Het spreekuur Money Talks is speciaal bedoeld voor jongeren. Jongeren die met financiële problemen komen te zitten, zoals rondom DUO / Studiefinanciering, het invullen van lastige formulieren, schulden of achterstanden. Door op tijd aan te kloppen, is het mogelijk om de schulden niet langer op te laten lopen, maar op te lossen. 

Gratis Hulp 
Zo is er een financieel spreekuur in de FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en wel op elke donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. De hulp is gratis en wordt gegeven door ervaren medewerkers van MDF en jonge vrijwilligers die jongeren de hulp aanbieden.  

Middels de site van MDF is nog meer informatie te vinden voor jongeren met vragen over geld, studiefinanciering, toeslagen, de OV-kaart. Tevens kan men ook binnenlopen als hulp nodig is bij het regelen van online zaken of het invullen van formulieren. 

Voor de jongeren die niet op donderdagmiddag in de bibliotheek kunnen aankloppen, is het ook mogelijk om dinsdag binnen te lopen bij ROC Flevoland, Agoraplein 1. Dit kan van 11.30 tot 14.00 uur, plaats kamer 1.12 in de centrale hal. 

Niet alleen voor jongeren 
Tevens meldt Money Talks op haar Instagram dat er ook financiële spreekuren zijn voor de ouders. Indien de ouders van de jongeren een financiële vraag hebben, kunnen ze terecht op de financiële spreekuren. 

Deze zijn te vinden in de Brink (maandag tussen 13.00 en 15.00 uur), Zuiderzee (dinsdag tussen 9.30 en 11.30 uur), Hanzeborg (dinsdag tussen 13.00 en 15.00 uur), Waterbever (woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur), Dukdalf (woensdag tussen 13.00 en 15.00 uur), Atol (donderdag tussen 9.30 en 11.30 uur) en Bibliotheek (tussen 13.00 en 15.00 uur).

(Bronnen: FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, MDFlevoland, Money Talks (Instagram)) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 17.03.2023
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights