sfeer van Eid al-Fitr kunnen proeven en dat ze een leuke dag mee kunnen maken. 

Om dit te kunnen realiseren is een totaal budget van 2.500 euro nodig. Dat betekent dat er gezocht wordt naar sponsors, mensen, moslims, organisaties die een bedrag willen doneren. 
Op het moment dat de zaken worden gereserveerd, moet er ook binnen één week betaald worden. Dit houdt dus in dat er wel enige haast bij is. 

Mocht u de kinderen, die het momenteel moeilijk hebben, een onvergetelijke dag willen aanbieden, help dan zuster Youssra en maak dan uw donaties over via de link. Doneer gul en deel dit bericht, zodat anderen het ook weer kunnen zien en doneren.

Voor de moslims betekent dat het doneren, in dit geval voor de kinderen, beloning zal opleveren van Allah (swt). Het bedrag is nodig om de kinderen een onvergetelijke dag te geven. Help deze kinderen en zorg dat het eerste Brabants Suikerfeest tot een mooi feest wordt voor de kinderen. Zuster Youssra geeft de moslims nog mee “ … Moge Allah jullie rizq vermeerderen en jullie vasten accepteren. Een gezegende Ramadan gewenst aan iedereen! … “ 

Om te doneren, kan men deze link volgen.  

(Bronnen: LinkedIn, Dua Kracht, Feest Flamingo) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 28.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights